Матеріали сайтів gro-za.io.ua та viki1234.io.ua > Форум viki1234

Прошу допомоги та консультування в наступному. Я не пі

(1/1)

Вовк:
Прошу допомоги та консультування в наступному. Я не підписав
ДОГОВІР про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2005 р. N 560)
мотивуючись тим, що мені не надали додатків, описаних в пп.2,3,4. Також я хотів додати до Договору такий пункт, щоб я сплачував послуги по факту отриманих робіт. При цьому, щоб мені (та мешканцям будинку) надавали інформацію про кошти витрачені на ці послуги. Я не проти сплачувати послуги, але добиває те, що наприклад покриття криші рубероїдом по Кошторису складає 20тис грн. А я можу знайти за 12тис.грн. І таких підприємств немало в нашому місті. Тобто кошторис завишений, а гроші сплачувати мені, та мешканцям. Ось в чому річ. Я за правдиві, прозорі тарифи.
Прийшовши до диреткора КЖП я поки що попросив (не письмово) виписати мені всі послуги і кошториси усіх видів робіт по нашому будинку. Він мені відмовив, посилаючись, що договір не підписаний, у мене борг по КЖП (я сплачую все (воду, ліфт, газ...), крім послуг КЖП).
Дайте будь ласка мені таку відповідь.
Чи можна (знаю що можна) додавати до типового договору свої пункти (що не суперечать Закону України) і як це довести директору КЖП, який не хоче укладати такий договір зі мною. НА основі яких законодавчих документів (крім Договору про постачання послуг) я можу примустити директора КЖП звітувати мені (мешканцям будинку) про отримані/неотримані послуги? Як я можу примусити КЖП перерахувати ті кошти, які сплачував 30 років авансов за неотримані послуги? Будинок стоїть на балансі КЖП. Як мені відомо раз на 20 чи 30 років (точно не знаю) КЖП повинен робити капітальний ремонт будинку. Як примусити його зробити капітальний ремонт чи повернути гроші (чи перерахувати кошти внесені за 30 років авансом)?
Спасибі. Кривий Ріг, Вадим Анатолійович.

gro-za:
Шановний Вадиме Анатолійовичу! На деякі Ваші запитання відповідь може бути однозначно негативною, тобто - "ні". Ви не зможете повернути бодай найменшу частину коштів, яка повинна була виділятися для капітального ремонту будинку. Ви не зможете примусити виконавця послуг з утримання будинку приєднати додаткові умови до Типового договору без його згоди. Переддоговірні спори вирішуються або шляхом переговорів, або в суді. І, нарешті, Типовий договір, затверджений постановою КМУ № 560, як і сама постанова, втратив чинність. Нещодавно (09.06.2009 р.) набрала чинності постанова КМУ від 20.05.2009 р. № 529, якою скасована попередня постанова, а також затверджені новий Порядок формування тарифів та нова редакція Типового договору. На деякі Ваші пропозиції Ви знайдете там позитивну відповідь. Якщо після цього залишаться ще якісь суперечки з Вашим виконавцем послуг, будь-ласка, можемо продовжити консультації. А з огляду на те, що інший мій сайт gro-za.io.ua на даний час має більшу популярність, пропоную продовжити на Форумі того сайту.

gro-za:
Перейти на інший сайт дуже просто - клацніть на баннер внизу сторінки з текстом "Інші нариси тут". А після цього можете перейти на закладку "Форум".

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

Go to full version