'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Подарунок від Черновецького – у Києві різко зростуть комунальні тарифи  (Прочитано 12766 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

ТАРИФНИЙ УДАР для киян.



« Останнє редагування: 06 Червня 2010, 20:48:54 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

Перейти по указанной в нем ссылке :)
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Перейти по указанной в нем ссылке :)
Варто було б зазначити про це фразою "Натиснути тут", або їй подібною, як це практикую я. Інакше дійсно важко зорієнтуватися, про що йде мова.
 ;)
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Экономически обоснованная бездна. Столичные коммунальные ЖЭКи будут работать по расценкам частников

В конце лета — начале осени в Киеве подорожают практически все жилищно-коммунальные услуги для населения. Тарифы на отопление и горячую воду вырастут с 1 июля на 30–40%, а размер квартплаты планируется увеличить в два-три раза.

Распоряжение КГГА №392 от 31 мая 2010 г. предполагает повышение с 1 июля расценок на горячую воду для населения на 30%, а на отопление — на 40%. Таким образом, стоимость горячей воды для горожан при наличии счетчика вырастет с 8,8 до 11,75 грн. за 1 куб. м, при его отсутствии — с 30,8 до 41,14 грн. за 1 чел. в месяц. Централизованное отопление с 1 июля подорожает со 130,6 до 184,41 грн. за 1 Гкал при наличии домового счетчика и с 1,6 до 2,26 грн. за 1 кв. м отапливаемой площади в месяц — при его отсутствии. Также распоряжение требует от ГУ ценовой политики мэрии подготовить проект о поэтапном (с 1 сентября и с 1 ноября 2010 г.) приведении тарифов на услугу горячего водоснабжения и отопления к экономически обоснованному уровню.

Представители муниципалитета утверждают, что с 1 июля расценки на отопление и горячее водоснабжение попросту вернут на уровень, установленный горадминистрацией в августе минувшего года. Как уже писала «ДС», их действие в начале октября 2009 г. приостановило заключение трехстороннего меморандума между НАК «Нафтогаз України», КГГА и ОАО «АК «Киевэнерго», который был необходим для стабильного обеспечения столицы газом на протяжении всего отопительного сезона. «На основании положений этого меморандума НАК «Нафтогаз України» при нерасчетах за газ не вводил в действие штрафных санкций. Теперь ситуация изменилась: Кабмин требует от КГГА полного расчета перед ОАО «АК «Киевэнерго», которому мэрия задолжала по разнице в тарифах более 1,8 млрд грн., и гарантии отсутствия долгов в будущем. В такой ситуации у городской власти нет иного выхода, кроме повышения расценок для населения», — объясняют представители муниципалитета.

В МинЖКХ сразу же пообещали, что скрупулезно проверят обоснованность намеченного увеличения тарифов. А представители БЮТ и блока Виталия Кличко в горсовете и вовсе заявили о планах оспорить их в суде. Впрочем, оппозиционные депутаты не могут ответить на вопрос, как без повышения расценок не накапливать долги перед ОАО «АК «Киевэнерго». Ведь на компенсацию разницы в тарифах в столичном бюджете на нынешний год не заложено ни копейки. А серьезность намерения центральной власти заставить КГГА рассчитаться с «Киевэнерго» подтверждена постановлением Кабмина №371 от 31 мая, в котором местной власти поручено в самое ближайшее время взять кредит на сумму 2 млрд грн. и потратить его на расчет с ОАО.

Впрочем, рост стоимости коммунальных услуг — это еще полбеды. С начала осени мэрия подготовила для горожан еще один сюрприз — очередное подорожание услуг ЖЭКов. Если сегодня средняя квартплата в коммунальных домах составляет 1,7 грн. за 1 кв. м площади квартиры, то во втором полугодии она может вырасти в два-три раза. По информации ГУ жилищного хозяйства КГГА, общественные слушания, в ходе которых ЖЭКи доводят до сведения жителей новую цену своих услуг, уже прошли в 60% многоэтажек. «Еще два-три месяца займет процедура проверки расчетов ЖЭКов и согласования результатов слушаний. Значит, новая квартплата по всем домам Киева может быть введена в действие распоряжением горадминистрации в сентябре–октябре. Пока можно сказать, что услуги ЖЭКов однозначно будут стоить более 3 грн. за 1 кв. м квартиры», — сказала «ДС» начальник отдела экономического анализа и прогнозирования ГУ жилищного хозяйства КГГА Виктория Старовойт.

В районных администрациях утверждают, что в мэрии им запретили комментировать эту ситуацию. Неофициально же чиновники РГА заявляют, что 3 грн. за 1 кв. м — далеко не предел. Как рассказали «ДС» в управлении ЖКХ одного из районов Киева, по результатам слушаний на территории района услуги коммунальных ЖЭКов вырастут в цене в среднем до 4,2 грн. за 1 кв. м площади квартиры. «Эти тарифы впервые будут полностью покрывать себестоимость услуг. Ведь на компенсацию их разницы, как это было ранее, в столичном бюджете тоже нет денег. Согласно постановлению Кабмина №529 жильцы даже будут оплачивать проведение текущих ремонтов в доме», — объясняют в районных УЖХ. Таким образом, в Киеве расценки КП вплотную приблизятся к тарифам частных ЖЭКов, составляющим в среднем по городу около 5 грн. за 1 кв. м площади квартиры.
 
