'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Апеляція проти ВРЕЖО  (Прочитано 29426 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

mata

• *
    • Перегляд профілю
Re: Апеляція проти ВРЕЖО
« Reply #15 : 02 Лютого 2012, 22:17:30 »

Нет.
По предложению судьи принять решение без нашего участия я (ну и представитель ПРЄЖО) написал заявление с посьбой провести заседание без моего присутствия, и без технической фиксации судебного процесса. Что я свои исковые требования по встречному иску полностью поддерживаю, а в исковых требованиях ПРЭЖО прошу отказать.
В показанном мне черновике судебного решения это прозвучало,
но я не исключаю, что судья могла схитрить. Мне отметили повестку 24.01.12.
Это 10 календарных дней или рабочих? Выходные не считать?
Как узнать?

Тогда завтра последний день подачи апелляции.
И что .... ? Завтра утром срочно брать решение и завтра подавать апелляцию или ....
подать заявление с просьбой дать корию судебного решения? Или ....
« Останнє редагування: 03 Лютого 2012, 20:15:47 від mata »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
Re: Апелляція проти ВРЕЖО
« Reply #16 : 02 Лютого 2012, 22:58:56 »

Мне отметили повестку 24.01.12.
Що це означає?
24.01.12 було с/з, в якому відбулось проголошення рішення і Ви маєте судову повістку на цю дату з відміткою "перебував 24.01 в с/з з __ по ___ годин"?
Чи просто є виписана судова повістка на цю дату?

Якщо є заява про розгляд без Вашої участі. І відсутні докази Вашої присутності в с/з.
Можна, наприклад, завтра подати заяву про видачу копії судового рішення (обов`язково зазначити, що в с/з і при проголошенні рішення були відсутні. А також зазначити, що до цього часу Вам не надіслали копію рішення). Тим самим зафіксуєте дату початку строку на ап. оскарження.
І в той же день отримати копію рішення. І 10 днів на оскарження. Якщо будете затягувати з отриманням копії - можуть виникнути питання щодо несумлінного виконання Вами своїх процесуальних обов`язків.

Хоча має право на існування і варіант "чекати, коли надішлють поштою". Вам вибирати.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #17 : 02 Лютого 2012, 23:46:36 »

Пропоную завтра, 03.02.2012 р. подати заяву про видачу рішення суду і отримати його, зафіксувавши дату. Далі відлік часу на оскарження -з 04.02.2012 р., як першого для з десяти. Вам відомо було про с/з 24.01.2012 р., тому не слід чекати на пошту.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #18 : 03 Лютого 2012, 03:12:51 »

В судовій повісткі виклик на 24.01.12 на 15-30 і відмітка про присутність 24.01.12 з 15-30 по 16-00.
Повістка в мене на руках. Заява від 24.01.12 про розгляд без моєї участі має бути в суді (але копії в мене немає).

Пораду зрозумів. Так і зроблю.
1. О  9-00 сдам в канцелярію суду і секретарю суду Заяву - що не був присутнім на проголошенні і прошу видати копію судового рішення.
2. О  9-00 сдам в канцелярію суду і секретарю суду Заяву - роз"яснити судове рішення.
3. Попрошу судову справу для підготовки апелляційної скарги і перевірю - чи не пройшла заміна просроченої довіреності ВРАЖЕского тобто ВРЕЖОвского юриста. Спробую зняти на мобільний телефон її заяву про підримку їю вимог позовної заяви і про прохання відмовити мені в зустрічній заяві.
4. Відсканую судове рішення і опублікую.

5. Перевірю - якщо в судовому рішенні записано, що я був присутнім на проголошені - терміново зроблю і здам в суд будь яку апелляцію, а потім зроблю уточнення.

Дякую за поради.
« Останнє редагування: 03 Лютого 2012, 20:16:08 від mata »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю
« Reply #19 : 03 Лютого 2012, 11:01:26 »

В комплексі -все правильно.
Додатково - по журналу судового засідання та технічному запису можна перевірити - чи зафіксовано, що був розгляд справи за вашої відсутності. І чи зафіксовано Вашу відсутність при проголошенні.

