Форум > Оплата ЖКП

Питання оплати опалення МЗК у будинку дописувача

(1/5) > >>

krasa:
Добрий вечір. Допоможіть, будь-ласка, розібратися в ситуації яка склалася в нашому будинку. Ми маємо індивідуальні лічильники тепла. Нам прийшли платіжки за лютий місяць, де окремою графою виділено - перерахунок з космічними сумами. Як нам пояснили це оплата місць загального користування  - повністю 1,2 і 25 поверхи, де знаходяться фірми, магазини, клініки, мед.лабораторії....і так далі. Документів на будинок ( як пояснив нам ЖЕК - немає), і тому ми повинні за все це платити. Що нам робити? Куди писати і як діяти в цій ситуації? Буду вдячна на відповідь.

stepan:

--- Цитата: krasa від 12 Березня 2019, 18:43:19 ---Добрий вечір. Допоможіть, будь-ласка, розібратися в ситуації яка склалася в нашому будинку. Ми маємо індивідуальні лічильники тепла. Нам прийшли платіжки за лютий місяць, де окремою графою виділено - перерахунок з космічними сумами. Як нам пояснили це оплата місць загального користування  - повністю 1,2 і 25 поверхи, де знаходяться фірми, магазини, клініки, мед.лабораторії....і так далі. Документів на будинок ( як пояснив нам ЖЕК - немає), і тому ми повинні за все це платити. Що нам робити? Куди писати і як діяти в цій ситуації? Буду вдячна на відповідь.

--- End quote ---
Приблизно така ж сама ситуація і в моєму будинку.
Мешканці в шоці від сум сплати за місця загального користування.
Ми створили громадське об"єднання(ГО), для контролю та взаємодії з обслуговуючою організацією.
Начебто(як каже ГО) повідключали опалення в коридорах, на сходових клітинах, та в підвалах, хтось відключив у себе в квартирах рушникосушилки, бо за кожну треба платити 175 грн.Зробили фото зовнішніх втрат тепла будинку тепловізором, щось начебто після цього заізолювали, щоб менше було втрат. Що після цього буде в нових платіжках поки що невідомо.
Читав рекомендації по теплозбереженню в нашому будинку, кажуть, що потрібно замінити всі двері в будинку на більш якісні, зробити примусове зачинення дверей(хоча б пружиною), та двері повинні не просто закриватися стик в стик, але ще й стик повинен закриватись накладною планкою, та бажано ще й з м"яким утеплювачем.А це все додаткові не малі кошти.
Платіжки з оплатою МЗК призвели до того, що набагато більше людей перестали платити за ЖКП, тому, що не розуміють за що вони повинні платити.

Gelo:

--- Цитата: stepan від 12 Березня 2019, 21:38:23 ---Ми створили громадське об"єднання(ГО), для контролю та взаємодії з обслуговуючою організацією.
--- End quote ---
Проверьте методику  распределения потребленной теплоэнергии на кв.м. жилой площади и мест общего пользования. Также важно сверить соответствие общей площади всех квартир в доме и мест общего пользования с соответствующими площадями, которые применяет исполнитель для распределения на кв.м.
 Полезная информация в следующем законодательстве.
ЗАКОН УКРАЇНИ Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2119-19
 Приказ № 315 Про затвердження Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1502-18
Приказ № 205 Про затвердження Порядку оснащення окремих приміщень у будівлях вузлами розподільного обліку/приладами-розподілювачами теплової енергії та обладнанням інженерних систем для забезпечення такого обліку https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0981-18#n14

Gelo:

--- Цитата: krasa від 12 Березня 2019, 18:43:19 ---Документів на будинок ( як пояснив нам ЖЕК - немає), і тому ми повинні за все це платити.
--- End quote ---
О каких документах идет речь?

--- Цитата: krasa від 12 Березня 2019, 18:43:19 ---Нам прийшли платіжки за лютий місяць, де окремою графою виділено - перерахунок з космічними сумами. Як нам пояснили це оплата місць загального користування  - повністю 1,2 і 25 поверхи, де знаходяться фірми, магазини, клініки, мед.лабораторії....і так далі.
--- End quote ---
Как было до февраля? Полностью три этажа, это с помещениями де знаходяться фірми, магазини, клініки, мед.лабораторії....і так далі. 
--- Цитувати ---  Куди писати і як діяти в цій ситуації? 
--- End quote ---
Обратитесь письменно за разъяснением к исполнителю, приславшему такие счета.
На основании чего произведены такие начисления если:
 Відповідно до п. 28 Правил надання послуг з централізованого опалення постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 року № 630 споживачі, які встановили в квартирі багатоквартирного будинку індивідуальні (автономні) системи опалення, оплачують послугу з централізованого опалення місць загального користування будинку відповідно до методики, що затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.
 Відповідно до Положення про систему технічного обслуговування, ремонту та реконструкції житлових будинків в містах і селищах України затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу України від 31.12.1991 року № 135 термін «місця загального користування» визначено синонімом терміну «допоміжні приміщення».

ЗАКОН УКРАЇНИ  Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку

--- Цитувати --- 2) допоміжні приміщення багатоквартирного будинку - приміщення, призначені для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування його мешканців (колясочні, комори, сміттєкамери, горища, підвали, шахти і машинні відділення ліфтів, вентиляційні камери та інші підсобні і технічні приміщення);
--- End quote ---
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/417-19
Ни каких помещений о которых указано ранее (на 1,2 и 25 этаже) в цитате из закона, нет.

Олександр_2015:

--- Цитата: stepan від 12 Березня 2019, 21:38:23 ---Платіжки з оплатою МЗК призвели до того, що набагато більше людей перестали платити за ЖКП, тому, що не розуміють за що вони повинні платити.

--- End quote ---
Не зрозуміло. Наприклад у нас є тільки загальнобудинковий теплолічильник. Будинок 1985 року. У перерахунку на кв. м. ми зараз платимо ~21 грн./кв.м. в середньому за грудень-лютий. А у вас скільки виходить за ці місяці?

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version