Судові справи > Кримінальне судочинство

рахунки ЖЕКа-службове підроблення ст.366 ККУ

(1/6) > >>

alexalex:
отримав рахунок тернопільського жека. тарифи по рішенню виконкому №803 від 05.05.2008 згідно КМУ 560 від 12.07.2005,відповідний договір відсутній.тарифи втратили чинність відповідно КМУ 529 від 20.05.2009.нові жек не розробив,виконком не затвердив.кошториси на підставі ДБН і взагалі будь-які відсутні.думаю виконує 15% робіт, на акти-претензії не реагує.хоче 100% оплати 48000 грн.на рік.відповідно рахунки -це складання і видача завідомо неправдивих документів,які ні на чому не базуються та нічим не підтверджуються. дія попадає під ст.366 ККУ - службове підроблення.чи можливий кримінальний позов???

Dugf:

--- Цитата: alexalex від 23 Січня 2011, 00:32:16 ---...тарифи по рішенню виконкому №803 від 05.05.2008 згідно КМУ 560 від 12.07.2005... Відповідно рахунки -це складання і видача завідомо неправдивих документів, які ні на чому не базуються та нічим не підтверджуються. Дія попадає під ст. 366 ККУ - службове підроблення. Чи можливий кримінальний позов???

--- End quote ---
Якщо розрахунок тарифів відповідає механізму їх розрахунку, то нічого страшного для споживачів тут немає.

В вашому випадку хвилюватися потрібно виконавцю послуг, адже з травня 2008 року відбулось значне здорожчення на більшість матеріалів і збільшилась мінімальна заробітна плата.

А щодо службового підроблення, то воно б мало місце якщо тарифи затвердили згідно ПКМУ 560 від 12.07.2005 після 20.05.09р. Тільки напевно не службове підроблення, а незаконність цього рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

Вам необхідно вимагати від виконавця послуг ознайомити Вас з самими розрахунками тарифів. На 99,9% ці тарифи розраховані з порушеннями ПКМУ 560, як і у інших містах України.

Тільки не радійте передчасно, ці розрахунки Вам ніхто відразу/ніколи не покаже. Тому необхідно буде вступати у суперечку з виконавцем послуг за допомогою прокуратури, всіляких контролюючих і інших органів. А акти-претензії продовжуйте складати - це Вам знадобиться в подальшому для захисту.       


 

alexalex:
Звернувся з заявою про притягнення начальника ЖЕКу до кримінальної відповідальності за ч.1 ст.366 ККУ-службове підроблення.Копії з розрахунків тарифу зняли  в управлінні житлово-комунального господарства Заяву з прокуратури передали у міське УВС. У березні 2013р. викликав на допит оперативник, повідомив про  номер у реєстрі досудових розслідувань та повідомив про слідчого по справі.До цього часу ніякої інформації не надходило.Мета заяви не штраф керівника ЖЕКа, а подальший адміністративний позов про скасування тарифів по будинку та складання ЖЕКом технічного паспорту будинку та тарифів згідно діючого законодавства.Потрібна інформація про слідуючі кроки.

thunderclap:

--- Цитата: alexalex від 03 Жовтня 2013, 16:06:47 ---У березні 2013р. викликав на допит оперативник, повідомив про  номер у реєстрі досудових розслідувань та повідомив про слідчого по справі.До цього часу ніякої інформації не надходило.

--- End quote ---
Певно, вже закрили провадження. Можете самі поцікавитеся.

--- Цитувати ---
Подальший адміністративний позов про скасування тарифів по будинку та складання ЖЕКом технічного паспорту будинку та тарифів згідно діючого законодавства.Потрібна інформація про слідуючі кроки.

--- End quote ---
Так ваш виконком затверджував тарифи в період дії попередньої ПМКУ. З прийняттям нової вони не втрачають чинність автоматично. Якщо виконавець не ініціює перегляд тарифу, то які можуть бути претензії до виконкому. Які підстави оскаржувати? Виконком тоді діяв в межах повноважень наданих ЗУ "Про місцеве самоврядування..", ЗУ "Про ЖКП" та згідно ПКМУ.

alexalex:
Службове підроблення скоєно у складанні тарифів без технічного паспорта будинку та  актів на користування прибудинковою площею.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version