Форум > Запитання

В квитанции об уплате коммунальных услуг появились новые жильцы!?

(1/6) > >>

Юрий Александрович:
Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как повести себя в таком случае? В сентябре в квитанции -- "0" проживающих, а в октябре уже "3". Оплата, естественно, увеличилась.

gro-za:

--- Цитата: Юрий Александрович від 04 Листопада 2010, 11:17:25 ---Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как повести себя в таком случае? В сентябре в квитанции -- "0" проживающих, а в октябре уже "3". Оплата, естественно, увеличилась.

--- End quote ---
Не платити на поточний рахунок КП ГІОЦ взагалі. Це марно витрачені кошти. Платіть своєму балансоутримувачу. На жаль, доведеться трохи почекати, коли буде завершене реформування комунальних підприємств по утримання житла після ліквідації районних у м. Києві рад. А потім дізнайтеся про поточний рахунок Вашого балансоутримувача і платіть йому. Платіжні документи з банківськими реквізитами КП ГІОЦ можете залишити собі на пам'ять.  Крім того, слід звернутися до нового балансоутримувача  з офертами про укладення Типових договорів, затверджених постановами КМУ №№ 630 (у новій редакції) та 529. Це його обов'язок відповідно до ст. 29 ЗУ "Про ЖКП", та інших статей цього ж Закону (вивчіть його).

Юрий Александрович:
Спасибо за быстрый ответ! Я постараюсь немного расширить ситуацию. Данная квартира перешла в собственность моей жены на правах завещания. Она приватизирована. Там никто не прописан, но там действительно проживает 3 человека (я, жена и дочь). Как они могут доказать, что мы там живём? И кто "балансоутримувач"? Не могли бы Вы подсказать, где можно почитать типовой договор и Закон о котором Вы написали.

Юрій Васильович:

--- Цитувати ---Не могли бы Вы подсказать, где можно почитать типовой договор и Закон о котором Вы написали.
--- End quote ---

 на сайті ВР : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi
 ЗУ "Про ЖКП" : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1875-15
Постанова КМУ № 630 : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=630-2005-%EF
Постанова КМУ № 529 : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=529-2009-%EF

також законодавство можна знайти на сайті НАУ : http://www.nau.kiev.ua/index.php?page=main     тут є можливість перегляду документів у всіх редакціях, які він мав і раніше ( якщо він зазнавав змін). на відміну від сайту ВР, де подається тільки остання - діюча редакція.

gro-za:

--- Цитата: Юрий Александрович від 04 Листопада 2010, 12:13:00 ---Спасибо за быстрый ответ! Я постараюсь немного расширить ситуацию. Данная квартира перешла в собственность моей жены на правах завещания. Она приватизирована. Там никто не прописан, но там действительно проживает 3 человека (я, жена и дочь). Как они могут доказать, что мы там живём? И кто "балансоутримувач"? Не могли бы Вы подсказать, где можно почитать типовой договор и Закон о котором Вы написали.

--- End quote ---
Законодавство дивіться на сайті Верховної Ради України. Там же й постанови Кабінету Міністрів. Крім того, можете здійснити пошук на цьому сайті. Заходите на сайт, відшукуєте кнопку ПОШУК, натискуєте, а потім у потрібному віконечку задаєте пошукову фразу, наприклад, "Типовий договір".
Якщо в квартирі немає зареєстрованих осіб, то дійсно важко буде довести, що вони повинні щось комусь платити. Але платити повинен новий власник квартири незалежно від реєстрації, бо власність зобов'язує. Тут слід мати на увазі, що при наявності приладів обліку води кількість осіб, які проживають, не має значення. Хіба що житлово-експлуатаційна організація буде намагатися через суд стягнути "заборгованість" солідарно з усіх. Послуги з опалення, а також з утримання будинку, оплачуються пропорційно площі квартири, тобто знову незалежно від кількості мешканців.
Балансоутримувач будинку встановлюється рішенням органу місцевого самоврядування. Уточнити можна в апараті райради чи міськради.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Відповідь

Go to full version