'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вікторе Івановичу! Згідно ЦПК суддя встановлює порядо  (Прочитано 2784 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Вікторе Івановичу! Згідно ЦПК суддя встановлює порядок дослідження доказів. Що це означає? Які існують варіанти порядку дослідження ПИСЬМОВИХ доказів? В Інтернеті ми знайшли таке поняття, як спрощена процедура дослідження доказів, але стосовно кримінальних справ. Схоже, вона полягає у тому, що докази, проти яких сторони не заперечують, не досліджуються взагалі. Чи застосовується спрощена процедура у цивільних справах, і в чому її відмінність від звичайної процедури? А також в чому полягає звичайна (не спрощена) процедура дослідження письмових доказів?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На жаль, ця норма є "мертвою". В жодному судовому процесі, в яких мені доводилося приймати участь, жоден суддя жодного разу не обмовився про порядок дослідження доказів. І саме поняття "дослідження" нашими суддями на практиці зведене нанівець. У судах будь-яких інстанцій та юрисдикцій головуючий у засіданні скоромовкою щось мимрить собі під ніс, гортаючи сторінки з матеріалами справи, і це на його думку та його колег є тим самим дослідженням. Дослідники ви мої! Мені неодноразово доводилося вступати в суперечки з нашими горе-суддями, принаймі намагався вимусити їх вислухати мою думку з приводу того чи іншого письмового доказу, але все це мало наслідки, як горохом об стінку. Інші учасники процесу мовчки спостерігали за суперечкою. Так вони навчені, так вони виховані, діють бездумно, інстинктивно, як мурашки у великому мурашнику. Дивно, що світила юридичної науки з цього приводу не б\\\'ють в набат, у них не виникають ні сумніви, ні тривога щодо стану правосуддя в Україні. Захищають собі потихеньку дисертації і почивають на лаврах.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email