'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Допомога при народженні 2 дитини - довідка про склад сім"ї  (Прочитано 3391 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Kizlodda

• Гість

Доброго дня!
Вибачте, якщо таке запитання вже було - мій пошук не дав результатів.

Звернулася в районне Управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН) для призначення допомоги по народженню 2-ї дитини.

Згідно Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми (затвердженого Постановою КМУ від 27 грудня 2001 р. N 1751):
 Для  призначення  допомоги  при  народженні дитини органу праці та  соціального  захисту  населення  за  умови  пред'явлення паспорта або іншого документа,  що посвідчує особу, подаються такі документи:
     1)  заява  одного  з  батьків  (опікуна),  що  складається за формою,  затвердженою  Мінсоцполітики;  {  Підпункт 1 пункту 11 із змінами,  внесеними  згідно з Постановою КМ N 59 ( 59-2009-п ) від 04.02.2009 }
     2) копія свідоцтва про народження дитини;
     3) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини.     
Особи, що звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, подають також довідку про склад сім'ї  та  копію  свідоцтва  про  народження  кожної  дитини,  яка враховується при визначенні розміру допомоги.

В УПСЗН видали бланк довідки про склад сім"ї (затв. Наказом МінПраці №204 від 22.07.2003.
Назва довідки:
Довідка про склад сім"ї або Зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку, осіб.
За місцем проживання зареєстрована я та старша дитина. Шлюб мій не зареєстрований, батько зареєстрований за іншою адресою, хоча фактично проживає разом з нами. Друга дитина не зареєстрована, і мені б поки що не хотілося її реєструвати.
В УПСЗН відмовились приймати документи з довідкою про склад сім"ї, в яку не було включено другу дитину. На моє прохання надати письмову відмову сказали, що "будь ласка, я напишу відмову посилаючись на те, що ви не надали довідку про склад сім"ї". Однак фактично довідка була надана, лише її зміст не влаштував співробітницю УПСЗН. Як я розумію, працівники УПСЗН керуються внутрішніми інструкціями і вимагають реєстрації другої дитини і включення її в довідку. На моє зауваження, що відсутність реєстрації не є підставою для обмеження прав дитини було сказано: "можете судитися. Вже такі судилися і програли."

Питання: чи хтось стикався зі схожими ситуаціями? Як я маю діяти, щоб УПСЗН прийняв документи і не мав підстав відмовити у призначенні допомоги? Дякую.
Записаний

Ден

• Гість

Начальнику установи скаргу на ту тітку або в прокуратуру, дописати свідчення свідків.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email