Марк Красногоров
http://www.dsnews.ua/infrastructure/infrastructure-kiev/art43808.html
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Однак, позиція КМДА суперечить попереднім висновкам АМКУ та черговим запевненням Черновецького, що опубліковане розпорядження КМДА зовсім не є розпорядженням, а так собі, "страшилка" для подальшого обговорення.
У зв'язку з цими подіями я підготував звернення до АМКУ на 86 аркушах, текст якого (без додатків та ілюстрацій) викладаю тут:
Цитувати

Куля Віктор Іванович,
вул. Боткіна, 4, кв. 18, м. Київ, 03055

"ГРО-ЗА" – ГРОмадський правоЗАхисник
тел.: 457-40-72, 050-448-1-844   http://gro-za.org    http://gro-za.io.ua
====================================================================================================

Антимонопольний комітет України,
вул. Урицького, 45, м. Київ, 03035
Голові Комітету  О.О. Костусєву


07 червня 2010 р.

Звернення стосовно порушень Київською міською та
Солом’янською районною у м. Києві державними адміністраціями
антимонопольного законодавства у сфері ЖКП



Шановний Олексію Олексійовичу!

Я, громадський правозахисник Куля Віктор Іванович, вже більше 10 років займаюся боротьбою з Київською міською державною адміністрацією та районними у м. Києві державними адміністраціями, зокрема Солом’янською, створеними ними комунальними підприємствами, направленою на усунення зазначеними суб’єктами владних повноважень та господарювання порушень законодавства України у сфері забезпечення мешканців столиці житлово-комунальними послугами.

Підтримую дії Комітету по  контролю за дотриманням антимонопольного законодавства суб’єктами господарювання, органами державної влади, місцевого самоврядування, адміністративно-господарського управління та контролю, зокрема при утворенні реорганізації, ліквідації  господарюючих суб’єктів та в інших випадках економічної концентрації.

Як показує мій досвід, основні порушення пов’язані з ігноруванням норм права, незаконним присвоєнням головами держадміністрацій повноважень шляхом одноосібного прийняття нормативно-правових актів у формі розпоряджень, а не у формі колективних рішень органів місцевого самоврядування, створенням підприємств-монополістів без погодження з АМКУ, незаконним втручанням в господарську діяльність комунальних підприємств районних рад.

Мені довелося звертатися з позовами на КМДА, Київраду, Солом’янську РДА та райраду до судових установ м. Києва з вимогами скасування незаконних нормативно-правових актів у зазначеній сфері.

Підтримую позицію АМК України, оприлюднену на офіційному сайті http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?art_id=181879&cat_id=42188 стосовно відсутності підстав для підвищення житлово-комунальних тарифів у місті Києві, а також  про відсутність належного економічного обґрунтування чинних тарифів.

Слід погодитися з висновками Комітету про те, що Київська міська державна адміністрація, приймаючи останні розпорядження щодо підвищення тарифів з 1 липня 2010 року, порушила процедуру їх встановлення та норми Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Адже перед прийняттям розпорядження не було оприлюднене обґрунтування таких змін. Маю намір їх оскаржити шляхом збільшення позовних вимог у адміністративній справі № 2а-851/2010, яка розглядається у Шевченківському районному суді м. Києва за моїм позовом, якщо сам голова КМДА не скасує ці розпорядження.

Між тим, Київська міськдержадміністрація досі не визначила виконавців послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, що робить механізми запровадження тарифів ще більш непрозорими, унеможливлює проведення перерахунків зі споживачами за ненадані чи неякісні  комунальні послуги.

Так, ще 11 лютого 2005 року Шевченківський районний суд м. Києва рішенням у справі №2-1703/05 визнав розпорядження Київської міської державної адміністрації "Про вдосконалення системи надання населенню м. Києва послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення" від 2 серпня 1999 року № 1261 незаконним та скасував його. Цим розпорядженням виконавцями комунальних послуг з центрального опалення, постачання гарячої та холодної води незаконно визначені енергогенеруючі та водопостачальні компанії, у тому числі «Київенерго» та «Київводоканал». Звісно, жодних комунальних послуг мешканцям багатоквартирних будинків ці компанії не надавали і не могли надавати,  оскільки подібна діяльність вступала би в протиріччя з ЗУ «Про теплопостачання» та «Про питну воду і питне водопостачання».

Однак, київська влада належних висновків для себе не зробила, продовжила намагання визначити виконавців послуг незаконним способом.

