Останнім часом - лише заочно. Наприклад, Усатова безпідставно відмовила у відкритті провадження за адміністративним позовом про скасування одного з рішень Солом\\\'янської районної ради. Однак, це вже стало нормою для такого суду, як Солом\\\'янський. Звісно, відомо чому. К-О-Р-У-П-Ц-І-Я !
Раніше суддя Демидовська А.І. також у цьому прославилася. Але, після оскарження до Адміністративного апеляційного суду мені вдалося домогтися розгляду цього позову під головуванням іншого судді. Проте справа розглядається не "протягом розумного строку" (один місяць по КАСУ), а у десятеро довше. Тут вже орган владних повноважень гальмує - то не реагує на повістки, то не надає документи, які витребовує суд.
Подивіться на переписку з цього приводу:
----- Original Message -----
From: Victor Kulya To: Артур Sent: Monday, June 23, 2008 1:08 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Сьогодні я відправив поштою на дві адреси у Солом\\\'янський райсуд новий адмінпозов (штрих-код 02019373) та апеляційну скаргу на ухвалу Усатової І.А. (штрих-код 02019349) Дивіться прикріплені файли.
Крім того, слід ще на Кривоноса, 25 направити цивільний позов, керуючись безпідставною ухвалою Усатової. Сьогодні ввечері сподіваюсь підготувати такий текст та переслати Вам ел-поштою для подальших дій.
From: Артур To: Victor Kulya Sent: Sunday, June 22, 2008 8:04 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Спасибо...) Будем ждать. С уважением, Артур
From: Victor Kulya To: Артур Sent: Sunday, June 22, 2008 7:44 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Я зроблю це. Зараз трохи зайнятий невідкладною роботою.
From: Артур To: Victor Kulya Sent: Sunday, June 22, 2008 6:59 PM Subject: Re: апеляційна скарга повторно
Дорогой Виктор Иванович, большая просьба - составить и прислать мне письма для подачи в суды, о которых Вы говорите. Мы с Женей сразу их отнесем непосредственно в канцелярии этих судов. Заранее благодарен.
С уважением, Артур
From: Victor Kulya To: Артур Sent: Sunday, June 15, 2008 8:13 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Робити те, про що я повідомив раніше: негайно подати заяву про поновлення строку апеляційного оскарження, мотивуючи це відсутністю вини позивачів. Крім того, подати заяву про апеляційне оскарження в цей же день. А потім протягом наступних 10 днів - апеляційну скаргу до Київського Апеляційного адміністративного суду через Солом\\\'янський райсуд. Окремо - цивільний позов відповідно до ухвали судді Усатової, але бажано на Шутова, 1.
From: Артур To: Victor Kulya Sent: Saturday, June 14, 2008 10:37 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Они отправили письма - по штемпелю - 10.06 !!! Мы получили их - 13.06 - отметка стоит почтальона!!! Что в таком случае делать??
From: Victor Kulya To: Артур Sent: Saturday, June 14, 2008 7:41 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Терміни подачі заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги пропущені. Однак, при наявності поважної причини Апеляційний суд може їх поновити. Для цього подається окрема заява. А чому так пізно Ви отримали ухвалу судді Усатової?
From: Артур To: Victor Kulya Sent: Saturday, June 14, 2008 11:41 AM Subject: Re: апеляційна скарга
Виктор Иванович, добрый день! По срокам: когда мы должны эти письма отправить??? У нас есть еще какие-то дни?? С уважаением, Артур
From: Victor Kulya To: Артур Sent: Friday, June 13, 2008 9:05 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Пропоную підкоритися судді Усатовій, і подати цивільний позов аналогічного змісту. Водночас подати апеляційну скаргу на ухвалу Усатової, хоч це буде безнадійною справою з огляду на велику завантаженість Апеляційного адміністративного суду. Цікавим буде, якщо новий позов розпишуть іншому судді. Пропоную подати його за іншою адресою: вул. Шутова, 1. Або ще краще - первісний адмінпозов подати за адресою Шутова, 1, а цивільний - за адресою М. Кривоноса, 25. Де-небудь можна проскочити. Мій власний адмінпозов розглядається саме на Шутова, 1, хоч і не з першої спроби. Була аналогічна відмова іншої судді - Демидовської А.І. Я поступив аналогічно. Подав апеляційну скаргу, а через декілька днів - повторив адмінпозов. Гримаси нашого судочинства непередбачувані!
From: Артур To: Victor Kulya Sent: Friday, June 13, 2008 8:18 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Виктор Иванович, добрый день!! Сегодня мы все получили следующий ответ из Суда: пересылаю его Вам. Что нам дальше делать?? С совершенным почтением, Артур - мой тел ремонтируют - поэтому еще раз
тел . Евгения - xxxxxxx
From: Victor Kulya To: Артур Sent: Tuesday, June 03, 2008 10:02 PM Subject: Re: апеляційна скарга
Доброго дня! Відносно Апеляційного адміністративного суду - якщо скарга до нього надійшла, то Вас про це повинні повідомити через Солом\\\'янський районний суд. У разі відсутності такого повідомлення слід звернутися до канцелярії суду і дізнатися про рух справи. Якщо справа була направлена в Апеляційний адміністративний суд, то внаслідок величезної черги, яка створилася, є певний шанс дочекатися ухвали через півтора-два роки.
Крім того, якщо Ви повторно подали адмінпозов до Шевченківського суду, як я Вам це радив, то маючи на руках доказ про надходження позовної заяви, зверніться будь-ласка до канцелярії суду та дізнайтеся про номер справи і кому з суддів вона була розписана. А потім у судді слід з\\\'ясувати, коли він винесе ухвалу про відкриття провадження. За наслідками цих досліджень прошу мене повідомити.
From: Артур To: Victor Kulya Sent: Tuesday, June 03, 2008 10:16 AM Subject: Re: апеляційна скарга
Виктор Иванович, добрый день! До сих пор ничего их судов - админ и соломенсокго - мы не получили.. (( Что делать? С уважением, Артур
From: Victor Kulya To: Евгений ; Артур Sent: Thursday, February 21, 2008 11:25 AM Subject: Re: апеляційна скарга
При цьому направляю апеляційну скаргу у справі про скасування рішення райради. Зверніть, будь-ласка, увагу на такі обставини: 1) Скарга подається в 2-х примірниках через суд першої інстанції (вул. М. Кривооса, 25). 2) Одночасно скарга направляється до Апеляційного адміністративного суду м. Києва. 3) У заяві про апеляційне оскаржекння, яку Ви очевидно подали до суду першої інстанції, вкралася технічна помилка - неправильно вказана адреса суду (Шутова, 1 замість М. Кривоноса, 25). Якщо є така можливість, перевірте, будь-ласка, чи надійшла ця заява до матеріалів справи № 2-а-36 (суддя - Оксюта Т.Г.)
From: "Евгений" <
edikt@inbox.ru> To: "Куля В. ." <
acdc@voliacable.com>
Sent: Wednesday, February 20, 2008 12:26 PM Subject: апеляційна скарга
> Шановний Вікторе вановичу!
> Прошу Вас терміново над слати нам( мені чи Артуру) апеляційну скаргу, так як термін подання закінчується 22 лютого.