'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вікторе іівановиче, через ций позов відкрила для себе  (Прочитано 3219 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

innask

• Гість

Вікторе іівановиче, через ций позов відкрила для себе Постанову № 630 від 21.07.2005. На мою думку вона протиріччить всім нормам ЦК щодо укладання договорів про надання послуг та Конституції. З змісту Постанови теоретично я не можу відмовитись від послуг теплопостачання.Та ще й повинна за власні кошти та час обійти всі круги "аду", щоб мені припинили надавати послуги, організації,які цю послугу надають. Як Ви зрозуміли я тільки тиждень в цій темі, можливо ще чогось нерозумію. Чи можно визнати її такою, що не відповідає вимогам діючого законодавства?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Думаю, що не варто. Слід враховувати деякі обмеження свободи вибору, пов\\\'язаними з наявністю природних монополій. А також, урбанізацією нашого життя-буття. Теоретично Ви маєте деякі можливості відмовитися від послуг, які нав\\\'язуються у відсутності вибору. Але практично це важко здійснити, бо немає альтернативних джерел тепло-, електро-, газо-, водопостачання у багатоквартирних будинках. Життя у таких будинках вже саме по собі є знущанням над створінням природи - людською істотою. Ми живемо у клітках, у обмеженому, замкнутому просторі. Але ж немає іншої альтернативи для переважної більшості. А сільське населення - це взагалі знедолені люди. І що поробиш? Рівень цивілізації не може знайти альтернативу.

Тому ставити питання про невідповідність постанови КМУ-630 діючому законодавству я б не наважився. Якщо перейти на автономне опалення, то перш за все виникає питання техніки безпеки для оточення, вирішення проблеми димовидалення і обслуговування відповідних систем, не передбачених проектами будівництва. А взаємовідносини з сусідами? Вони є співвласниками багатоквартирного будинку, і без їх 100-відсоткової згоди взагалі нічого не можна вирішити. Словом, зробити наше життя кращим вже сьогодні - утопія. Я вважаю, що жителів міст турбує основне - оплачувати послуги відповідно до їх кількості і якості. Кількість можна регулювати - ставте прилади обліку та регулювання (наприклад, теплолічильники, термоклапани), і коли Вам не потрібна зайва теплоенергія - регулюйте рівень споживання. Інше питання - повністю відмовитися від опалення взимку недопустимо, бо несучі та огороджуючі конструкції будинку потребують дотримання певного температурного режиму. Нашим людям дай волю, то вони рознесуть вщент будь-який будинок! Тобто, свобода вибору кожної особи по суті обмежена умовами дотримання прав інших людей.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Однак, мені було б цікаво дізнатися про альтернативні точки зору на проблему. Напишіть, будь-ласка, що поганого в постанові КМУ-630 з Вашої точки зору, і як було б варто її поправити. Скоріш за все, найближчим часом слід очікувати внесення змін і до цієї постанови, можливо навіть буде прийнята нова редакція. Можливо, на її зміст можна буде вплинути. Ну і взагалі цікаво знати, а які очікування є у споживачів і у тих, хто покликаний захищати їх права, у юристів? На мою думку, КМУ-630 не така вже й погана. Погано, що вона ігнорується, у тому числі владою на місцях. А Ваша думка?
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email