'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Треті особи в справі  (Прочитано 4664 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Кира

• Гість
Треті особи в справі
« : 10 Грудня 2011, 22:32:38 »

Підкажіть, будь-ласка, як обгрунтувати виклик третьої особи в цивільну справу по ЖКП, яка не є мешканцем мого будунку і яку не обслуговує мій ЖЕК. Але вона є таким самим споживачем ЖКП м.Києва як і я.
Чи потрібно взагалі обгрунтовувати моє бажання про залучення третьої особи без самостійних вимог в Клопотанні про залучення третьої особи?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
Re: Треті особи в справі
« Reply #1 : 11 Грудня 2011, 00:36:10 »

А яке відношення має ця "третя особа" до конкретних правовідносин, що склалися між Вами і ЖЕО? Яким чином рішення суду щодо Вас і ЖЕО може вплинути на права та обов'язки іншого споживача ЖКП? Спробуйте відповісти на ці питання і якщо знайдете обгрунтування -напишить про це у клопотанні. Будь-яке клопотання має бути обгрунтованим.
Записаний

Кира

• *
  • City: Київ
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 11 Грудня 2011, 09:28:13 »

Можливо, цю третю особу можна запросити як таку яка прооживає в моєму районі, користується поглугами Київенерго, Київводоканалу, Київгазу тощо, а всі перелічені організації приймають участь у цій справі як треті особи без самостійних вимог?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 11 Грудня 2011, 17:07:19 »

Якщо виходити з такої логіки, то слід третіми особами запрошувати усіх мешканців району. Чому рішення суду може вплинути саме на одну цю особу, а не всіх мешканців? Про що йдеться у позові взагалі?
Записаний

Кира

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 11 Грудня 2011, 19:35:30 »

Позов про зобов'язання вчинити певні дії, а саме: виконати перерахунок за ЖКП за 2010 рік, так як нарахування проводились за Розпорядженнями КМДА, які не набрали законної сили в зв'язку з відсутністю реєстрації в Головному управлінні юстиції. Ви маєте рацію: на боротьбу з ЖЕКом, КП ПОЦ, Кїївводоканалом тощо потрібно було б запросити всіх мешканців не тільки району, а й міста Києва взагалі. Проте людям легше не помічати порушень їхніх конституційних прав, аніж їх відстоювати. Тому якщо є хоч одна людина, яка розуміє проблему і хоче допомогти нам встояти проти вказаних організацій, то чим таке обгрунтування в Клопотанні не підходить?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 11 Грудня 2011, 20:59:18 »

Тому якщо є хоч одна людина, яка розуміє проблему і хоче допомогти нам встояти проти вказаних організацій, то чим таке обгрунтування в Клопотанні не підходить?

Правова допомога здійснюється представниками (за довіреністю), а не третіми особами. Ст. 3 ЦПК:
Цитувати
Кожна   особа  має  право  в  порядку,  встановленому  цим
Кодексом,  звернутися  до  суду  за  захистом   своїх   порушених,
невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

До захисту своїх прав слід належним чином підготуватися. Роздрукувати судові рішення по адмін. справам № 2а-166/07, № 22а-5301/08, № 2а-1888/10, листи органів юстиції та інші докази, подавши їх у справу. З огляду на хвилю завідомо неправосудних рішень
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6655.0.html
слід посилатися на ст. 601 ЦК, як правову підставу для перерахунків. Навіть якщо отримаєте подібне рішення про відмову у позові, то нет худа без добра -заявляйте нові позови, але вже до КМДА на підставі ст. ст. 1173, 1175 ЦК про стягнення збитків.
Успіхів!
Записаний

Кира

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 11 Грудня 2011, 21:20:40 »

Прочитала Ваші зауваження. Виходить, Ви пропонуєте мені сидіти і чекати такого самого рішення,  як ті на які Ви посилаєтесь. Але виносити його буде вже інший суддя. Проте я хочу зробити все, що від мене залежить, щоб не дати судді, КП ПОЦ та іншим "клієнтам", мене засудити. Оскільки до мене на судові засідання ходить бригада з 4-5 осіб, які співають те що скаже Науменко, то можливо третя особа на моєму боці мені не зашкодить. Тому я просила поради, як мені обгрунтувати її запрошення. Все інше - буде згодом. Я вважаю, що потрібно не дати завалити справу, так як апеляція - не найкращій варіант!
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 11 Грудня 2011, 21:46:01 »

Мій досвід по залученню третіх осіб на моїй стороні. Сусід, до того ж голова ініціативної групи мешканців будинку, заявив клопотання про залучення його до цивільної справи з приводу мого "боргу" за ЖКП на моїй стороні без самостійних вимог. Суддею йому відмовлено. Підстава: оскільки він проживає в іншій квартирі, то незрозуміло яким чином цей позов зачіпає його права і обов'язки. Зараз він збирається вступити в справу третьою особою із самостійними вимогами. Ще не факт, що наступну його заяву (із самост.вимогами) задовольнять.  :(
Записаний

Кира

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 11 Грудня 2011, 22:02:16 »

На жаль, мешканцям мого будинку, здається, байдуже. Тому я і хотіла б (для кворуму) запросити когось на свої засідання. І мені потрібно лише обгрунтування для такого запрошення.
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #9 : 12 Грудня 2011, 07:22:16 »

Шановна Кира!. Цивільний позов до мешканців Вашого приміщення, ніяким чином не зачіпають права та обов'язки жодного іншого громадянина ( ні мешканців інших жилих приміщень Вашого будинку, ні, тим паче, інших будинків).
   Цивільним процесуальним кодексом передбачено залучення третіх осіб (без самостійних вимог чи із самостійними вимогами) тільки якщо рішення суду може якимось чином зачіпити  права, інтереси цих осіб.
 Отже, крім повнолітніх мешканців Вашого жилого приміщення, ніхто не може брати участь у справі. Можна тільки за Вашим обгрунтованим  клопотанням залучити інших громадян у якості свідків.
Захищатись від свори представників противної сторони Ви можете при допомозі свого представника або за Вашим бажанням і можливостями кількох представників одночасно.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 12 Грудня 2011, 15:02:07 »

На жаль, мешканцям мого будинку, здається, байдуже. Тому я і хотіла б (для кворуму) запросити когось на свої засідання. І мені потрібно лише обгрунтування для такого запрошення.
Як що у Вас є людина, яка згодилася ходити з Вами до суду і якщо ця людина добре розуміється в потрібних питаннях, то що Вам заважає дати їй довіреність? І хай вона захистить Ваші права у якості Вашого представника.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email