'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Виктор Иванович, я не маю технічної освіти тому навіть  (Прочитано 3493 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

innask

• Гість

Виктор Иванович, я не маю технічної освіти тому навіть що таке байпаси чую вперше. У сусідки стоїть лічильник черного кольору, на цьому мої пізнання в області техніки закінчуються. Всю історію знаю зі слів сусіда. Сам Відповідач декілька раз звертався до тепломережи про нормалізації температури, але жодної уваги чи відповіді. Тоді він став письмово звертатись до адміністрації неодноразово так само і сусід побачивши що всі прохання ігноруються, також письмово почав звертатись до адміністрації. На кожному зверненні стоїть відмітка вхідного номера і дати як у Відповідача так і у його сусіда. У сусіда також вже є 2 рішення про які він також не знав. Зараз подав апеляційну скаргу. Тільки він юридична особа, тому відподвіно рішення Господарського суду Київської області.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності ... (продовжу хвилин через 20).
Записаний

innask

• Гість
я знаю що не звільняє :)
« Reply #2 : 07 Червня 2009, 14:59:13 »

я знаю що не звільняє :)
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Лічильник чорного кольору: колір не означає, що прилад обов\\\'язково обліковує тепло. Це може бути також і витратомір, (водомір, водолічильник), хоч він у даному випадку ні до чого. Ознака теплолічильника - наявність електронного теплообчислювача вкупі з витратоміром теплоносія та двома вмонтованими в трубопроводи (вхідний і вихідний) темоперетворювачам. Від останніх тягнуться кабелі до теплообчислювача, як і від витратоміра. Можливий варіант компактного теплолічильника, складові частини якого вмонтовані в один корпус. Крім одного з термоперетворювачів, який монтується в протилежному трубопроводі, кабель знову ж таки приєднується до теплообчислювача. А обчислювач періодично перемножає різницю показів термоперетворювачів на дозу теплоносія, зафіксовану витратоміром (може бути літр, 10 літрів або більше, залежно від циркуляції). Потім все це накопичується в пам\\\'яті і відображається в одиницях теплоенергії, яких у нас в ходу аж три: несистемна гігакалорія, або міжнародні мегаджоулі чи мегавати. Між ними існують однозначні співвідношення (джерело знань - курс фізики середньої школи). Тепломережі в Україні керуються тарифами на гігакалорії. Ще раз підкреслюю, у сусідки, якщо вона має теплолічильник, або має місце не послідовна система цикуляції теплоносія, а паралельна, або послідовна з байпасом та приладами регулювання. Тому орієнтуватися на сусідку передчасно, хоч навісити локшину на вуха судді може і вдасться.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Я до чого це? Все, що стосується нашого життя-буття, повинно бути предметом нашого прискіпливого інтересу. Бо професійного і відповідального сервісу у нашій державі з ледачим населенням і безвідповідальною владою ще довго не буде. Коротке нагадування про байпас. Про цю штуку я багато разів повідомляв на Форумах власних двох сайтів, та на інших. У розділі "Фото" та в "Нарисах" знайдете і пояснення, і фотознімки кількох конструкцій реальних байпасів з встановленими теплолічильниками. Зайдіть на Гугл і наберіть пошукове слово "байпас". Один з варіантів визначення цього поняття: "Трубопровід для відведення потоку рідини від елементів основного трубопроводу, клапанів та інших пристосувань". Зрозуміло, що замість звернення до Тепломереж, які очевидно не зобов\\\'язані обслуговувати прилади опалення в приватних помешканнях, слід було розібратися, чи буде влаштовувати наявна система опалення. Якщо ні - встановити байпаси з регулюючими клапанами або кранами (вентилями). Наступне питання - а чи задовольняє існуюча система розрахунків за ЦО? Якщо ні - встановити теплолічильник, на радіатори - автоматичні термоклапани, які дозволяють контролювати бажану температуру всередині приміщення. Не слід уникати укладення Типових договорів з балансоутримувачем будинку (КМУ-560, КМУ-630). Однак, у нас поки грім не гряне, мужик не перехреститься. Я змусив би таких мужиків хреститися на три роки вперед (позовна давність). А тепер є реальна перспектива втратити своє майно. Хто винен? Ну точно, не Тепломережі. Відносно сусіда, який подав апеляцію. Він, звичайно, не юридична особа, а лише, можливо, керівник чи представник. Колись мені Юнга Л.А. - начальниця ДЕЖу №911 (структурного підрозділу КП УЖГ) пояснювала, що вона і є юридичною особою. Довелося заперечувати. У господарському процесі для юросіб та СПД ФО більше шансів виграти справу проти монополіста.

