Судові справи > Цивільні справи

Печерськ.р/с № 2-4027/11 (суддя Цокол): КП УЖГ "Печерськжитло" до Захарченко

<< < (20/20)

Перо:
Ухвалою ВССУ від 29.03.2013 р. відмовлено у відкритті касаційного провадження:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/30610792

Відтепер цю ухвалу можна використовувати споживачам в якості прикладу неоднакового застосування норм матеріального права у справах про стягнення заборгованості за ЖКП в умовах відсутності договірних правовідносин (при подачі заяви про перегляд до Верховного Суду України). Які норми були застосовані в цій справі судами (що відмовили у позові КП "Печерськжило") -див. судові рішення 1-ої та апеляційної інстанцій у цій гілці.

focus:

--- Цитувати ---Відтепер цю ухвалу можна використовувати споживачам в якості прикладу неоднакового застосування норм матеріального права у справах про стягнення заборгованості за ЖКП в умовах відсутності договірних правовідносин (при подачі заяви про перегляд до Верховного Суду України). Які норми були застосовані в цій справі судами (що відмовили у позові КП "Печерськжило") -див. судові рішення 1-ої та апеляційної інстанцій у цій гілці.
--- End quote ---

перо ! Ви мені обсясніть.

Якщо брати реально по закону. - заборгованість або є або немає., тобто іншго небуває. іншими словами-вона або законна, або не законна, тобто - якщо немає договору, то заборгованість нарахована з порушенням ст.32 зу Про житлово-комунальні послуги, а отже і немає ніяких правовідносин, і тому "боржник" не є споживачем послуг в силу ЗУ про Житлово-комунальні послуги. 

Раз немає боргу то і немає правовідносин між сторонами, і не може бути застосований тому матеріальний закон. =ЗУ про ЖКП. Чи я помиляюся?

Перо:

--- Цитувати ---заборгованість або є або немає., тобто іншго небуває. іншими словами-вона або законна, або не законна,
--- End quote ---
Є або немає -згоден. А щодо інших слів -незрозуміло. Бо це не випливає з того, з чим згоден.

Моя особиста думка така -якщо немає договірних відносин, то ЖЕО способом захисту має обирати стягнення шкоди (десь на Форумі є така позиція одного з господарських судів). У цьому випадку ЖЕО має довести склад цивільного правопорушення з боку відповідача, а останній -відсутність своєї вини. 


--- Цитувати ---Раз немає боргу то і немає правовідносин між сторонами
--- End quote ---
Щодо правовідносин -то це, якщо їх немає, тоді немає боргу. А не навпаки. Відсутність укладеного договору я не вважаю тотожнім відсутності правовідносин. Проте, така відсутність не свідчить й про існування "фактичних договірних відносин", на які залюбки посилаються суди. Правовідносини є. Питання -в їхньої правової кваліфікації. А кваліфікують їх суди як завгодно, бо немає єдності судової практики.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[*] Попередня сторінка

Go to full version