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 25 травня 2006 року у справі №  2а-1405/06  визнане невідповідним законодавству рішення Київської міської ради від 24 листопада 2005 року № 427/2888 "Про визначення виконавців житлово-комунальних послуг у житловому фонді комунальної власності територіальної громади м. Києва" та скасовано його. Зобов’язано виконавчий орган Київської міської ради - Київську міську державну адміністрацію негайно прийняти розпорядження про визначення виконавців житлово-комунальних послуг для мешканців багатоквартирних будинків згідно з Порядком, затвердженим Наказом Держжитлокомунгоспу України 25.042005 № 60 та зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 19.05.2005 за № 541/10281. Також зобов’язано Київську міську державну адміністрацію забезпечити дотримання балансоутримувачами житлового фонду м. Києва вимог ст. 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо укладення зі споживачами - мешканцями багатоквартирних будинків Типових договорів про надання житлово-комунальних послуг, затверджених постановами Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 та № 560 від 12.07.2005.

Постанова суду до цього часу в жодній частині не виконана. Виконавці житлово-комунальних послуг не визначені. Вимоги Закону щодо укладення Типових договорів, затверджених постановами КМ України  з мешканцями багатоквартирних будинків ігноруються. Ні Департамент ДВС Міністерства юстиції, ні прокуратура м. Києва не змогли змусити КМДА виконати вимоги виконавчих листів, виданих Шевченківським районним судом м. Києва після набрання постановою №  2а-1405/06 законної сили.   

Бездіяльність Київської влади та відповідних муніципальних служб, які не можуть забезпечити нормальне функціонування житлово-комунальної сфери, у черговий раз призводить до перекладення всіх прорахунків на плечі споживачів. Замість здійснення ефективних заходів зі збереження та раціонального використання ресурсів, влада вкотре обирає найпростіший шлях систематичного необґрунтованого підвищення тарифів, що є неприпустимим.

І з цим висновком АМКУ не можна не погодитися.

Так, постановами Шевченківського районного суду м. Києва визнані протиправними і скасовані ряд розпоряджень голови КМДА Черновецького Л.М. про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у м. Києві. Це стосується розпоряджень № 640, 641, 642, 643 від 30.06.2007 р.,  № 1574 від 30.10.2006 р. Судові рішення у відповідних адміністративних справах набрали законної сили. Однак, голова КМДА Черновецький Л.М., перевищуючи свої владні повноваження, продовжує одноосібно видавати розпорядження у той же незаконний спосіб. Постановою Шевченківського районного суду м. Києва у справі № 2а-57/09 від 15 грудня 2009 р. визнані протиправними і скасовані ряд послідуючих нормативно-правових актів Київради та розпоряджень КМДА, таких, як рішення Київської міської ради від 08 лютого 2007 року № 58\719 «Про тарифи на житлово-комунальні послуги», а також Розпорядження КМДА від 30 липня 2007 року № 978 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води», від 11 липня 2007 року № 874 «Про удосконалення структури управління житловим господарством у м. Києві» з додатком «Структура управління комунальним житловим фондом м. Києва», від 31 серпня 2009 року № 978 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій», від 31 серпня 2009 року № 979 «Про погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій», від 31 серпня 2009 року № 980 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для населення», від 31 серпня 2009 року № 981 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення», від 30 вересня 2009 року № 1141 в частині продовження строку дії розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 31 серпня 2009 року №№ 978, 979, 980, 981 на жовтень місяць 2009 року.

Також визнані невідповідними законодавству, недійсними з дати прийняття розпорядження Київської міської державної адміністрації: від 28 серпня 2007 року № 1127 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води»; від 30 січня 2009 року № 95 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для населення», від 30 січня 2009 року № 96 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення», від 30 січня 2009 року № 97 «Про встановлення та погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій»; від 29 квітня 2009 року № 516 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для населення», від 29 квітня 2009 року № 518 «Про встановлення та погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій»; від 29 квітня 2009 року № 520 «Про погодження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення»; від 27 травня № 619 «Про внесення змін та доповнень до розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 29.04.2009 року №№ 519 та 520» в частині внесення змін та доповнень до розпорядження КМДА від 29.04.2009 року № 520; від 27 травня 2009 року № 620 «Про внесення змін та доповнень до розпорядження КМДА від 29.04.2009 року № 518».

Остання постанова суду на даний час не набрала законної сили, оскаржена КМДА в апеляційному порядку, а між тим Черновецький Л.М. продовжує свою незаконну практику видавати одноосібні розпорядження.

На даний час у Шевченківському районному суді м. Києва розглядається ще одна справа № 2а-851/2010 за моїм позовом про визнання протиправними та скасування наступних розпоряджень КМДА:
від 17 листопада 2009 року № 1292 «Про погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій»;
від 15.10.2009 р. № 1192 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення»;
від 30  листопада 2009 року: № 1332 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для населення»; № 1333 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення»; № 1334 «Про погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій»; № 1335 «Про подовження дії розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 31.08.2009 № 978, № 979»; № 1193 «Про подовження дії розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 31.08.2009 № 978, № 979, 980».

