'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Добрый день, Виктор Иванович.  (Прочитано 2945 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Михаил

• Гість
Добрый день, Виктор Иванович.
« : 18 Червня 2009, 11:55:59 »

Добрый день, Виктор Иванович.

У меня такая проблема. Я не заключал договор на теплоснабжение с нашей теплосетью и за их так называемое тепло не плачу уже 5 лет. Они все это время присылали свои бумажки, которые я игнорировал, так как они были адресованы не мне. В квартире вообще никто не прописан, видимо это был предыдущий владелец.

А на днях я достал из почтового ящика... заочное решение суда. Там написано, что мне сообщили повесткой о времени заседания, но я не явился (ложь и на почте ничего такого не видали), и на основании заключенного договора об оказании услуг с теплосетью (которого нет!) суд полностью удовлетворил требования теплосети.

Важный нюанс заключается в том, что решение вынесено в сентябре 2008 года и отправлено мне на ознакомление в марте 2009 года. Естественно все сроки его обжалования давно прошли. Правда там написано, что заочное решение может быть пересмотрено судом по письменному заявлению ответчика поданного в десятидневный срок с момента получения его копии. Но я не удивлюсь, что и копию я получил и расписался за нее давно.

Если честно, я немного обалдел от такого поворота событий. Будьте добры посоветуйте, что здесь можно сделать.

Кстати, судя по всему дело рассматривалось в конце марта 2009 года и длилось это рассмотрение минут 5.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Доброго дня, Михайле! У Ваших правовідносинах повний безлад. Тому й не дивно, що голова обертом ходить. Почнемо з заочного рішення. Для того, щоб можна було щось суттєве порекомендувати, Вам потрібно виготовити повну копію матеріалів справи (а це Ваше право). Крім того, витребувати копію інформації з носія технічного запису судового процесу (зазвичай - на компакт-диску). Далі всі матеріали справи слід вивчити і дати юридичну оцінку обставин. А потім діяти.
Тепер щодо правовідносин у сфері надання комунальних послуг. Відповідно до ст. 19 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" вони повинні здійснюватися ВИКЛЮЧНО на договірних засадах. Типові договори, обов\\\'язкові для споживачів і виконавців послуг, були затверджені постановами КМУ від 12.07.2005 р. № 560 та від 21.07.2005 р. № 630. До того діяла постанова КМУ від 30 грудня 1997 р. № 1497 "Про затвердження Правил надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення". Пунктом 8 Правил передбачено, що послуги надаються споживачеві згідно з договором надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення (далі - договір), який розробляється виконавцем згідно з типовим договором (додаток № 1 до цих Правил) і укладається за його ініціативою. Тобто, до 21.07.2005 р. слід було керуватися цією постановою, з названої дати - постановами КМУ № 630 та № 560, а з 09 червня 2009 р. - постановами КМУ № 630 та № 529, якою скасована постанова № 560. Зміст цих постанов і порядок їх застосування неоднократно обговорювалися на цьому Форумі, судові справи та практичні результати викладені в Нарисах. Вам, очевидно, доведеться все це детально вивчити, усвоїти і керуватися. Або знайдіть висококваліфікованого юриста-господарника у м. Донецьку, домовтеся з ним на представництво Ваших інтересів у суді на підставі довіреності. Тільки майте на увазі, що юристи народ хитрющий, за ними потрібне око та око. Тому залишатися Вам осторонь навіть при наявності представника я б не радив. На жаль, дистанційно керувати судовими процесами у Донецьку з Києва по суті неможливо. Однак, на конкретні, точно поставлені запитання Ви можете отримати відповідь на цьому Форумі як від мене особисто, так і від інших активних учасників. Одне з таких питань - про відносини з тепломережею. Таких відносин взагалі не повинно бути, оскільки це суперечить ЗУ "Про теплопостачання". Не дивуйтеся, у столиці було подібне свавілля, але, використовуючи можливості судової гілки влади, частково вдалося поставити чиновників мерії на місця. Читайте Нариси тут та на іншому сайті. Перейти на нього дуже легко - внизу на кожній сторінці є декілька банерів для швидкого переходу. У даному випадку Вам буде корисним клацнути на банері "Інші нариси тут".
Ще одне зауваження. Судячи по депутатському корпусу у ВР походженням з Донецька, у Вашому місті існує гарна юридична школа. Можливо, Вам було б варто познайомитися з деяким депутатами, наприклад, з Юрієм Мірошниченком. Дуже розумна і виважена особистість. Не знаю, наскільки він досяжний чи недосяжний для простих виборців. Спробуйте, а потім поділіться досвідом. Удачі Вам!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email