Звісно, переписка та відсутність відповідей може бути доказом у Вашій справі. Але ж відповіді, можливо, не надходили з тієї ж причини, що й судові повістки. Не слід так глибоко конспіруватися! Адреси заявника слід було заздалегідь в договорі з Тепломережами надавати фактичні, щоб пошта могла знайти свого героя -отримувача кореспонденції. Тепломережі, звертаючись до суду, у позовній заяві, очевидно, зазначали реквізити відповідача за даними, внесеними у договір. Суд направляв повістки за відповідною адресою. Але листи (повістки) не знаходили героя. Хто винен - герой! Звісно, тепер доводиться викручуватися, виправдовуватися, розплачуватися. Але ж ми з Вами не маленькі дітки, а сувора проза життя у великому місті (більше 70 тис. населення) - не забава у дворовій пісочниці. Вважаю, що на перших етапах у даному випадку судова тяганина буде мати негативні наслідки, хоч у перспективі не виключений і позитив. Можливо, варто подумати про мирову угоду? Я Вам щиро співчуваю, але Ви повинні зрозуміти, що ця справа поки-що для Вас - навчальний приклад. В процесі навчання поточні контрольні робота не завжди бувають вдалими. Справа по суті програшна. Робіть висновки.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Уточнення стосовно КМУ-560. Постанова втратила чинність, замість неї маємо КМУ-529. На сайті ВРУ (кажу правду) - оприлюднена. Не набрала чинності, бо не дійшла черга для публікації в Офіційному віснику. Однак, з цим у Кабміну проблеми не буде. Не думаю, що на заваді стане Президент, хоч від нього можна очікувати чого завгодно, з огляду на ревнощі до Юлії Тимошенко. От як тільки у владі з\\\'являється розумна, і не дай Боже, ще й вродлива жінка, з власними повноваженнями, до деякі чоловіки, як скажені, готові її загризти на смерть!
Записаний

innask

• Гість

Вікторе Івановиче, відподвідей на запти відповідча не було,точно тому що мешканці за місцем реєстрації відповідача зберігли все що надходило, від тепломережі надходили тільки рахунки! Така ж ситуація і у сусіда. Звичайно сусуід не юридична особа, а керівник юр.особи :), зазначення про юр.особу було для скорочення тексту. І все ж такі, з Ваших висновкі я розумію, що жодна діюча норма про строки укладення угоди в моєму зустрічному позові і про закінчення таких строків не діє, адже тепло дають плати, а те що договір закінчився не має значення. Така ж ситуація складається на на зиму 2009-2010?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Якби це можна було довести документально, тоді було б точно. У даному випадку допомогла б лише офіційна довідка поштового відділення, якої не нададуть. Крім того, можна перевірити повторним запитом-скаргою до тих же чиновників. Мовляв, шановні, до Вас зверталися, а Ви не відповіли. Не хорошо, однако (з чукотського фольклору). Ситуація на наступну зиму буде такою самою, якщо не будуть врегульовані договірні відносини якось по-іншому. Слід розуміти, що деякі норми права є бланковими. Об\\\'єктивне право існує - теоретично можна відмовитися від послуги з ЦО. Але суб\\\'єктивно це обумовлено дотриманням ряду приписів інших законів та нормативно-правових актів, у їх системному зв\\\'язку, як любить висловлюватися Конституційний Суд. Це, як конституційне право на житло. Воно існує, але спробуйте його забезпечити. У даному випадку простіше і дешевше встановити теплолічильник з приладами регулювання. Таке право закріплене постановою КМУ-630, а механізм його реалізації - договір з організацією будь-якої форми власності, яка має відповідну ліцензію. Останнє навіть я можу забезпечити, хоч вся "чорна" робота - різати труби, встановлювати байпаси тощо буде лежати на замовнику. Після встановлення приладу обліку легітимним способом він імперативно береться на абонентський облік балансоутримувачем. Чому саме ним? Тому, що постанова КМУ-630 його зобов\\\'язує, а постанова КМУ-529, як і її попередник КМУ-560, передбачає подальші витрати на обслуговування лічильників оплачувати згідно зі сформовним відповідно до затвердженого Порядку тарифом на утримання будинку, споруд та прибудинкової території. І весь ланцюжок правовідносин логічно замикається після укладення Типових договорів, затверджених постановами КМУ-630 та 529. Від цього нікуди не подітися, хоч увесь колишній радянський народ, за винятком деяких відщепенців, вважає укладання обов\\\'язкових Типових договорів зайвою морокою. Філософія поста, як правда. Якщо обов\\\'язково, то виконувати не слід. Будемо робити, що накаже по телефону (на нараді) Іван Іванович чи Петрович. У Києві це Леонід Михайлович. Раніше був Сан Санич. Усі чиновники одним миром мазані. Закони для них поперек горла. А ще журналісти, юристи. І судді. Послухайте сентенції нашого Голубченка, викладені відеороликом в Трубі (сайт YourTube), і все стане ясно.
Записаний

innask

• Гість

Вікторе Івановиче! Дуже вдячна Вам за таку змістовну відповідь, тепер все стало на свої місце, на жаль. Дякую що Ви такий небайдужий до чужих проблем та людяний. Сподіваюсь що Бог Вам поверне все стократ. Добре що хочь Він вище за 630 Постанову КМУ :)
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email