На жаль, голова КМДА Черновецький Л.М. за роки свого правління не зробив правильних висновків, продовжує свої намагання незаконним способом знову значно підвищити тарифи на ЖКП у м. Києві з 01 липня 2010 р. У якості інструменту для виправдання своїх дій використовує імітацію громадських слухань по районах м. Києва, причому відповідно до його розпоряджень громадські слухання вважаються такими, що відбулися, навіть при явці лише одного учасника. Про яку легітимність можна говорити у даному випадку?

Не дивно, що механізм «громадських слухань» у виконанні київської влади викликає спротив мешканців міста, які розуміють протиправність дій про виправданню таким способом чергового підвищення тарифів без суттєвого покращення їх якості, в умовах повної відповідальності за наслідки своєї діяльності як влади, так і утворених нею комунальних підприємств.

У якості прикладу можу послатися на розділ «Житлово-комунальні послуги» (підрозділ «Громадські слухання») Інтернет-сайту «ГРОмадський правоЗАхисник» http://gro-za.org . Роздруківка матеріалів цього розділу додається. На тому ж сайті оприлюднені фонограми, які свідчать про спосіб обдурювання мешканців при проведенні громадських слухань.

Заслуговують уваги також незаконні дії Солом’янської районної у м. Києві ради та райдержадміністрації по реорганізації підприємств житлово-комунальної сфери. Замість існуючого Комунального підприємства по утриманню житлового господарства (КП УЖГ) Солом’янського району м. Києва з його 14 відокремленими структурними підрозділами (ДЕЖами) утворене нове комунальне підприємство-монополіст – КП «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом’янського району м. Києва з 6-ма  відокремленим структурними підрозділами (ВСП) «Батиївське», «Індустріальне», «Відрадненське», «Грушківське», «Залізничне», «Чоколівське». Крім того, утворені ще 6 комунальних підприємств з точно такими ж назвами, які є нібито самостійними господарюючими суб’єктами, метою яких є створення конкурентного середовища, а насправді підзвітні і підконтрольні одному монополісту – КП «Дирекція», яке виступає замовником послуг від них. Мешканці будинків – споживачі комунальних послуг виявилися ізольованими від участі у їх діяльності. А колишній монополіст-балансоутримувач будинків КП УЖГ залишився бездіяльним, позбавленим своїх повноважень, структурних підрозділів, але не ліквідований чи реорганізований.

Парадокс полягає ще й в тому, що Комунальні підприємства «Батиївське», «Індустріальне», «Відрадненське», «Грушківське», «Залізничне», «Чоколівське» позбавлені фінансової самостійності, оскільки платежі від мешканців за виконані ними роботи чи надані послуги до них не надходять – їх через КП ГІОЦ КМДА перехоплює КП «Дирекція» і розподіляє на свій розсуд.  Однак, перелічені КП вимушені укладати договори з постачальниками теплової енергії та питної води – «Київенерго» та «Київводоканалом» та нести фінансову відповідальність за використану товарну продукцію. І це в умовах, коли фінансового забезпечення діяльності КП у даній сфері не передбачено. Як наслідок, виникає штучна заборгованість підприємств за тепло- та водопостачання, яку шляхом звернення до Господарського суду м. Києва «Київенерго» та «Київводоканал» намагаються стягнути зі штучно створених банкрутів – КП «Батиївське», «Індустріальне», «Відрадненське», «Грушківське», «Залізничне», «Чоколівське». Ні міська, ні районна влада нічого не робить для виправлення становища. Навпаки, захищають в судах незаконні власні дії та бездіяльність, а також дії утворених ними комунальних підприємств.

Крім того, перелічені КП позбавлені можливості встановлювати прямі договірні відносини з мешканцями багатоквартирних будинків щодо надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. На думку КП «Дирекція», такі договори повинні укладатися саме з «Дирекцією». Однак, з квітня 2008 р. по даний час жодного договору не укладено. І лише шляхом звернення автора цього листа до Шевченківського районного суду м. Києва з позовом про укладення Типових договорів з КП «Індустріальним» всупереч позиції КП «Дирекція» такі договори були укладені з автором та двома його родичами. Всього 3 договори на весь 300-тисячний район столиці!

Не можна обійти увагою й проведення «Дирекцією» псевдоконкурсу на визначення переможця – виконавця послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Замість виконавця послуг для населення шляхом штучного конкурсу на закупівлю послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій одне комунальне підприємство – «Дирекція», як покупець, визначило з 6 пар «конкурентів» –  комунальних підприємств, продавців цих послуг для замовника. Населення знову залишилося осторонь.  Причому всупереч нормам ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» та постанові КМУ від 21.07.2005 р. 21.07.2005 р. «Про затвердження порядку проведення конкурсу з надання житлово-комунальних послуг» та Закону України «Про житлово-комунальні послуги» оприлюднене оголошення про проведення конкурсу ні по формі, ні по змісту не відповідає вимогам законодавства.

Не оприлюднивши конкурсні умови в повному обсязі, КП «Дирекція» в опублікованому оголошенні посилалося  з метою отримання більш детальної інформації на Інтернет-сайт  WWW.SOLOR-DA.KYIV.GOV.UA , якого не існує. Крім цього, організатором був порушений порядок проведення і самого конкурсу, який насправді не проводився, а була здійснена лише імітація його проведення, оскільки переможець на кожну пропозицію був вже заздалегідь визнаний.

