'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: підроблений договір  (Прочитано 4312 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Світлана Миколаївна

• Гість
підроблений договір
« : 02 Лютого 2014, 08:11:17 »

Уклала договір  про надання житлово-комунальних послуг з жеком. згодом дізналася, що підпис директора підприємства підроблений.
що роботи? як договір визнати недійсним?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: підроблений договір
« Reply #1 : 02 Лютого 2014, 09:28:48 »

Що, точно підроблений? Чи може право підпису має і хтось інший окрім директора?
Якщо "уклала", то текст договору, очевидно, Вас влаштовував?
То навіщо визнавати недійсним, підійдіть до директора і замініть договір.
Записаний

Світлана Миколаївна

• Гість
« Reply #2 : 15 Лютого 2014, 00:29:45 »

Що значить передано право підпису?
я казала інше. Стороною договору є  підприємство в особі  директора .
формально, як свідчать прикінцеві реквізити договору, договір  підписано  директором.

Підпис стоїть. Але він підроблений. тобто директор договору не підписував. від імені директора хтось поставив "закарлючку".   По Вашій логіці на позовних заявах замість директора може ставить підпис від імені директора інші особи, чи як розуміти?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 15 Лютого 2014, 10:46:37 »

Що значить передано право підпису?
Не знаю. Я такого не писав. Це Ви так висловлюєтесь.

Стороною договору є  підприємство в особі  директора .
формально, як свідчать прикінцеві реквізити договору, договір  підписано  директором.
Підпис стоїть. Але він підроблений. тобто директор договору не підписував. від імені директора хтось поставив "закарлючку".

Підроблений, це коли підпис директора виконано іншою особою ( інша особа намагалася "скопіювати" підпис директора, але підпис вийшов начебто подібний, але з відхиленнями від орігіналу).
У Вашому випадку, як я розумію, в договорі стоїть ІНШИЙ підпис. Тобто підпис іншої особи. Але не вказано чий.
Уставом підприємства може бути визначено що якісь ( в переліку можуть бути і договори) документи від імені підприємства може підписувати окрім директора ще якась ( наприклад заступник, головний інженер...) посадова особа підприємства.
Звісно в такому разі потрібно вказувати хто саме підписує. Але, зазвичай, бланки договорів друкують так, що в них  "у особі директора.....Іванова І.І., що діє..." ( в преамбулі) та "директор ....... Іванов І.І."  (в кінці договору) вже надруковано типографським способом. От інша особа лиш свій підпис і поставила. ( Як в радянські часи ставили наклонну риску від руки перед "директор" і свій підпис). Дехто і зараз так робить.
Тому я Вам і радив:
Цитувати
Якщо "уклала", то текст договору, очевидно, Вас влаштовував?
То навіщо визнавати недійсним, підійдіть до директора і замініть договір.
Якщо Вас текст не влаштовуе, то зверніться до директора письмово з вимогою укласти новий договір і узгодьте текст. В тексті нового договору можно вказати, що "договір № ... від хх.хх.ххххр. вважати недійсним".
Якщо відмовлять, то доведеться визнавати договір недійсним у судовому порядку.

По Вашій логіці на позовних заявах замість директора може ставить підпис від імені директора інші особи, чи як розуміти?
Це не моя логіка. Це Ви так припускаєте. Я про позовні заяви навіть не згадував. Це зовсім інша річ. Правила оформлення позовних заяв визначено процесуальними кодексами.
Для довідки. Позовну заяву директор може взагалі не підписувати.  Її може підписати особа, якій директором надано довіреність на представництво інтересів підприємства. Достатньо в позовній заяві вказати представника та додати до неї довіреність на представника.
Записаний

Світлана Миколаївна

• Гість
« Reply #4 : 15 Лютого 2014, 14:52:02 »

То  я правильно зрозуміла, що фактично від імені підприємства мені пропозиція укласти договір про надання послуг не надходила?
читаю типовий договір http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/529-2009-п, розділ адреса і підпис сторін

Виконавець                         

у договорі  написано (реквізити), директор, далі стоїть підпис, а потім прізвище директора Імя по батькові. Печатка підприємства присутня.
однак, я як уже казала, підпис директора оказався підробленим, тобто як Ви казали,  "в договорі стоїть ІНШИЙ підпис". ну це така моя думка., а чи правда це треба просить мабуть провести експертизу. адже, формально підпис є, а кому він належить, повинна встановить експертиза.
які наслідки такого договору можливі бути у майбутньому? що мені робитиь?

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 15 Лютого 2014, 18:06:36 »

Оформлення договору не відповідає вимогам ДСТУ 4163-2003 "Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів".
Наслідком може бути визнання договору недійсним.
Що Вам робити, залежить від того що Ви хочете.
Ви не відповіли, Вас зміст договору влаштовує?
« Останнє редагування: 17 Лютого 2014, 12:59:12 від Юрій Васильович »
Записаний

Світлана Миколаївна

• Гість
« Reply #6 : 17 Лютого 2014, 11:46:01 »

Щодо змісту договору

наразі у мене виникли сумніви в інснуванні взагалі такого договору з огляду на наступні обставини

-зміст договору не відповідає типовому
-розумію що реальної пропозиції щодо укладання договору мені не надавали.точніш не надходила. -всунули підроблений проект договору, який не відповідає типовому.

почуваюся себе обдуреною -подивишись на сайті irc.gov.ua, задавши назву підприємства, що є стороною договору, зрозуміла, що таке підприємство не зареєстровано.

навіщо таке робити іншій стороні, не розумію..
Записаний

Владимир.

• Гість
« Reply #7 : 17 Лютого 2014, 12:02:19 »

-Цікаво, а чи можна притягнути підробників до кримінальної відповідальності?
Ст. 358 КПК України, здається, ніхто не відміняв...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 17 Лютого 2014, 14:35:05 »

Шановна, Світлана Миколаївна! Буь ласка ознайомтесь з Правилами форуму: http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5758.msg20996.html#msg20996      http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5746.0.html
Не можна оцінювати документ лише з Ваших слів.
Викладайте договір, бачитимо текст - бачитимо які в ньому є "підводні камені".
Факт підробки покищо не є встановленим. Покищо це лише припущення.
Ви не з'ясували, чи обмежується коло осіб уповноважених на укладання договору одним лише директором, чи ні.
Без з'ясування цієї обставини передбачати Ваші подальші дії це те ж саме, що й гадати на кавовій гущі.
ЦКУ:
Цитувати
Стаття 204. Презумпція правомірності правочину
1. Правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним.

Цитувати
-зміст договору не відповідає типовому
Це не ознака підробки.
Цитувати
подивишись на сайті irc.gov.ua, задавши назву підприємства, що є стороною договору, зрозуміла, що таке підприємство не зареєстровано.
Якщо по назві, то не факт. Потрібно перевіряти по ідентифікаційному коду юридичної особи.

« Останнє редагування: 17 Лютого 2014, 16:30:47 від Юрій Васильович »
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email