Форум > Запитання по ЖКП

Позов про перерахунок від не власника квартири.

(1/4) > >>

stepan:
Виникло таке питання.
Чи має право особа, яка зареєстрована в квартирі, а отже є споживачем ЖКП, подати до КП позов від свого імені, про перерахунок за період з 2007 р. по 2014 р., не являючись ні власником, ні арендататором, ні наймачем квартири?
Більш конкретно - син проживає в квартирі його матері, зареєстрован, але не є співвласником квартири.
Квартира приватизована, єдиний власник - мати цієї особи, яка також зареєстрована в цій квартирі.

Олександр_2015:
На мою думку, повнолітній син, який зареєстрований, проживає у квартирі матері і не псує майно, має право користування житловою площею у цій квартирі (сервітут). Бажано, щоб був договір (тоді б там вказувалась площа користування), але його, звісно не укладають. Теоретично він може подати судовий позов, як споживач, на перерахунок за половину спожитих ЖКП (якщо він там проживає тільки з матір'ю).

stepan:

--- Цитата: Олександр_2015 від 28 Січня 2019, 11:13:53 ---Теоретично він може подати судовий позов, як споживач, на перерахунок за половину спожитих ЖКП (якщо він там проживає тільки з матір'ю).

--- End quote ---
Чому він може подати позов про перерахунок тільки на половину спожитих послуг?
Якщо буде наприклад позов від КП до власника особового рахунку(тобто його матері) про стягнення заборгованості, то борг КП ж не буде навпіл ділити, а на всю суму боргу подасть позов?

Перо:
Подати позов може хто завгодно, але у позові має бути відмовлено. Сам по собі факт реєстрації у квартирі на створює ніяких прав. Право вимоги належить власнику, який зобов'язаний утримувати майно (ст. 322 ЦК). Або уповноваженому співвласнику, якщо власність спільна, або спадкоємцю власника. Почитайте також судові рішення, зокрема КАС, в цій справі:
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10190.0

stepan:

--- Цитата: Перо від 28 Січня 2019, 13:11:47 ---Подати позов може хто завгодно, але у позові має бути відмовлено. Сам по собі факт реєстрації у квартирі на створює ніяких прав. Право вимоги належить власнику, який зобов'язаний утримувати майно (ст. 322 ЦК). Або уповноваженому співвласнику, якщо власність спільна, або спадкоємцю власника. Почитайте також судові рішення, зокрема КАС, в цій справі:
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10190.0

--- End quote ---
Дякую!

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version