Конкурс проводився лише щодо закупівлі послуг із утримання будинків і споруд та прибудинкових територій житлових будинків, що знаходяться на балансі Комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в м. Києві ради (пункт 7 оголошення) між трьома сталими парами учасників конкурсу, а саме, перший та п'ятий предмет конкурсу між КП «Батиївське» та КП «Індустріальне», другий та третій предмет конкурсу між КП «Грушківське» та КП «Відрадненське»,четвертий та шостий предмет конкурсу між КП «Чоколівське» та КП «Залізничне», де переможцем став по черзі один з учасників зазначеної пари, який запропонував найнижчу ціну.

Це наочно підтверджується конкурсною матрицею, наведеною нижче.

КОНКУРСНА МАТРИЦЯ згідно з протоколом №8/1 від 28 березня 2008 р. КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Солом'янської районної у м. Києві ради"   
                  
ПІДПРИЄМСТВОБатиївськеІндустріальнеВідрадненськеГрушківськеЗалізничнеЧоколівське
Батиївське1,091,26
Індустріальне1,341,18
Відрадненське1,031,12
Грушківське1,131,03
Залізничне 1,161,33
Чоколівське1,281,19

 

Відповідно до додатку 4 «Критерії оцінки конкурсних пропозицій» до конкурсної документації послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій житлових будинків, що знаходяться на балансі Комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в м. Києві ради (обмежених вулицями пр. Перемоги, ст. метро «Політехнічний інститут», вул. Борщагівська, вул. В. Гетьмана, Залізнична станція «Караваєві Дачі», вул. Я. Галана, вул. Гарматна, пр. Перемоги) (а. с. 71), оцінка конкурсних пропозицій проводиться на основі критеріїв: ціна; наявність власної матеріально-технічної бази; наявність відповідного кадрового потенціалу. Оцінка проводиться згідно з наступною методикою: Метод рангування: усі пропозиції оцінюються таким чином, що пропозиція, значення критерію для якої краще, отримує вищий ранг. Кращою є та пропозиція: ціна якої є найнижчою; наявність власної матеріально-технічної бази; наявність відповідного кадрового потенціалу.

Всупереч зазначеному, відповідно до Протоколу, переможець обирався лише за одним критерієм - найнижчою середньою вартістю 1 кв.м. (з врахуванням ПДВ) з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій житлових будинків.

Виходячи зі змісту Протоколу, по переліку послуг визначених п. 1-6 оголошення, конкурс не проводився. Крім цього, всупереч оприлюдненому оголошенню, конкурс було проведено не по предмету послуг, щодо закупівлі яких проводився конкурс, а по предмету, визначеному відповідно до територіального розподілу мікрорайонів Солом'янського району м. Києва, що безпідставно привело до того, що при закупівлі однієї і тієї ж послуги фактично проведено шість конкурсних рангувань та серед шістьох учасників конкурсу було оголошено переможцями шість учасників конкурсу.

Зазначене дає підстави вважати, що оскаржуваний конкурс був проведений таким чином, щоб переможцем став кожний з учасників конкурсу, де, як вбачається з документації, кожен з переможців знаходяться в зоні території, окресленої предметом конкурсу, по якому він отримав перемогу.

На підставі вищенаведеного, слід  дійти  до висновку, що оскаржуваний конкурс було проведено формально, без створення конкуренції між її учасниками та з суттєвими порушеннями вимог діючого законодавства.

У подальшому, штучний критерій відбору переможців конкурсу був закріплений укладеними договорами між КП «Дирекція» та переможцями. Кожен переможець був вимушений погодитися на середній тариф на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій у межах від 1,03 грн./кв.м житлової площі квартир до 1,19 грн./кв.м, що вдвічі-тричі нижче діючих та запропонованих КМДА тарифів. Джерело покриття різниці в тарифах невідоме.

Очевидно, з метою штучної легітимізації незаконної діяльності по встановленню тарифів розпочалася кампанія по проведенню громадських слухань щодо тарифів. І знову не відбулося без порушень.
На протязі останнього тижня травня місяця 2010 р. Солом’янському районі м. Києва проводилися так звані громадські слухання нібито з метою врахування інтересів мешканців при встановленні тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. У розміщених оголошеннях на стендах біля вхідних дверей шести корпусів будинку № 46-А на вул. В. Гетьмана, 46 повідомлялось, що виконавець послуг КП «Індустріальне» проводить слухання 27 травня 2010 р. о 15:00 год. в актовій залі  цього КП (вул. Виборзька, 42). Виникають питання, ким це КП визначено виконавцем послуг, і чому тоді виконавець послуг ухиляється від укладення договорів з мешканцями по формі та змісту Типового договору, затвердженого постановою КМ України від 20.05.2009 р. № 529? Чому слухання проводяться в робочий час, коли працюючі мешканці знаходяться на роботі? Не дивно, що на слуханнях стосовно будинку, де налічується 487 чи 488 квартир, були присутніми лише 16 осіб. Слухання проводили не уповноважені особи, протокол слухань сфальшований, не відтворює фактичний перебіг подій, і навіть прізвище та ініціали секретаря, яка вела протокол, не відповідають дійсності. Зазначена особа протягом 26-27 травня взагалі не виходила на роботу внаслідок хвороби. Представник районного УЖКГ, який власне і повинен був представляти організатора слухань, був викликаний по телефону і з’явився після того, як слухання закінчилися, хоч його підпис також зазначений у протоколі.

