'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Віктор Іванович, доброго дня.  (Прочитано 3054 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Комітет

• Гість
Віктор Іванович, доброго дня.
« : 28 Березня 2009, 18:16:55 »

Віктор Іванович, доброго дня.

Нарешті у нашому місті, після мого постійного капання на мізки, вирішили надати людям договори на теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Пообіцяли, але ще не надали. Подивимося у понеділок, а також подивимося чи відповідає він типовому (Постанова №630)

Також пообіцяли надати розрахунок цих тарифів.

У мене питання.

Скажіть, чи можуть громадяни звернутися до комісії з контролю за цінами, щоб та перевірили правильність формування цього тарифу?

Порадьте, як перевірити правильність розрахунку тарифу?

Інше питання.

Вирішили, нарешті, застосувати тариф на утримання будинків та прибудинкових територій по кожному будинку окремо. Начебто, зробили розрахунки по кожному будинку.

Сьогодні на зібранні я висловив думку про те, що цей тариф повинен формуватися не з “верху”, а з “низу”, тобто замовлятися самими споживачами відповідно до приблизного переліку послуг, а потім розраховуватися згідно із замовленням.

Скажіть чи вірна моя позиція, чи можуть люди наполягати саме на цьому варіанті, а не на варіанті, коли зверху спустили перелік та ціну і сказали їжте?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ваша позиція стосовно тарифу, який повинен формуватися згідно з Порядком, завердженим постановою КМУ від 12.07.2005 р., абсолютно правомірна, інакше не може бути, інакше будуть підстави для визнання незаконними рішень органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів, як це вже відбувалося у Києві. Єдине, що не передбачено Порядком, так це формування тарифу "за замовленням" споживачів, однак вони повинні формуватися для кожного будинку окремо. Спускати такі тарифи "зверху" - самоправство. Відносно тарифів на ЦО, ГВП, ХВП - вони формуються відповідно до постанов КМУ №№ 955, 959. Вихідні дані для розрахунків і самі розрахунки - це стоси паперів, фоліанти. Не думаю, що громадяни зможуть отримати їх у комісії по контролю за цінами, а звернутися для перевірки правильності розрахунків зобов\\\'язаний виконавець послуг, і тільки після висновку комісії орган місцевого самоврядування може затвердити (для комунальних підприємств-виконавців) чи погодити (для інших) відповідні тарифи. Про це прямо вказано у зазначених постановах. А депутатські комісії також мають право перевіряти і робити свої висновки, рекомендувати чи ні для затвердження.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Для перевірки правильності розрахунків можете скористатися моїми електронними таблицями, які я свого часу запрограмував під час судової тяганини з нашим "мером усіх киян". Одну з них його представники навіть використали, але підставили фіктивні, нічим не підтверджені дані, тому суд їх не визнав.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Електронні таблиці тут - http://fileshare.in.ua/1951610
« Reply #3 : 28 Березня 2009, 21:25:48 »

Електронні таблиці тут - http://fileshare.in.ua/1951610
Записаний

Комітет

• Гість