'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Виконавче провадження в справі про борг за ЖКП (Солом. райсуд)  (Прочитано 90473 раз)

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Ст.30 Закону про виконавче провадження до набрання чинності змін від 09.03.2011р. -

Цитувати
Стаття 30. Добровільне виконання рішень

Державний виконавець,  починаючи виконувати рішення, повинен
пересвідчитися,
  чи   отримана   боржником  копія  постанови  про
відкриття  виконавчого  провадження
і  чи  здійснені   ним   дії,
спрямовані   на   добровільне  виконання  рішення  у  встановлений
постановою строк відповідно до статті 24 цього Закону.

У  разі,  якщо  копія  постанови  про  відкриття  виконавчого
провадження одержана боржником несвоєчасно
, внаслідок чого боржник
був  позбавлений  можливості  добровільно   виконати   рішення   у
встановлений  державним  виконавцем  строк, за  письмовою  заявою
боржника
при підтвердженні факту несвоєчасного одержання  вказаної
постанови  державний  виконавець  відкладає провадження виконавчих
дій у порядку,  встановленому статтею 32 цього Закону, та поновлює
боржнику  строк  для  добровільного  виконання  рішення.
В моєму випадку державний виконавець (на мою заяву) видав постанову про поновлення строку на добровільне виконання рішення, але не повідомив мене про це.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

04.04.2011 отримав відповідь від ВДВС на мою скаргу на держ. виконавця з вимогою скасувати виконавче провадження, яку я направив до ВДВС 01.03.2011р.
Відповідь була надана, після того як було 31.03.11р. без моєї присутності арештовано моє майно.
За отримання відповіді також вдалось не розписуватись.

http://img269.imageshack.us/img269/6285/img894.jpg
По суті моєї скарги - ніякої відповіді не має.
А навпаки - підтвердження того, що вони не відповіли мені вчасно, та зовсім не відреагували на скаргу, хоча вона була подана ще до змін до закону.
Щось начальниця намагалась знайти для їх виправдання в перехідних положеннях закону, але конкретно я не почув що, і чи знайшла вона щось.
Випадково почув з розмови начальника відділу з головним виконавцем, що не надання мені відповіді вчасно на мою скаргу - є порушення закону з їх сторони.
Борг сплатив.
Подав ще одну скаргу до ВДВС на дії виконавця по арешту майна, додавши до неї скарги моєї дружини та сина(майно якого він вважає було безпідставно арештовано в моїй квартирі).
Хочу таку ж скаргу занести до прокуратури(але напевно це марна справа, тому, що в законі не передбачено контроль виконавчої служби прокуратурою, правда не зрозуміло, чи стосується це відеозьомки каналу "СІТІ" в моїй квартирі без згоди моєї дружини та мене), та готувати скаргу до суду на дії держ.виконавця.
« Останнє редагування: 05 Квітня 2011, 11:27:21 від stepan »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Жалобу в прокуратуру района ОБЯЗАТЕЛЬНО.
Можно копию в прокуратуру г. Киева.

Относительно ответа: немедленно подать жалобу на отркрытие производства в суд. (ссылачясь на СВОЕВРЕМЕННУЮ ПОДАЧУ ЖАЛОБЫ начальника и несвоевременный ответ(а точнее его отсутствие)
Проконтроливровать на какой и чей счет будут зачислены деньги!
Если на счет ВСП - жалобу в прокуратуру (корупционные действия например) потом в суд. (производство на КП "зал" а деньги отданы ВСП.
если на счет КП "зализн" - жалобу в прокуратуру и в суд
если на счет КП дирекц - сразу жалобу в суд! (производство открыто на КП зализн, а деньги отданы КП дирек)

Облизательно сделать копию ПОЛНОГО дела.
ПС: риторический вопрос: будете ли вы этим заниматься.....?!
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Относительно ответа: немедленно подать жалобу на отркрытие производства в суд. (ссылачясь на СВОЕВРЕМЕННУЮ ПОДАЧУ ЖАЛОБЫ начальника и несвоевременный ответ(а точнее его отсутствие)
Если на счет ВСП - жалобу в прокуратуру (корупционные действия например) потом в суд. (производство на КП "зал" а деньги отданы ВСП.
если на счет КП дирекц - сразу жалобу в суд! (производство открыто на КП зализн, а деньги отданы КП дирек)

