'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Оскарження неправомірного рішення вищої ради правосуддя.  (Прочитано 7092 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Mariasha

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 114
    • Перегляд профілю

Доброго дня!

Підкажіть, будь ласка, чи можно оскаржити завідомо незаконне рішення вищої ради правосуддя? Не можу знайти оскарження звичайними громадянами, лише суддями. Може громадяни не мають права?...

    Сьогодні, отримала просто злочинне рішення ВРП стосовно відмови у притягненні судді до дисциплінарної відповідальності.  Було надано ряд доказів та підроблених документів на підставі яких суддя незаконно притягнув мене до адміністративної відповідальності та зобовязав сплатити штраф та судовий збір. Матеріали просто очевидно сфальсифіковані, ні [Видалено. Порушення п. 7 "Правил..." ], ні суддя не напружувалися особливо, заздалегідь знаючи, що з цим народом можно робити безнаказано все, що завгодно.

    З боку судді очевидна фальсифікація справи, та внесення завідомо неправдивих відомостей у судовий акт, які мали істотне значення та призвели до притягнення невинуватого до відповідальності. Апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанціїї у звязку із відсутністю складу злочину.

   Тут, взагалі, не дисциплінарне стягнення повинно бути, а порушення кримінальної справи.
« Останнє редагування: 03 Квітня 2019, 20:47:09 від Юрій Васильович »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Цитувати
завідомо незаконне рішення вищої ради правосуддя?

Яке саме рішення? Якщо отримали ухвалу відписку члена ВРП про залишення скарги на суддю без розгляду та її повернення, то згідно ст. 55 Конституції можете її оскаржити в порядку КАС України до ВС, як суду першої інстанції, далі до ВП ВС. Проте, ВС відмовить у відкритті провадження, оскільки статтю 55 Конституції проігнорує, бо законом (який не відповідає Конституції) не передбачено оскарження ухвал члена ВРП. Це така "судова реформа" від Порошенка-Філатова.

Якщо вважаєте, що є склад злочину (не корупційного), то щодо судді можете подавати заяву про злочин в порядку КПК до ДБР:
https://dbr.gov.ua/
А щодо члена ВРП за зловживання при розгляді Вашої скарги на суддю -до НАБУ:
https://nabu.gov.ua/
Протягом 10 днів після подачі заяви про злочин, якщо не одержуєте відомості про внесення заяви про злочин до ЄРДР (а Ви їх не одержите) -подаєте до відповідного суду скаргу в порядку КПК щодо бездіяльності уповноваженої особи ДБР чи НАБУ і просите зобов'язати їх внести відомості до ЄРДР. Після ухвали слідчого судді, якщо він задовольняє скаргу, -одержуєте витяги з ЄРДР з № кримінального провадження (17 цифр). А далі, зазвичай, розпочинається бездіяльність органів досудового розслідування -ніхто нічого робити не буде. Такі реалії на сьогодні "реформ" суддів і результати створення інших органів.


Записаний

Mariasha

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 114
    • Перегляд профілю

Н-да, перспективы, однако... Я бы бросила это дело потому что:
1. Апелляционный суд отменил.
 2. Судя по тому , как судья крутился , что тот уж на сковородке в своих возражениях на мою жалобу, а в результате его ничем не подтвержденные обьяснения были приняты ВРП и как результат отказано мне в открытии дисц. производства, я понимаю, что он "хорошо занес" в ВРП.

Но!!! Оно ж и дальше будет фальсифицировать материалы дела и ладно, если административные, а если таким же образом он сломает человеку жизнь, осудив невиновного? Я это хочу предотвратить. Мне  не понятно, сколько еще украинцев нужно пересадить по сфальсифицированным делам?  доколе нас будут безнаказанно гнобить какие то ублюдки?
Записаний

Mariasha

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 114
    • Перегляд профілю

      Подскажите, пожалуйста, правомерно ли утверждение так называемых "правоохранительных" органов, что уголовное дело может быть возбуждено только, если причинен материальный ущерб в размере свыше 88 000 грн.? Моему знакомому отказали в привлечении судьи к УО из-за того, что заведомо не правосудное решение не причинило ему материальный ущерб в размере свыше 88 000 грн. Это решение дбр было отменено судом, а следователя дбр обязали внести в ЕГРДР.  в личном разговоре следователь сказал, что все равно ничего делать не будет, потому что нет ущерба.

