Судові справи > СУДОВІ РІШЕННЯ

Рішення по захисту киян від хаотичної забудови Києва

(1/5) > >>

Валентина:
Нарешті мені вдалося зареєструватися.
  Оболонським районним комітетом захисту конституційних прав та свобод громадян України "Правозахист"  та ініціативними групами мешканців будинків у різних районах м. Києва, створенних для захисту своїх прав, порушених неправомірними діями забудовників та прийняттям протиправних рішень Київрадою, накопичений деякий досвід вирішення спірних питань між мешканцями та забудовниками.
Може це стане у пригоді небайдужим киянам.
Оболонський районний суд прийняв рішення зобов'язати Київраду розглянути місцеву ініціативу.
   14.10.2010р. Апеляційний суд м. Києва залишив без змін рішення Оболонського районного суду м. Києва про визнання протиправним бездіяльність Київської міської ради у не розгляді місцевої ініціативи мешканців будинку №5 по вул. Прирічній та зобов язати Київраду розглянути місцеву ініціативу відповідно ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" та ЗУ "Про звернення громадян".

gro-za:

--- Цитата: Валентина від 16 Листопада 2010, 21:15:39 ---Нарешті мені вдалося зареєструватися.

--- End quote ---
Поздоровляю з успішним експериментом. Друге вкладення я видалив, оскільки це схоже на копію першого. Ви можете доповнити шляхом редагування до загальної кількості не більше 4-х вкладень в одному повідомленні.
Дуже втішений, що Ви подолали перші труднощі користування Форумом. Бажаю успіхів!

Валентина:
 Стосовно зупинення будівництва по вул. Попова, 3/5 рішення київського апеляційного адміністративного суду викладено. Мешканцям будинку по вул. Попова, 5 пощастило. Термін розгляду у Оболонському районному суді був не великий ( якщо порівнювати з розглядом інших справ). Позов мешканців по вул. Попова був направлений у травні 2008р.
11.07 2008р. суд першої інстанції виніс рішення позов задовольнити у повному обсязі. КААС залишив рішення суду першої інстанції без змін. За касаційною скаргою  відповідача відкрите провадження ще в червні 2009р. Досі не розглянуто.
  Цей суд цікавий для багатьох конфліктних новобудов у м. Києві, де відвели земельні ділянки за рахунок прибудинкових територій будинків, оточуючих конфліктне будівництво, посилаючись при цьому на припинення права користування земельної ділянки УКБ. Оцінку рішенню Київради № 118/278, другим пунктом якого право користування земельними ділянками УКБ припинено і земельні ділянки віднесені до земель запасу житлової та громадської забудови дав Київський апеляційний адміністративний суд. Ініціативним групам, які протистоять незаконним забудовам і знають про це рішення, на яке посилаються забудовники при захопленні прибудинкових територій, дитячих майданчиків може стати в нагоді.
 
   

Валентина:
По справі за позовом ЖБК "Арсеналець -19" від 19 травня 2008р. Господарський суд м.Києва задовольнив вимоги ЖБК у повному обсязі 17.09.2009р. Правда прийшлось восени 2008р. відвести 2х- суддів: головуючого  суддю Ярмак О.М. та  Домнічеву. Київський апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції без змін. Текст рішення суду першої інстанції додаю. рішення апеляційної інстанції додам пізніше.
Якщо комусь потрібні будуть інші матеріали по цій справі їх можна бути викласти.

Валентина:
5-9 сторінки

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version