ПС: риторический вопрос: будете ли вы этим заниматься.....?!
Почему риторический вопрос?
Конечно буду заниматься, если получиться, то и вплоть до Европейского суда.
Я еще хочу запрос написать на канал "СИТИ" - с вопросом кто, и на каком основании незаконно проник, и вел видеосьемку в моей квартире в мое отсутствие, и при протестах моей жены при этом?
И паралельно про это написать в прокуратуру.
« Останнє редагування: 05 Квітня 2011, 11:23:03 від stepan »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Копию какого именно дела Вы имеете ввиду?
Дела, по которому был исполн. лист, или дела "Виконавчого провадження", или того дела, которое будет, когда я подам "скаргу на діі виконавця"?
И к стати - срок на подачу "скарги" в суд у меня когда можно начинать отсчет?
Там в законе про ВП вроде сказано, что "відкриття виконавчого провадження", "скаржник" может обжаловать в суд в течении 10 дней.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Не совсем понятно как именно я смогу это проконтролировать?
Просто подойти в бухгалтерию, и спросить пришли ли деньги из ВДВС?
Скажут - "пришли."
А я - "а на какой счет?"
Скажут - "а вам какая разница?"
Виконавець сказал, что даст мне документы о закрытии производства, после того, как деньги (кажеться он сказал) поступят на счет стягувача.
Мои вещи они отвезли на хранение в КП "Зализнычний", правда виконавець может поручить сохранение арестованных вещей кому угодно.
« Останнє редагування: 05 Квітня 2011, 11:23:56 від stepan »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

в законі не передбачено контроль виконавчої служби прокуратурою, правда не зрозуміло, чи стосується це відеозьомки каналу "СІТІ" в моїй квартирі без згоди моєї дружини та мене), та готувати скаргу до суду на дії держ.виконавця.

До прокуратури -скаргу на порушення недоторканості житла з боку каналу "СІТІ". Про ДВС і виконавче провадження у цій скарзі писати не слід.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

stepan, я так і не зрозумів -чи подавали Ви в порядку ст. 369 ЦПК до суду заяву про визнання  виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню? З огляду на те, що у рішенні суду і виконавчому листі зазначені різні стягувачі? Якщо з боку ДВС відбувалися виконавчі дії на користь особи, яка не є стягувачем, або на користь стягувача, щодо якого не має судового рішення -це тягне на склад злочину.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Копию какого именно дела Вы имеете ввиду?
Дела, по которому был исполн. лист, или дела "Виконавчого провадження", или того дела, которое будет, когда я подам "скаргу на діі виконавця"?
исполнительного производства!
Цитувати
На следующий день после получения ответа от ВДВС.
Цитувати
Там в законе про ВП вроде сказано, что "відкриття виконавчого провадження", "скаржник" может обжаловать в суд в течении 10 дней.
.... после получения ответа от ВДВС
Не совсем понятно как именно я смогу это проконтролировать?
Взять на ознакомление дело.... В нем должна быть копия (или оригинал) платежки!
Цитувати
Просто подойти в бухгалтерию, и спросить пришли ли деньги из ВДВС?
Скажут - "пришли."
А я - "а на какой счет?"
Скажут - "а вам какая разница?"
Это не нужно!
Цитувати
Виконавець сказал, что даст мне документы о закрытии производства, после того, как деньги (кажеться он сказал) поступят на счет стягувача.
так и должно быть!
Цитувати
Мои вещи они отвезли на хранение в КП "Зализнычний", правда виконавець может поручить сохранение арестованных вещей кому угодно.
вообщето ДА.
Вы смотрели то что я говорил в законе посмотреть?

ПС: и помните: есть инструкция про проведении исполнительных действий. Она сейчас не соответствует закону, но ДВС долна ЧЕТКО следовать именно инсрукции при исполнительном производстве!
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

stepan, я так і не зрозумів -чи подавали Ви в порядку ст. 369 ЦПК до суду заяву про визнання  виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню? З огляду на те, що у рішенні суду і виконавчому листі зазначені різні стягувачі? Якщо з боку ДВС відбувалися виконавчі дії на користь особи, яка не є стягувачем, або на користь стягувача, щодо якого не має судового рішення -це тягне на склад злочину.
Ні до суду не подавав, не встиг, хотів це зробити на цій неділі, але в минулу п"ятницю, коли мене не було вдома - арештували майно.
Хочу подати скаргу зараз.
Ну якщо я опишу в скарзі коротко всі події, які відбулися, включно з тим, на користь якого стягувача  було відкрито  виконавче провадження, і на користь кого фактично відбулось стягнення - то думаю для суду стане все зрозуміло.
Але є такий сумнів - рішення суду було на користь КП "Дирекція"(стягувач), в виконавчому провадженні було вказано стягувач - КП УЖГ, але гроші я думаю все таки попадуть на рахунок КП "Дирекція"(тому що в позові був вказаний їх р/р), то фактично (в кінцевому результаті) стягнення відбудеться на користь того, хто вказаний в  рішенні суду, і суд може сказати, що помилка у виконавчому провадженні - була виправлена подальшими діями стягувача та виконавця.
Чи не так?
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Цитувати
На следующий день после получения ответа от ВДВС.
А я (можно сказать для суда) ответ так и не получил, так как опять не расписался за то, что они мне написали, когда я пришел к начальнице в понедельник(04.04.11г.).
И по почте мне ничего не приходило, и насколько я понял, и не прийдет уже.
Когда разговаривал с начальницей - она говорила старшему исполнителю: "Ты же знаешь, что у нас почта уже неделю не работает, продли ему срок на добровольное исполнение", а он ей : "Так ведь уже имущество описали - поздно".
А еще слышал, как они говорили по телефону, что у них бланки строгой отчетности для ареста имущества закончились, и сейчас они вообще не могут никого "описать".
Вот так вот мне "повезло" - что бланки на мне и закончились.
Но скаргу все равно конечно постараюсь подготовить и подать побыстрее.
« Останнє редагування: 06 Квітня 2011, 04:18:24 від stepan »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

в законі не передбачено контроль виконавчої служби прокуратурою, правда не зрозуміло, чи стосується це відеозьомки каналу "СІТІ" в моїй квартирі без згоди моєї дружини та мене), та готувати скаргу до суду на дії держ.виконавця.