З огляду на можливі порушення в суді - правильним може бути п.5 Ваших дій.
В судовій повісткі виклик на 24.01.12 на 15-30 і відмітка про присутність 24.01.12 з 15-30 по 16-00.
Повістка в мене на руках. Заява від 24.01.12 про розгляд без моєї участі має бути в суді (але копії в мене немає).
Ви вже зрозуміли - ці моменти не на Вашу користь. Будь-які заяви слід або реєструвати в канцелярії (навіть за 5 хвилин до с/з, і просити секретаря забрати подані  документи із канцелярії) або подавати в судовому засіданні, оголошувати їх зміст, щоб була фіксація технічними засобами.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #20 : 03 Лютого 2012, 14:04:21 »

Як Ви мені підказали
1. Розписався в судовій справі, що отримав судове рішення 3 лютого 2012р.(призвище, підпис)
2. Отримав судове рішення завірене підписами і печатками в якому немає третього листа, а замість нього вдруге стоїть другий лист. Написано в кінці - судове рішення не набрало законної сили, але ніде немає дати 03.02.2012.
3. Здав в канцелярю суду клопотання файл Клопот3 в якому від руки дописав (судове рішення з с усіма листами).
4. Випросив у помічниці судді зробити судове рішення з усіма листами. Вона зробила, зброшуровала, написала - "згідно з оригіналом. Рішення не набрало законної сили" і підписали вона і суддя, але печатку не поставила і ніде немає дати 03.02.2012. Каже беріть поки що таке. Відсканував - Файл Рішення2
       Просити пояснити судове рішення не буду.
       Подивитись судову справу не дали - нібито вон для цього не готова. Домовились на понеділок.
Враховуючи, що в судовій справі є запис, що я отримав Рішення 03.02.2012 і те, що
на другому листі Рішення записано:
"Відповідач ___Особа В.В. у судове засідання не з'явився, у письмовій заяві просить суд слухати справу у його відсутність, проти первісного позову заперечує в повному обсязі, про що надав відповідне заперечення, зустрічну позовну заяву просить задовольнити у повному обсязі.
Відповідач ___Особа І.В. в судове засідання не з'явилася, про час та місце розгляду повідомлена у встановленому законом порядку.
Розгляд справи судом здійснювався на підставі ст.197 ч.2 ЦПК України, за відсутності осіб, які беруть участь у справі.
"
       Вважаю, що на апеляцію в мене є час до 13 лютого.
Все так?
« Останнє редагування: 03 Лютого 2012, 20:16:29 від mata »
Записаний

ivan

• Гість
« Reply #21 : 03 Лютого 2012, 22:30:25 »

mata!

Радив би Вам звернути на такі акспекти:

Зу про житлово-комунальні послуги

Стаття 26. Істотні умови договору між виконавцем/виробником
                та споживачем

1. Істотними умовами договору на надання  житлово-комунальних
послуг є:

1) найменування сторін;

2) предмет договору;

3) вичерпний перелік житлово-комунальних послуг, тарифи та їх
складові на кожну з цих послуг, загальна вартість послуг;

4) порядок оплати за спожиті житлово-комунальні послуги;

5) порядок  перерахунків  розміру плати за житлово-комунальні
послуги в разі їх ненадання  або  надання  не  в  повному  обсязі,
зниження їх якості;

6) права та обов'язки сторін;

7) порядок контролю та звіту сторін;

8) порядок  вимірювання  обсягів та визначення якості наданих
послуг;

9) визначення точок розподілу,  в яких відбувається  передача
послуг від виконавця/виробника споживачу;

10) порядок обслуговування мереж та розподіл повноважень щодо
їх експлуатації та відновлення (ремонту);

11) умови  доступу  в  квартиру,  будинок,   приміщення,   на
земельну  ділянку  для усунення аварій,  неполадок,  огляду мереж,
зняття контрольних показників засобів обліку;

12) порядок здійснення ремонту;

13) відповідальність сторін та штрафні санкції за невиконання
умов договору;

14) порядок вирішення спорів;

15) перелік форс-мажорних обставин;

16) строк дії договору;

17) умови зміни, пролонгації, припинення дії договору;

18) дата і місце укладення договору.

Згідно ч. 1 ст. 638 ЦК України, договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Iстотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути до-сягнуто згоди.

