'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов на укладення договорів та листування з КП УЖГ  (Прочитано 33248 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

1. На коли призначено попереднє с/з? (може, зможу під`їхати, бути присутньою. Суддів дисциплінують навіть глядачі).
2. Те універсальне посилання, про яке Ви казали, не завадить, але суддя спокійно може його відхилити.
3. Є сенс подати до суду клопотання про звернення з запитом до КМДА щодо повноважень представника відповідача. Можна переформулювати запит http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5339.msg16869.html#msg16869 (в дописі процитовано тільки резолютивну частину, повний текст в приєднаному файлі). Перечитайте гілку з запереченнями ПЕРО і контраргументами. В суді необхідність цього запиту треба буде обгрунтувати, бо відповідач спокійно скаже "заперечую, немає підстав". Ви повинні бути до цього готові.
4. Слід подати всі наявні у Вас докази (і листування про відключення електроенергії). Зараз просто все подати у відповідності до ЦПК ("Клопотання про приєднання доказів"). Використовувати їх будете на етапі пояснень суду.
5. Слід подати заяву про забезпечення доказів. Витребувати у відповідача статутні, реєстраційні документи, максимум документів по будинку, по послугам, тарифам.
По цьому пункту на сайті інформації предостатньо. З розгону - справа Бреничів, Захарченко. Точно є приєднані заяви про забезпечення доказів і перипетії щодо їх прийняття судом - мої справи на укладання договорів на комунальні послуги (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4737.0.html), на обслуговування будинку (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4734.0.html), на перерахунок за тепло (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4754.0.html). Так само Вам треба бути готовим обгрунтувати необхідність кожного з доказів, відповідач буде категорично заперечувати проти всього, часто і судді задають питання: "а навіщо вам це треба, яким чином витребуваний доказ підтвердить порушення Ваших прав?"

Немає потреби повторювати, що все це подаємо через канцелярію, з реєстраційним штампиком, зі своєю копією.
Андрію, якщо треба не дуже велика телефонна консультація - передзвоніть, або надішліть свій телефон особистим повідомленням (я на цьому тижні дуже пізно буду на домашньому телефоні).
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Дякую, Тетяно.
  • 16-12-2010 р о 16:00
  • В принципі, я не проти розгляду - я ж позов подавав :) Боюся тільки, щоб відповідач не сказав, що його вже не існує, тому справу закривати потрібно.
  • Це зрозуміло. Я це проробляв. З огляду на звичайну перерву між засіданнями у Шевченківському суді, на наступному судовому засіданні ці питання можуть стати ріторічними. Тож, можливо помилково, не став цим займатися. Але зараз, напевно, підготую відповідне звернення.
  • Це теж зрозуміло. Я повинен принести оригінали додатків, які приєднані до позову і будь-які інші письмові докази оригіналами і двома копіями?
  • Зрозуміло

Відносно подачі через канцелярію, це краще зробити за день до судового засідання, або можна у той самий день до чи після засідання?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Цитата: Андрій
2.В принципі, я не проти розгляду - я ж позов подавав :) Боюся тільки, щоб відповідач не сказав, що його вже не існує, тому справу закривати потрібно.
Мені здається, зупиняти провадження у цій справі зайве.
3.Це зрозуміло. Я це проробляв. З огляду на звичайну перерву між засіданнями у Шевченківському суді, на наступному судовому засіданні ці питання можуть стати ріторічними. Тож, можливо помилково, не став цим займатися. Але зараз, напевно, підготую відповідне звернення.
Риторичним питання не стане. Повторю рекомендацію, що дав мені Віктор Іванович: "Сама надіслала запит до КМДА, копія його на сайті, до суду подала клопотання про запит". Ситуація з КП неоднозначна, може тлумачитись судами та іншими в той чи інший бік, офіційна однозначна відповідь КМДА в кишені Вам не завадить.
4. Це теж зрозуміло. Я повинен принести оригінали додатків, які приєднані до позову і будь-які інші письмові докази оригіналами і двома копіями?
Я поступала таким чином.
1. Екземпляр до суду - "Клопотання про приєднання доказів. На підставі ст. 27 ЦПК прошу. Додатки: 1,2,3,..25"
Додатки по списку - просто ксерокопії або скан-копії відпоавлених (з штампами "отримано", датами, підписами) та отриманих (інколи з сканами конвертів для фіуксації дати вихідної на відповіді і дати фактичного надсилання). Ви і я - фізичні особи, не маєте печаток для засвідчення копій.
2. Мій екземпляр, на якому буде штамп суду, я друкую без додатків (бо шкода паперу). І каталог scan_docaz поруч з каталогами doc_proc (процесуальні документи) та scan_sprava (скани всіх сторінок справи) по кожній справі ведеться.
3. В с/з, коли розглядатиметься клопотання беру з собою папку з оригіналами наданих листів.

Відносно подачі через канцелярію, це краще зробити за день до судового засідання, або можна у той самий день до чи після засідання?
Однозначно ДО засідання. Надійніше подавати документи за день до с/з. Можна і в день засідання, але там починаються нюанси з канцелярією. Коли подаю процесуальні документи "в останні 10 хвилин перед розглядом", прошу проставити дату і час прийняття. Просити доводиться інколи досить наполегливо і вперто.
Теоретично, якщо процесуальні документи подані напередодні, суддя перед початком розгляду може з ними спокійно ознайомитись, підготуватись до розгляду справи.
Слід прийняти до уваги, що подані документи повинні потрапити до початку розгляду справи на стіл судді. А для цього в канцелірії доводиться швидко зареєструвати документи, потім відірвати від стільця "пятую точку опоры"  і терміново нести документи судді, або видзвонювати секретаря, щоб той до початку розгляду спустився забрав документи. Якщо немає зовсім нагальної потреби, я намагаюсь канцелярських співробітників вимогою "реєструйте сьогодні, засідання вже зараз" не навантажувати. Всі ми люди.