До прокуратури -скаргу на порушення недоторканості житла з боку каналу "СІТІ". Про ДВС і виконавче провадження у цій скарзі писати не слід.
То Ви маєте на увазі до прокуратури писати скаргу тільки на порушення недоторканності житла з боку каналу "СІТІ", а про ДВС взагалі не писати до прокуратури, чи маєте на увазі що це повинні бути дві різні скарги до прокуратури?
Одна на "СІТІ", а друга на прокуратуру?
А скаргу до прокуратури на той факт, що ДВС не відповіла вчасно на скаргу на дії виконавця подавати?
Чи може до Головного управління юстиції, або до директора Департаменту викон. служби, які за законом мають право перевіряти законність виконавчого провадження? 
Цитувати
Стаття 84. Посадові особи, які мають право здійснювати
                перевірку законності виконавчого провадження

1. Здійснювати перевірку законності  виконавчого  провадження
мають право:

1) директор    Департаменту   державної   виконавчої   служби
Міністерства юстиції України та його заступники - щодо виконавчого
провадження,  яке перебуває на виконанні у будь-якому структурному
підрозділі органів державної виконавчої служби;

2) заступники   начальника   Головного   управління   юстиції
Міністерства   юстиції   України  в  Автономній  Республіці  Крим,
головного  управління  юстиції  в   області,   містах   Києві   та
Севастополі - начальники управлінь державної виконавчої служби, їх
заступники  -  щодо  виконавчого  провадження,  яке  перебуває  на
виконанні у відділі примусового виконання рішень таких управлінь і
районних,  міських (міст обласного значення),  районних  у  містах
відділах  державної виконавчої служби,  підпорядкованих зазначеним
управлінням юстиції.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Посмотреть ЗУ про ВП на право исполнителя ИЗЫМАТЬ имущество (а не накладывать арест).
Цитувати
Стаття 52. Порядок звернення стягнення на кошти
                та інше майно боржника

1. Звернення  стягнення  на  майно  боржника  полягає  в його
арешті, вилученні та примусовій реалізації.

2. Стягнення за виконавчими документами звертається в  першу
чергу  на  кошти  боржника  у  гривнях
та іноземній валюті,  інші
цінності,  у тому числі кошти на рахунках  і  вкладах  боржника  у
банках та інших фінансових установах,  на рахунки в цінних паперах
у депозитаріях цінних паперів.
 5. У разі відсутності у боржника коштів та  інших  цінностей,
достатніх  для задоволення вимог стягувача, стягнення звертається
також на належне боржнику інше майно

У меня деньги есть на счету в банке, почему они в первую очередь не арестовали деньги?
Я и надеялся, что в случае чего - так и произойдет, а им видать больше нравиться что то вещественное взять и увезти.И потом это же еще можно по ТВ показать, как назидание другим, а то что в банке  происходит - никто же не видит, не интересно.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Цитувати
вообщето ДА.
Вы смотрели то что я говорил в законе посмотреть?
Смотрел - предусмотрено: арест, из"ятие, и принудительная реализация, но начинать они должны с денег, а не с имущества.
А они меня про деньги не спрашивали, и я не отказывался платить деньги.
А по старой версии закона - исполнитель вообще перед тем как начать какие то действия - вначале должен был убедиться, не начал ли должник выполнять добровольно решение суда.
Я так и не могу понять - какая версия закона должна применяться ко мне - до изменений в законе, или после изменений в законе?
ВП то началось для меня - до вступления в силу изменений в закон.
Цитувати
Глава 4. ЗАГАЛЬНИЙ ПОРЯДОК ЗВЕРНЕННЯ СТЯГНЕННЯ
                        НА МАЙНО БОРЖНИКА

Стаття 52. Порядок звернення стягнення на кошти
                та інше майно боржника

1. Звернення  стягнення  на  майно  боржника  полягає  в його
арешті, вилученні та примусовій реалізації.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Виходить так, що фактично дії виконавця по арешту майна відбувались на користь того, хто був в рішенні суду, але ці дії не відповідали визначеному у виконавчому провадженні стягувачу.
Тобто Акт арешту майна(на користь кого) - не відповідає відкритому виконавчому провадженню(на користь кого).
Виконавче провадження - не відповідає виконавчому листу суду (по стягувачу).
А в кінцевому результаті - все вірно.
Рішення суд виконано.
Але мене позбавлено можливості добровільно виконати рішення суду, тому що не було відповіді на скаргу, а також я не хотів сплачувати борг на користь стягувача, який не відповідає виконавчому листу.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email