Перевірте проект договору, якщо з 18 істотних умов хоч якась одна істотня умова відсутння, ніхто тоді вас не має права примусити підписати договір. Ви зобовязані підписати договір про надання послуг, якщо в нього є всі істотні умови, передбачені ст.26 Закону

Почитайте і проаналізуйте ст 256, 264 ЦК, 72, ч.4 119 ЦПК україни, прикінцеві положення зу про житлово-комунальні послуги. Чи не пропущено строк звернення до суду?
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #22 : 04 Лютого 2012, 02:33:38 »

Ось перший фрагмент до апеляційної скарги
« Останнє редагування: 04 Лютого 2012, 10:45:42 від mata »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю
Re: Неповноважний представник
« Reply #23 : 04 Лютого 2012, 08:20:17 »

Тема буде об`єднана з "Апелляція проти ВРЕЖО"
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю
« Reply #24 : 04 Лютого 2012, 08:42:19 »

По строкам апеляції - до 13.02. Правильно.
По довіреності представника і першому фрагменту ап.скарги. На момент подання позову довіреність була дійсною і представник повноважним. Те, що на 24.01.12 представник неповноважний - може бути додатковим,але не головним аргументом у скарзі. Думаю, не варто зараз на цій довіреності зациклюватись. Велика ймовірність, що це буде віднесено до "формальних міркувань".
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю
« Reply #25 : 04 Лютого 2012, 08:55:23 »

По суті - цікаво суддя мотивувала "обов`язковість укладання договору". І вийшла на "обов`язковість в редакції ВРЖЕО"
З свого досвіду - бити комунальників по "договірній темі" можна, якщо власний проект договору "до крапочки" співпадає з Типовим.
Щодо тарифу - маєте підстави оскаржувати тарифні розпорядження для Вашого будинку в адмінпроцесі.

Для апеляційної скарги. Суд не врахував істотні для справи обставини і не дослідив надані Вами докази (щодо відсутності ГВП та ЦО, щодо відсутності прибудинкової території). Маємо процесуальні порушення, що впилнули на законність і обгрунтованість рішення. Ще раз проаналізуйте ст. 212-215 ЦПК.
Складіть перелік істотних обставин, не встановлених судом (з підтвердженнями доказами, посиланнями на а.с.) - і по пунктам викладіть в ап. скарзі.
(в тому числі те, що Ви прописали в Заяві про роз`яснення судового рішення. До речі, ту заяву можна було б лишити. І зробити відмітку - "Для навчання".)

Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #26 : 04 Лютого 2012, 09:56:27 »

Hi, hi Тетяна Academia,
я врахував Ваше зауваження і трохи змінив файл Заготовка1.
Прибрав все стосовно повноважень представника на вимоги позовної заяви і
залишив тільки те, що стосується відсутності повноважень представника на вимогу відмовити в зустрічному позові.
Ну, ... і зробив висновок, що суд вийшов за рамки позовних вимог ВРЕЖО
щодо саме зустрічного позову.
Гляньте як Вам зараз Заготовка1.
Зрозуміло це не все і далі буде інше ....
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #27 : 04 Лютого 2012, 10:39:57 »

Ось другий момент
У файлі Заготовка2 - я хочу довести, що по суті вимог сторін - суд взагалі не мав права комусь з нас повністю відмовити.
У гіршому для мене випадку має бути часткове задоволення вимог обох сторін.
Як Ви вважаєте такий фрагмент це доводить?

Це не все, далі буде про інше.
« Останнє редагування: 05 Лютого 2012, 10:21:24 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #28 : 04 Лютого 2012, 11:13:09 »

Тепер файл Заготовка3 щодо того, що КП ВРЕЖО можливо не балансоутримувач
Як Ви вважаєте чи можна тут ще зробити висновок, що ВРЕЖО неналежний позивач.

Далі ще буде інше.
« Останнє редагування: 05 Лютого 2012, 10:17:39 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #29 : 04 Лютого 2012, 11:41:00 »

Тепер файл Заготовка4 щодо утримання неіснуючої прибудинкової території і додав щодо автономного опалення.
Чи доведено це?

Зроблю перерву, а потім сподіваюсь далі ще буде...
« Останнє редагування: 05 Лютого 2012, 11:21:52 від mata »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email