     Я написала заявление о преступлении на своего судью, но хочу сразу разобраться в этом вопросе, чтобы максимально все правильно сделать, тем самым не дав возможности отказать мне во внесении заявления в ЕГРДР. Я считаю, что грубое нарушение судьей моих Конституционных прав и есть признаком совершения уголовно наказуемого деяния.

      Какая норма закона прописывает, что обязательно должен быть материальный ущерб, как основной признак преступления?

Вот, что говорит Википедия : Склад зло́чину — сукупність об'єктивних та суб'єктивних ознак, що дозволяють кваліфікувати суспільно-небезпечне діяння як конкретний злочин[1]. Кожний склад злочину обов'язково складається з наступних елементів:[1] Об'єкт злочину, має ознаки: суспільні відносини (власне об'єкт злочину); предмет злочину; потерпілий від злочину. Об'єктивна сторона злочину, має ознаки: суспільно небезпечне діяння; злочинні наслідки; причиновий зв'язок між діянням і наслідками, що настали; місце; час; спосіб; обстановка; знаряддя; засоби вчинення злочину. Суб'єкт злочину, має ознаки: фізична особа; осудність; вік кримінальної відповідальності; ознаки спеціального суб'єкта. Суб'єктивна сторона злочину, має ознаки: вина; мотив; мета; емоційний стан.Матеріальний та формальний склад злочину Поширеним є поділення злочинів за конструкцією на злочини з матеріальним та злочини з формальним складом[1]. Матеріальний склад злочину — склад злочину, об'єктивна сторона якого передбачає настання суспільно небезпечних наслідків як її обов'язкову ознаку. Наприклад, крадіжка, грабіж. Формальний склад злочину — склад злочину, для наявності об'єктивної сторони якого необов'язкове настання суспільно небезпечних наслідків для кваліфікації злочину. Наприклад, одержання неправомірної вигоди, шпигунство, вимагання.
       У меня вопрос, если я увидела, как издеваются над котенком или собачкой, это жестокое обращение с животными с вполне себе конкретной статьей в уголовном кодекса. Я предотвратила преступление, зафиксировала и вызвала полицию. В возбуждении УД отказано, так как мне не причинен материальный ущерб. А больной урод и дальше будет резать и выкалывать глаза животным, так как материального ущерба он никому из общества не причинил. Это как?
Или втручання в приватне життя. То есть, если материального ущерба нет, то можно втручаться и распространять конфиденциальную информацию сколь угодно?... Не верю! ...
« Останнє редагування: 09 Квітня 2019, 17:23:01 від Mariasha »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

      Подскажите, пожалуйста, правомерно ли утверждение так называемых "правоохранительных" органов, что уголовное дело может быть возбуждено только, если причинен материальный ущерб в размере свыше 88 000 грн.? Моему знакомому отказали в привлечении судьи к УО из-за того, что заведомо не правосудное решение не причинило ему материальный ущерб в размере свыше 88 000 грн. Это решение дбр было отменено судом, а следователя дбр обязали внести в ЕГРДР.  в личном разговоре следователь сказал, что все равно ничего делать не будет, потому что нет ущерба

Дела "возбуждали" по старому КПК (до 21.12.2012 г.). По новому КПК вносят в реестр ведомости о криминальных правонарушениях (преступлениях). Никаких ограничений нет. Все "утверждения" -выдумки, направленные на то, чтобы не вносить в реестр заявления, т. к. невнесение не требует какого-либо расследования преступления.
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Кругова порука та повна нікчемність Вищої ради правосуддя:
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=5575.msg60654#msg60654
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email