Зв`яжіться зі мною, будь ласка.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Надіслав свої координати електроною поштою.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Ще є наступне питання. Я знаю, що директор КП "Нивки" звертався до "Київенерго" з проханням прислати своїх представників на відключення. Я бачив цей лист у Київенерго, але, нажаль, не записав його реквізити. Чи можна той лист взагалі витребувати і яким чином? Я знаю тільки період у який він був виданий - з 20.05 по 03.06.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Пане Андрію, а навіщо Вам цей лист? Нагадайте, будь ласка історію питання - Вам КП по-партизанськи відрізало електропостачання і потім письмово це визнало? А Київенерго написало, що вони тут ні до чого?
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Навпаки.
1. ЖЕК прислав спільного з Київенерго листа про відключення електроенергії за борги з ЖКП.
2. Відключили. У повідомлені про відключення були дві цифри - борг за електроенергію та борг за ЖКП.
3. В Київенерго сказали, що підключать тільки після оплати боргу з ЖКП після відповідного повідомлення з ЖЕКу. Показали той самий лист від директора ЖЕКу з приводу залучення представника Київенерго на відключення. Борг за електроенергію в мене дійсно був якийсь давній. Але в Київенерго сказали, що за таку суму боргу вони не відключають. Все ж таки той борг я сплатив.
4. Звернувся письмово до ЖЕКу та Київенерго з приводу причин відключення.
5. ЖЕК дуже швидко відповів, що нічого спільного з відключенням не має.
6. Київенерго відповіло через місяць після невеликого тиску, що відключення було з приводу мого боргу за електроенергію.

Все це листування маю, за винятком листа від директора ЖЕКу до Київенерго. От і думаю, як його собі витребувати.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

мабуть тут вже поїзд пішов...
Таки треба мати з собою шпигунські штучки - кліпсу з відеокамерою... Включив камеру, зачепив кліпсу за лацкан піджака, пішов спілкуватися з чиновниками та начальниками...
« Останнє редагування: 15 Грудня 2010, 18:35:04 від Тетяна Academia »
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Та ж хоча б вихідний номер і дату здогадався переписати  :-[
Все ж заявив таку вимогу, але, мабуть, з цього нічого не буде.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Будемо сподіватися на найкраще, а розраховувати на найгірше.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Відбулося перше судове засідання по моїй справі на захист прав споживачів проти КП "ЖЕК "Нивки". Відповідач  не з'явився. Суддя Савицький О.А. задовільнив три моїх клопотання: про долучення доказів, про витребування доказів та про з'ясування статусу КП. В судовому засіданні оголошена перерва до 17.03.10 р. Судове засідання, на мій погляд, пройшло чемно і швидко.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

З почином!  :)
Успіху Вам!
Чи постановлена ухвала про завершення попереднього с/з?
А далі - сфотографувати матеріали справи, забрати копію ТЗ с/з, прослухати, перевірити якість, дочекатись доказів, і далі-далі-далі.
« Останнє редагування: 16 Грудня 2010, 23:16:35 від Тетяна Academia »
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Я написав - оголошена перерва до витребування доказів. Про попереднє судове я не впевнений, що воно оголошувалось саме попереднє. А там повинно бути що фотографувати? У мене таке враження, що крім моїх папірців у справі поки що нічого немає. Можливо, краще це все зробити десь через місяць? Може хоч відповідь з КМДА надійде?
« Останнє редагування: 17 Грудня 2010, 00:27:07 від Андрій »
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Шановна Тетяно! Не можу погодитись з вашим твердженням, що районні ради у містах не є органами місцевого самоврядування.
Райони у містах є окремі  адміністративно-територіальні одиниці (ст.133 Конституції України)
Конституційний суд вирішуючи питання щодо статусу районів і районів у містах (№ 11-рп/2001)зазначив:
   Конституційний   Суд   України,   вирішуючи   порушені   в
конституційному поданні питання, виходив з такого.
Адміністративно-територіальна одиниця - це компактна  частина
єдиної території України, що є просторовою основою для організації
і  діяльності  органів  державної  влади  та   органів   місцевого
самоврядування.
Міські ради, районні ради у містах обираються відповідними територіальними громадами і є представницькими органами відповідних територіальних громад.
 У відповідності до ч.1 ст.16 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» – «Органи місцевого самоврядування є юридичними особами і наділяються цим та іншими законами власними повноваженнями, в межах яких діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до закону».
А відповідно ч.8 цієї ж ст.16 –«Сільська, селищна, міська, районна в місті (у разі її створення) рада може наділяти частиною своїх повноважень органи самоорганізації населення,...»
Між інщим, за визначенням органу місцевого самоврядування Орган самоорганізації населення теж є органом місцевого самоврядування.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Пані Валентина, підкажіть, до якого мого твердження це заперечення? Дайте посилання. Зміст обговорення з часом забувається, тримати в голові весь обсяг обговорень на форумі неможливо.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email