'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний, Віктор Іванович  (Прочитано 2810 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Виталий

• Гість
Шановний, Віктор Іванович
« : 13 Січня 2008, 20:42:00 »

Шановний, Віктор Іванович
Я хочу відєднатись від мережі центральноготеплопостачааня за ніякісне обслуговування. В цьому випадку мені необхідно звернутись за дозволом до організіції яка надає послуги теплопостачання, або я можу зразу ідти до управління газового господарства та робити документи на підключення газового обладнення у своєї квартирі? Сосід каже що без дозволу теплопостачальної організації зі мною в газоаому господарстві ніхто не буде розмовляти.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Шановний Віталію! Відмовитися від послуги з ЦО можна, це Ваше право, передбачене постановою КМУ від 21.07.2005 р. № 630. Але порядок оформлення відключення від мережі теплопостачання дуже ускладнений. Необхідно отримати дозвіл на переобладнання від райдержадміністрації. Після цього замовляти проект, погоджувати і затверджувати його. Чиновники це мотивують тим, що відключення квартири у багатоквартирному будинку приводить до розбалансованості гідравлічного і температурного режимів внутрішньобудинкової мережі. Звісно, дурниця оце все. Але проти нормативних актів боротися важко. Я б Вам запропонував інший шлях поступового вирішення питання.
1) Встановити квартирний теплолічильник. Для цього достатньо укласти договір з сервісною організацією, яка має відповідну ліцензію.
2) Навіть при незадовільному теплопостачанні Ви не будете переплачувати.
3) Якщо у квартирі все ж буде холодно, тоді її слід перетворити у термос, тобто утеплити.
4) Якщо й цього буде недостатньо, тоді слід замінити прилади опалення, замість неефективних чавунних радіаторів установити низькотемпературні алюмінієві італійського або іспанського походження.
Як правило, цього буває досить. Перевірено на практиці.
Щодо альтернативного опалення - зверніться до однієї з фірм, яка продає і встановлює індивідуальні газові котли. Ці фірми мають зв\\\'язки з газопостачальником, і вони зможуть уладнати усі формальності.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email