Я був учасником цих слухань, заперечував проти визнання їх такими, що відбулися. Надав організаторам перелік з 23 запитань по темі слухань, на які ніхто з організаторів відповісти не зміг. У подальшому на пропозицію директора КП «Індустріальне» я відвідав його у визначений ним час 28.05.2010 р. о 14:00 год. з метою отримати розрахунок тарифу на отримання будинку, начебто сформованого економістом підприємства. Однак в цей день директор не з’явився. Зустріч була перенесена на 04 червня 2020 р. Замість розрахунку економіста підприємства мені вручили роздруківку з сайту КП ГІОЦ КМДА, до якої зазначений економіст не має ніякого відношення. І навіть відповідальним на титульному аркуші роздруківки вказане не КП «Індустріальне», а ВСП з такою ж назвою, хоч це різні, не пов’язані між собою суб’єкти господарювання. І крім того, відображені у роздруківці дані не корелюються з запропонованими на обговорення. Тобто ніхто ніяких розрахунків у прозорому режимі того тарифу, який запропонований на слуханнях, фактично не виконував.

Перелічені події знайшли своє відображення на Форумі Інтернет-сайту http://gro-za.org/forum у підрозділі «Громадські слухання» розділу «ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ», роздруківка матеріалів якого додається. Викладені факти підкріплені світлокопіями документів та фонограмами цифрового диктофону, з яким можуть ознайомитися всі бажаючі (без обов’язку реєстрації).

На підставі викладеного звертаюся до АМКУ з проханням вжити заходів по недопущенню зловживань київської влади та комунальних підприємств своїм монопольним становищем, змусити їх виконувати обов’язки по забезпеченню мешканців м. Києва житлово-комунальними послугами належної якості згідно з ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»,  визначити виконавців послуг у встановленому порядку, формувати тарифи на ЖКП у прозорому режимі, строго у відповідності до Порядків, затверджених постановами уряду №№ 955, 959, 529, не підміняти діяльність у даній сфері різного роду імітаціями.

Прошу залучити мене (за згодою) до роботи комісії АМКУ по перевірці викладених фактів, якщо така комісія буде створена.

Додатки:

1. Рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 11.02.2005 р.  у справі  № 2-1703/05.
2. Постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 25.05.2006 р. у справі № 2а-1405/06.
3. Постанова Солом’янського районного суду м. Києва від 06.03.2007 р. у справі № 2а-24-1/07.
4. Постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 05.07.2007 р. у справі № 2а-166/2007.
5. Постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 15.12.2007 р. у справі № 2а-57/09.
6. Ухвала від 15.01.2010 р. судді Шевченківського районного суду м. Києва про відкриття провадження у справі № 2а-851/2010 за позовом Кулі В.І. до голови КМДА, ВО Київської міськради (КМДА), Київської міськради про визнання невідповідними законодавству нормативно-правових актів та бездіяльності Київради по формуванню виконавчого комітету.
7. Адміністративний позов до ухвали у справі № 2а-851/2010.
8. Заява від 04.01.2010 р. про збільшення позовних вимог у справі № 2а-851/2010.
9. Оголошення про громадські слухання, призначені на 27.05.2010 р.
10. Перелік послуг, запропонованих КП «Індустріальне» до громадських слухань на 27.05.2010 р.
11. Перелік запитань до УЖКГ Солом’янської РДА – організатора громадських слухань.
12. Лист КП «Індустріальне» № 524 від 04.06.10.
13. Роздруківка розділу «Громадські слухання» сайту http://gro-za.org (див. стор. 15-19 роздруківки: «Порівняльна таблиця запитань до організаторів конкурсу та отриманих відповідей»).

Громадський правозахисник -                                            Куля В.І.
[/td][/tr][/table]
« Останнє редагування: 09 Червня 2010, 14:04:57 від gro-za »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Правильна веб-адреса:
http://www.solor.da-kyiv.gov.ua/

Це мені давно відомо. На первісному сайті внизу сторінок Форуму ("Гостьова") навіть розміщений банер з цим посиланням. Тільки мої опоненти були неуважними, невірно зазначили адресу сайту. Крім того, ніякого оголошення про проведення конкурсу 28.03.2008 р. на сайті http://www.solor.da-kyiv.gov.ua/ не було розміщено. На цьому сайті зберігаються електронні примірники газети "Солом'янка", в одному з яких розміщене таке саме оголошення, як і в друкованому виді, і яке по змісту не відповідає вимогам законодавства. Інших оголошень з більш детальною інформацією не було. Історію з конкурсом можна вивчити по матеріалах даного сайту. Пошукові фрази "псевдоконкурс", "конкурс". А судова справа повторно розглядається у Солом'янському райсуді м. Києва. Завтра якраз заплановане чергове засідання (див. розклад на Головній сторінці).
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ось більш детальніше:

Л.Черновецкий: Распоряжение КГГА о повышении тарифов на ЖКУ будет откорректировано
...


