При відкритті банківської картки син виявив, що його паспорт внесений до бази даних недійсних документів. Паспорт не був загублений чи вкрадений, однак, при пошуку його номеру в базі дійсно видається повідомлення:
Дані паспорта знайдено в базі даних МВС серед викрадених та втрачених.
Дата реєстрації: 14.12.2017
Орган реєстрації: ГОЛОСІЇВСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ ГУНП В М. КИЄВІ
При особистому зверненні до паспортного столу будь-яку інформацію про обставини надати відмовилися і порадили замовляти новий паспорт за власний рахунок.
Для з'ясування обставин цієї події до Головного Управління ДМС у м. Києві був направлений лист наступного змісту:
Повідомляю, що я, ___________________, є власником паспорта громадянина України № _________ (додаток 1) і наразі мій паспорт включений до бази недійсних документів до якої можна отримати доступ через офіційний сайт ДМС. Паспорт не був вкрадений або загублений і жодної заяви про викрадення або загублення паспорта мною не складалося.
Тож, згідно п.2 ст. 8 Закону України про захист персональних даних прошу повідомити мене хто є володільцем персональних даних які зберігаються у базі недійсних документів та його юридичну адресу.
Прошу також:
повідомити мені повний зміст моїх персональних даних, що зберігаються у базі недійсних документів (згідно п.2.4 ст.8 ЗУ про захист персональних даних),
надати копію документу на підставі якого мій паспорт був включений до бази недійсних документів,
Згідно п.2.6 ст. 8 ЗУ про захист персональних даних прошу видалити мої персональні дані з бази даних недійсних документів оскільки вони є недостовірними (паспорт не є викраденим чи загубленим).
Додатки:
1. Копія паспорта громадянина України №______________
У визначений законом термін відповіді на листа надано не було.
Як правильно діяти в ситуації що склалася?