'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Тарифи ЖКГ: приймаємо плату телевізорами  (Прочитано 2429 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Тарифи ЖКГ: приймаємо плату телевізорами

Нещодавно уряд вже вдруге цьогоріч запропонував парламенту ухвалити проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. Законопроект передбачає зміни лише у трьох статтях, але зміни

Змінити процедуру встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги нинішня влада вперше спробувала у квітні цього року. Тоді відповідний законопроект був представлений на розгляд Кабінету міністрів. Він викликав шквал протестів як у звичайних людей, так і у громадських організацій та самих депутатів. Логічним завершенням цієї ситуації стало зняття проекту із розгляду.

Уряд вирішив повторити спробу. Жодних коректив до документу внесено не було -  парламенту запропонували ухвалити законопроект у його первісному вигляді. Такий собі «День бабака». Нині все йде до того, що парламентарі підтримають цю ініціативу. Профільний комітет парламенту, головою якого є представник провладної більшості, схвалив законопроект та запропонував депутатам прийняти його за основу.

Що ж задумали і що так наполегливо протискають у владі? Станом на сьогодні законодавством України передбачено, що будь-які зміни у цінах та тарифах мають бути оприлюднені за 30 днів до їхнього введення у дію. Такий порядок потрібен, щоби громадськість мала змогу провести обговорення нововведень та висловити свої пропозиції. Але кого сьогодні у цій владі турбує думка громадськості?...

Можновладці планують спростити і скоротити процес встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги – для цього зменшити час оприлюднення інформації щодо зміни тарифів із 30 днів до 10. Громадян просто ставитимуть перед фактом, що житлово-комунальні послуги подорожчали. Думка людей вже нікого не цікавить. Їхня справа маленька – мовчки викладати гроші, всі ж рішення влада прийматиме самостійно та на власний розсуд. При цьому відповідальності за них не нестиме -  процедуру встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги просто виведуть зі сфери державної регуляторної політики. Після таких «позитивних» змін у сфері ЖКГ запанує повний хаос! Оскільки тарифну сітку самостійно зможе затверджувати кожен орган самоврядування, розрив у ціні в різних регіонах України, наприклад, за кубометр звичайної холодної води може сягнути кількох гривень. Замість того, щоб впроваджувати єдину тарифну політику по всій Україні нинішня влада свідомо розділяє регіони.

Найбільш цинічним є те, що розробники законопроекту задекларували його метою забезпечення беззбиткової діяльність підприємств житлово-комунального господарства. Не важко здогадатися, що всі свої видатки такі підприємства із легкою душею перекладуть на плечі споживача. При цьому компенсація для соціально мало захищених верств населення залишаються на тому самому рівні. Тобто влада забере в них останнє. Так, нещодавно донецькій пенсіонерці довелося розрахуватися за борги за ЖКГ … телевізором.
http://blogs.korrespondent.net/business/blog/pavlopetrenko/a44649
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

І в тему...
"Комунальні боржники" підуть під суд.
Мерія серйозно взялася за киян, які мають борги за компослуги. Тепер за 1,5 тисячі гривень боргу можна постати перед судом, пише "Сегодня".

"Зараз робота з боржниками буде проходити у двох напрямках. По-перше, голови районів одержали вказівки опитати всіх боржників. Довідатися, чому не платять - для цього є об'єктивні причини чи це роблять навмисне, без усяких причин. Першій категорії людей ми спробуємо допомогти, наприклад, через оформлення субсидій. А із другою категорією буде окрема робота", - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, мерія спробує обійтися без виселень з квартир, але "до суду буде подавати однозначно".

"А найефективніший спосіб, я вважаю, відключати індивідуально боржників від послуги. Не платить за світло - залишиться без світла, не платить за воду - без води", - сказав Мазурчак.

Така жорсткість, за його словами, пояснюється тим, що розмір боргу зростає, а в списку злісних неплатників, як повідомлялось, вже 11 тисяч родин.

Тому тепер до суду подаватимуть навіть за борг у 1,5 тисячі гривень (для багатьох родин вартість "комуналки" за 2 місяці).

"Я одержала повідомлення від ЖЕКу, що на мене подадуть до суду за 1,5 тисячі гривень боргу - це майже 2,5 суми "комуналки", яку я плачу на місяць. Але я не змогла сплатити борг, оскільки на роботі затримують зарплату 2 місяці. Тоді мені надіслали повістку до суду", - сказала киянка Оксана, що проживає в хрущовці на Лениградській площі.

Борг родини Алині Р., що проживає на Солом'янці, - близько 14 тисяч гривень, їх до суду не викликали, але ЖЕК все ж "мститься" за борг.

"Раніше був борг більше 20 тисяч гривень, але вдалося частину погасити, позичивши в знайомих. Але й ці гроші непід'ємні - усе йде на дітей. ЖЕК кілька раз попереджав, що подасть до суду, але ніякі повістки не приходили, і на жодне засідання нас не викликали. Але нам у ЖЕКу не дають ніяких довідок, не реєструють у квартирі нових членів родини", - розповіла Аліна.

Водночас, відзначає видання, є й принципові неплатники.

"Я кілька місяців не плачу за квартиру, оплачую лише електроенергію. А за що? У під'їзді бардак, у дворі не прибирають", - сказав Андрій Мироненко.

http://kiev.pravda.com.ua/news/4e7872e3e3da6/
Записаний

Helen

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
"А найефективніший спосіб, я вважаю, відключати індивідуально боржників від послуги. Не платить за світло - залишиться без світла, не платить за воду - без води", - сказав Мазурчак.

А, я бачу найефективнійшим спосібом проти цього НАХАБСТВа - ЦЕ БІЛЬШЕ, але ВЛАСНЕ НАХАБСТВО!
Відключили воду тимчасово - склала акт зі свідками, отримала документ із сауни/бані (зі свідками;D), яка розташована (бажано) на протилежному кінці від власної оселі....про проведення необхідних (саме у цей час) санітарно-гігіенічних процедур + чек на паливо або послуги таксі на поїздку..і т.д....
Думаю, що за короткий період, вони заборгують мені набаго більше чим я їм.
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

... голови районів одержали вказівки опитати всіх боржників. Довідатися, чому не платять ...
Голови районів не можуть дати відповідь на інформаційний запит щодо тарифів по моєму будинку.
На мій запит, вказати НПА, за якими нараховувалася і нараховується квартплата, РДА відповіла, що не володіє такою інф-ю, тому радить звернутися з цим питанням до ЖЕКу.
Може б краще опитали ЖЕКи на предмет відповідності договорів на ЖКП ПКМУ529, наявності перерахунків за тепло та законності тарифів.  >:(
Записаний

Helen

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
Голови районів не можуть дати відповідь на інформаційний запит щодо тарифів по моєму будинку.

Ну що Ви, це як раз буде дуже зручно.
 Коли вони завітають прямо до Вашої оселі - взагалі зникне потреба звертатись до посадовців письмово.
Бо коли Ви відчинете власні двері з включеною відеокамерою (або диктофоном) і почнете одразу ставьте свої запитання -вони зникнуть на другий секунді, а якщо ні - то, тоді, можливо Ви й оголосите повний перелік підстав власної несплати.
В результаті, не втратите власний час і одразу отримаете готові докази щодо їх повної бездіяльності.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email