Не чекаючи коригування з боку Черновецького-Попова, я вже його оскаржив шляхом збільшення позовних вимог у справі № 2а-851/10 - http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4459.msg14065.html?msg14065  -  « Reply #44 : 16 Червень 2010, 07:54:44 »
« Останнє редагування: 17 Червня 2010, 18:04:17 від gro-za »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Голубченко підтвердив, що компослуги подорожчають з 1 липня



иївська міська адміністрація має намір підвищити тарифи на комунальні послуги з гарячого водопостачання та опаленням для населення столиці з 1 липня.

Однак, за словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, це буде лише повернення до тарифів, які діяли з літа 2009 року, повідомляє "Інтерфакс".

"Ті тарифи діяли, вони були встановлені до меморандуму і ми повернулися до тарифів, що були. По тих тарифах є всі висновки, усе є, і все законно зроблено", - сказав Голубченко після засідання Антимонопольного комітету у вівторок.

При цьому він відзначив, що тарифи, до яких повернуться з 1 липня, покриватимуть  собівартість послуг приблизно на 72%.

Голубченко розповів, що нині мерія чекає на висновок Держінспекції з контролю за цінами, який може дати можливість додатково підвищити тарифи з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

"Зараз працює інспекція за цінами. І водоканал і "Київенерго" надали свої розрахунки. Коли інспекція за цінами зробить відповідні висновки, можна буде говорити про зміну тарифів. У яку сторону - збільшення або зменшення - це покажуть тільки розрахунки інспекції за цінами", - сказав чиновник.

Він додав, що влада може тільки зафіксувати рішення інспекції з урахуванням витрат, пов'язаних з банківськими операціями, з витратами, пов'язаними з наданням послуг.

Як відомо, раніше в муніципальній газеті "Хрещатик" було оприлюднене розпорядження КМДА щодо підвищення тарифів на гарячу воду і тепло з 1 липня.

Згодом міський голова Леонід Черновецький виправдовувався, що його розпорядження КМДА від 31 травня № 392 щодо тарифів на компослуги було оприлюднене з метою обговорення, а не введення в дію.

Тим часом Антимонопольний комітет висловив думку, що підстави для підвищення комунальних тарифів у Києві відсутні, а чинні тарифи не мають належного економічного обґрунтування.

Пізніше перший заступник голови КМДА Олександр Попов заявив, що найближчим часом у Києві підвищаться тарифи на тепло на 12% і гарячу воду на 14%.

Згодом міністр ЖКГ заявив, що вважає виправданим підвищення тарифів на комунальні послуги в Києві з 1 липня на 15-20%.
http://kiev.pravda.com.ua/news/4c209a5f612ee/
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Тарифы на воду и отопление вырастут в цене на 10–12 процентов
Ирина ТИТОВА (Киевские ведомости, № 98, 22 июня 2010)

Первый заместитель главы КГГА Александр Попов заявил, что тарифы на жилищно-коммунальные услуги в Киеве повысят.

СТОЛИЦА НАХОДИТСЯ В ДОЛГАХ КАК В ШЕЛКАХ

"Половина городского бюджета - это задолженность", - констатировал Попов, выступая в эфире телеканала "Интер". Власти взяли займы на 8 млрд. грн., в то время когда бюджет города составляет 19 млрд. 900 млн грн. "Чтобы вернуть задолженность, нужно отдавать 750 млн. грн. в год только процентов", - заявил заместитель Черновецкого.

В частности, Попов напомнил о кредите Киева в 1,2 млрд. грн. на погашение разницы в тарифах, "который до сих пор горсовет из городского бюджета не вернул". "У нас есть теперь 2 млрд. долга перед "Киевэнерго" за потребленный газ, 500 млн. "Киевводоканалом" за электроэнергию. И если мы говорим о серьезном, ответственном подходе и вхождении в отопительный сезон, это критическая ситуация. Здесь кто-то должен брать на себя ответственность", - сказал чиновник.

Также он отметил, что ожидается возврат к прошлогодним тарифам на ЖКХ. То есть оплата за коммунальные услуги повысится на 12-14% с 1 июля этого года. Вместе с тем Александр Попов заявил, что уже в эти (прошедшие.- Ред.) выходные планируется завершить работу над механизмом защиты малоимущих киевлян. По его словам, мэрия рассматривает три направления действий, чтобы смягчить ситуацию с повышением стоимости услуг.

