'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ЖЕК хочет денег. Как защищаться?  (Прочитано 40719 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВАВАНчик

  • Гість
Re: ЖЕК хочет денег. Как защищаться?
« Reply #30 : 14 Серпня 2011, 17:29:53 »

И еще на тему коллекторов.
http://jkg-portal.com.ua/ua/kolonki/68-kolonkimateriali/10762-spvpraczya-komunalnikv-ta-kolektorskix-kompanj-neodnoznachnij-dosvd
Цитувати
Співпраця комунальників та колекторських компаній: неоднозначний досвід
09.08.2011 19:45

Стосовно досвіду співпраці комунальних підприємств та колекторських компаній в України потрібно зазначити, що він неоднозначний.

Так, в червні 2011 року ПАТ «Київенерго» уклало угоди з ТОВ «Універсальна Колекторська Група» і ТОВ «М.Д. груп» на послуги з повернення (стягнення) дебіторської заборгованості, неустойок, збитків, відсотків. Колекторські компанії нададуть послуги за 25% і 30% від суми заборгованості, переданої для роботи.

Минулого року ТОВ «Універсальна Колекторська Група» виграла аналогічний тендер «Київенерго» на суму 15 млн грн. Цього року колекторська фірма отримала підряд КП «Львівтеплоенерго», оцінивши вартість своїх послуг у 20% від обсягу зібраних коштів.

Щоправда, співпраця з «Львівтеплоенерго» викликала спротив громади м. Львова, яка справедливо скаржилася на те, що колектори систематично тероризують мешканців міста у час, неприйнятний для дзвінків – або у ранкові години, або пізно ввечері, у грубій формі порушуючи їхні права як громадян, погрожують їм. Натомість працівники колекторської служби вимагають сплати боргу, не вказуючи ні назви фірми, ні власного прізвища, ні посад, які займають.

Аби «вибити» борги з мешканців Львова, ЛКП «Львівводоканал» співпрацює з колекторською фірмою ТОВ «Ікспоінт». У боргових попередженнях цієї фірми зазначено, що організація, сферою діяльності якої є стягнення боргів і надання кредитної інформації, уповноважена на підставі договору та довіреності представляти інтереси львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» щодо стягнення заборгованості. Також борговим попередженням передбачено можливість ТОВ «Ікспоінт» передавати інформацію про несвоєчасне виконання боржником зобов'язань третім особам, що є грубим порушенням чинного законодавства. Крім цього, в них містилося попередження боржникові про те, що несвоєчасне виконання зобов'язань негативно відіб'ється на платіжній історії, що значно погіршить ділову репутацію, зменшить або повністю виключить можливість отримання товарного або грошового кредиту, отримання товару на умовах лізингу, а також отримання пільгових умов розрахунків на одержувані послуги.

Тільки завдяки зусиллям громадських організацій м.Львова вдалося звернути увагу міської влади на беззаконня колекторів. Таким чином, залучення громадськості та публічне обговорення є теж дієвим механізмом захисту від подібного свавілля.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «Пріоритет Права» (керівництво якого є колишніми працівниками департаменту державної виконавчої служби Мінюсту) пропонувало КП ПОР «Полтававодоканал» укласти договір на колекторські послуги за допомогою пристроїв точкової санації трубопроводу «Спрут» та пристрою «ЗІГ-ЗАГ-001» за винагороду у виді знижок від вартості наданих послуг або вартості індивідуального замовлення на реалізацію послуг (явно брудна і непрозора схема, яка робить цей договір кабальним). Але його не було укладено (на щастя для комунальників).

ТОВ «Фінансова компанія «Кредит-капітал» (м.Львів) погрожує у своїх вимогах про сплату боргу на суму боргу 179 грн за послуги кабельного телебачення накласти арешт на майно та здійснити його примусовий продаж. Відповідно до законодавства України примусовий продаж майна здійснюється виключно за рішенням суду органами ДВС за спеціальною процедурою, якщо сума боргу перевищує мінімальну заробітну плату. Про незаконність дій компанію було попереджено в телефонному режимі, вимоги більше не надсилали.

Підсумовуючи викладене, можна дійти висновку, що діяльність колекторських компаній не врегульована на законодавчому рівні, у своїй діяльності дані компанії часто порушують норми діючого законодавства України. При порушенні зазначених норм боржник має повне право звертатися за захистом своїх прав до правоохоронних органів та суду.


Осадчий Андрій, юридичний консультант з питань ЖКГ, спеціально для ІА «Україна Комунальна».
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість
Re: ЖЕК хочет денег. Как защищаться?
« Reply #31 : 14 Серпня 2011, 21:53:10 »

Дела на которые ссылки в статье

2-1409/09   
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10934538
Кстати интересное дело, нужно его вниматочно изучить :)
(click to show/hide)



6-77/11

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/15874371

(click to show/hide)


Дело которое рассматривалось "в печерском суде"
(с вероятностью 99,9% - это оно)
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/15709274
(click to show/hide)
92,5 тыщи за ЖКП ЭТО СУПЕР КРУТО, мне такое только снится :)
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість
Re: ЖЕК хочет денег. Как защищаться?
« Reply #32 : 14 Серпня 2011, 21:56:41 »

Всеже ради справедливости нужно отметить: суды иногда ограничивают выезд за границу, и "всего" за 80,5 тыщ.:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/16397252

(click to show/hide)
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість
Re: ЖЕК хочет денег. Как защищаться?
« Reply #33 : 06 Жовтня 2011, 07:51:01 »

Новая мысль по защите от ЖЕКи.
Если у Вас долг, обратитесь с заявление про выдачу ф.3!
Обязательно письменно, и обязательно получите ответ (желательно отказной)
Храните его до суда!
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email