'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Віктор Іванович! невеличке запитання. У типовому догов...  (Прочитано 2608 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Valery

• Гість

Віктор Іванович! невеличке запитання. У типовому договрі є пункт " перевищення встановлених строків проведення аварійно-відбудовних робіт - шляхом виплати Споживачеві компенсації в розмірі, встановленому законодавством, _______ відсотка місячної плати за послугу за кожну добу її ненадання". Мені ЖЕК поставив там 0,00%. Я тут перерив кучу законів і найшов тільки у господарському кодксі "Стаття 231. Розмір штрафних санкцій" - "за порушення строків виконання зобов\\\'язання стягується пеня у розмірі 0,1 відсотка вартості товарів (робіт, послуг), з яких допущено прострочення виконання за кожний день прострочення, а за прострочення понад тридцять днів додатково стягується штраф у розмірі семи відсотків вказаної вартості."
Скажіть так яку цифру все ж таки ставити. Або надайте, будь ласка документ крім вказаного, на який можна послатися.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Порадив би не зациклюватися на цьому питанні. Нехай залишаються 0,00% - ні на що це не вплине. А якщо будуть грубі порушення по дотриманню умов договору, то їх наслідком може бути завдання матеріальної шкоди і моральної шкоди у багато більших розмірах, ніж штрафні санкції. Оскільки окремих нормативно-правових актів щодо штрафних санкцій при неякісному наданні житлово-комунальних послуг не існує, то це питання може бути врегульоване за погодженням сторін. Компромісний варіант - нульові санкції. Практика йде по цьому шляху. Ми ще не доросли до такої тонкої матерії, як штрафні санкції у випадку ненадання послуг. Але якщо аварія не буде ліквідована протягом розумного строку, і це завдасть значних збитків, тоді пряма дорога до суду. Майте на увазі, що судові рішення також ніхто добровільно не виконує. Для цього існує Державна виконавча служба. Яка, до речі, також дечого не може виконати. Це навіть передбачене в ЗУ "Про виконавче провадження". Тобто, як у дипломатії, мистецтво можливого. Мені багато чого вдалося. А от у спорі з Черновецьким Л.М. поки що безсилий. Дати йому ляпаса не можу, бо не зустрічаюсь з ним. Судові рішення він не виконує, а підкуплена ним прокуратура відмовляє порушувати кримінальні справи. У даному випадку потрібна витримка. Виконавчий лист може бути пред\\\'явлений до виконання протягом 3-х років. За три роки щось зміниться, лиш би на краще. Або хтось дасть ще одного ляпаса "Меру усіх киян".
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email