Напомним, что 2 июня нынешнего года, вице-премьер Тигипко заявил, что никто не сможет запретить властям повышать тарифы в городе Киеве. Также 27 февраля 2010 года Кабмин предложил законопроект "О Национальной комиссии регулирования рынка коммунальных услуг Украины". Согласно документу, данный орган власти должен осуществлять госрегулирование в сфере теплоснабжения и централизованного водоснабжения и водоотвода.

Согласно информации, предоставленной Главным управлением жилищного хозяйства, долг жителей столицы на 1 мая составлял более 700 млн. грн., около 170 млн. из них - долги по квартплате, включающие обслуживание домов и прилегающих к ним территорий. Остальное же - задолженность по коммунальным услугам: за газ, свет, воду и отопление. Примечательно, что не платят по счетам из ЖЭКа в столице всего какие-то 5% соотечественников, говорят в Министерстве ЖКХ.

По информации, есть две категории злостных неплательщиков: те, кто не платит принципиально из-за плохого качества услуг и... многоимущие киевляне. Так, согласно данным Главного управления жилищно-коммунального хозяйства Киева, большая сумма задолженности киевлян приходится всего лишь на 9 тыс. должников, которые должны ЖКХ около 10 тыс. грн. каждый. Бедные пользуются субсидиями и не могут не платить, иначе государство отменит субсидию. Среди должников много юристов, крупных бизнесменов, которые понимают, что им ничего сделать невозможно, и те, кто знают, что смогут отстоять свои права.

ДОБРОПОРЯДОЧНЫМ КИЕВЛЯНАМ СДЕЛАЮТ СКИДКУ НА ОПЛАТУ КОММУНАЛКИ.

У Александра Попова есть идея: жители, которые долгое время оплачивают платежки до 20-го числа каждого месяца, будут получать 100-процентную скидку на тарифы. Он пояснил, что "это будет выгодно предприятиям - им не придется брать кредиты на недополученный объем платежей, а людям - мотивация". Он также сообщил, что намерен снизить порог для получения субсидий - с 20% до 15% от совокупного дохода семьи, которые приходятся на коммунальные платежи. "Этот порог сегодня установлен для пенсионеров. Надо хотя бы временно сделать его для всех", - сказал он.

Кроме того, первый замглавы КГГА считает спасением для Киева создание обществ совладельцев многоквартирных домов (ОСМД) - "когда люди объединяются, сами определяют, какие услуги нужны, сколько за них готовы платить, и кого нанимать для их исполнения. "А какой формы собственности будут жэки - неважно. Пусть все конкурируют между собой за право получения доверия людей, которые их хотят нанять", - добавил он.

Он также отметил, что намерен при проведении реформ в сфере ЖКХ продвигать их в первую очередь в районах, проявивших ранее инициативу в этой сфере, - Шевченковском, Дарницком и Соломенском. "Я вам обещаю, что в Киеве через несколько месяцев будут очень большие перемены", - заверил первый замглавы КГГА.

Напомним, что ранее предполагалось, что готовящийся проект государственного бюджета на 2010 год не будет предусматривать финансирование муниципалитетов и ЖЭКов в вопросе жилищной политики, направляя данные средства на прямую Объединениям совладельцев многоквартирных домов и жилищным кооперативам. Будучи министром по вопросам Жилищно-коммунального хозяйства, Александр Попов выступал за передачу государством с 1 января 2015 года жилого фонда жителям домов, которые до этого времени не успели образовать объединения совладельцев многоквартирных домов.

КОРРУПЦИОНЕРОВ ПОГОНЯТ ИЗ КГГА

Ни один чиновник, относительно которого возникли даже подозрения в коррупции, не сможет продолжить работу в структурах Киевской горадминистрации, заявил в интервью "Зеркалу недели" Александр Попов.

"Правоохранительные органы действительно имеют определенный набор материалов в отношении отдельных должностных лиц, и думаю, в ближайшее время они об этом скажут. Я не могу и не имею полномочий вникать в эти материалы, в то, насколько наработки СБУ, МВД или прокуратуры серьезны. Но заверяю: ни один человек, на которого хотя бы падает тень коррупции, в КГА работать не будет", - пообещал Попов.

При этом бывший министр ЖКХ утверждает, что у нынешней украинской власти есть намерение радикально активизировать борьбу с коррупцией в Киевской горадминистрации. "Не могу назвать конкретные сроки, но очень быстро все почувствуют, что и у президента и у Кабмина есть большая политическая воля в плане наведения порядка и борьбы с коррупцией. И горадминистрация в этом направлении будет работать с силовыми структурами плечом к плечу", - заявил Попов.

Он также сообщил, что в ближайшее время в составе киевской мэрии произойдут новые изменения. "Думаю, команда мэра будет дополнена и структурирована. Как? Это вы скоро увидите. Далее мы вырабатываем стратегию нашего взаимодействия - четкий системный подход с пониманием того, к чему и за какой период мы должны прийти", - констатировал Попов.

Напомним, первый заместитель главы КГГА Александр Попов не исключает своего участия в будущих выборах мэра столицы, но претендовать на этот пост будет только в случае значительной поддержки его кандидатуры со стороны жителей города.
http://smi.liga.net/articles/IT103442.html
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email