Форум > Новини

Новини по "Київенерго" ("К.Енерго" з 2019 р.)

<< < (2/44) > >>

Перо:
Заступник Попова: "Київенерго" повернуть у комунальну власність

Енергетичну компанію "Київенерго" буде повернуто до комунальної власності.

Про це в ефірі ток-шоу "Київський форум" заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.



"Сьогодні ми працюємо над "Київенерго". Дуже важко по "Київенерго" працювати, але ми його намагаємося забрати. І є звернення від депутатського корпусу до Кабінету міністрів про передачу пакету акцій в керівництво київській адміністрації", - сказав чиновник.

"Ми намагаємося все зробити, щоб повернути майно місту. Сьогодні вирішено питання по "Київводоканалу". 80% його акцій - вже під контролем міста. 21 числа будуть проведені збори і буде змінено керівництво "Київводоканалу", і ми повністю візьмемо під контроль це підприємство", - додав він.

Мазурчак також нагадав, що влада міста вже повернула територіальній громаді "Київміськбуд" та блокуючий пакет акцій банку "Хрещатик".

P. S. Дуже важливе стратегічне рішення -якщо повернуть, то повністю підтримую.

Перо:
Ахметов сконцентрував у своїх руках 40% "Київенерго"

Група Донбаська паливно-енергетична компанія збільшила свою частку в структурі акціонерного капіталу АК "Київенерго" до 39,98%.

Про це повідомляє сайт Систем Кепітал Менеджмент.

Як відомо, 4 вересня ДТЕК збільшив частку у структурі "Київенерго" до 24,9%.

А згодом ДТЕК звернулася до Антимонопольного комітету для одержання дозволу на концентрацію більше 25% акцій компанії "Київенерго".

Як відомо, ДПЕК створена в 2002 році шляхом об'єднання двох електроенергетичних недержавних компаній: "Східенерго" і "Сервіс-Інвест", а також вуглевидобувного підприємства - шахти  "Комсомолець Донбасу".

У  2004 році до неї приєдналися енергосервісні й науково-виробничі підприємства, а також "Павлоградвугілля", яке купила група Ріната Ахметова.

Українська правда. Київ
http://kiev.pravda.com.ua/news/4d0237364206e/

Перо:
Київрада взялася з'ясовувати стосунки з "Київенерго"

Керівництво "Київенерго" взяло участь у засіданні Тимчасової контрольної комісії Київради з вивчення ситуації у взаємовідносинах Київської міської ради з АЕК "Київенерго".

Про це заявив перший заступник голови фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Київраді, голова тимчасової контрольної комісії Микола Лук'янюк, повідомляє прес-служба блоку.

"Сподіваємось, що сьогоднішня участь "Київенерго" у засіданні комісії не стане винятком з правил, оскільки з'ясування ситуації навколо діяльності компанії в її ж інтересах. Ця зустріч є початком діалогу, вперше за багато років, між "Київенерго" та киянами за посередництва нашої депутатської комісії", - зазначив Лук'янюк.

"Від "Київенерго" залежить енергетична безпека міста і, якщо компанія не спроможна чи не бажає надавати послуги якісно, цю функцію повинне взяти на себе місто - тобто повернути у власність Києва контрольний пакет акцій", - наголосив Лук'янюк.

Депутат повідомив, що під час засідання між депутатами і керівництвом  "Київенерго" було обумовлено порядок подальшої роботи.

Також комісія зобов'язала "Київенерго" надавати необхідну для роботи комісії інформацію.

Як відомо,14 грудня 2010 року відбулась нарада голів фракцій Київради з керівництвом АЕК "Київенерго".
http://kiev.pravda.com.ua/news/4d08d2445291d/

Stag:
В июле Ахметов зашел в "Киевэнерго" с 6%, а сегодня - уже имеет 40%.
Такие вещи просто так не делаются, а тем более АРЛом.
Следующий шаг - свои люди в руководстве и перевод финансовых потоков на  свои структуры.
Дальше - по накатаной схеме.
А все эти депутатские комиссии - пыль в глаза, отвлекающий маневр.

Перо:
«Киевэнерго» наращивает долг за газ

По состоянию на 27 декабря задолженность компании «Киевэнерго» за потребленный газ составляет 951,2 млн грн (уровень оплаты в 2010 - 81%).

Об этом сообщает Kievpress со ссылкой на пресс-службу «Газа Украины».

Согласно информации пресс-службы, без учета долга компании «Киевэнерго» предприятия коммунальной теплоэнергетики страны с начала отопительного периода 2010/2011 годов (с октября) накопили задолженность за потребленный природный газ в размере 2680 млн гривен.

Самый низкий уровень расчетов за потребленный в текущем отопительном сезоне природный газ имеют теплоснабжающие предприятия Днепропетровской (30%), Закарпатской (31%), Ивано-Франковской (32%), Волынской (33%), Одесской (34%), Ровенской и Кировоградской (по 35%) областей, а также Крыма (31%).

Кроме того, задолженность предприятий ТКЭ за газ, потребленный в течение отопительного сезона 2009/2010 годов, остается непогашенной и превышает 1790 миллионов гривен (уровень оплаты - 83%).

Как сообщалось ранее, «Киевэнерго» прогнозирует, что к концу 2010 года долг Киевской городской государственной администрации по компенсации разницы в тарифах на тепло достигнет около 1 млрд гривен.
http://stolitsa.glavred.info/archive/2010/12/28/142513-1.html

Детальную информацию читайте здесь.
http://stolitsa.glavred.info/archive/2010/12/08/113502-5.html

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version