Довідкові матеріали > КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Інтернет-ресурси для пошуку ГОСТів, СНіПів ...

(1/1)

Юрій Васильович:
  База нормативних документів ГОСТ:  http://russgost.ru/home
  Інформаційно-довідковий портал DOCUMENT.UA : http://document.ua/

Тетяна Academia:
Перелік чинних в Україні нормативних документів у галузі будівництва та промисловості будівельних матеріалів станом на 1 січня 2012 року.
Перелік у вигляді .pdf файла, розмір 10 М. http://document.ua/perelik-chinnih-v-ukrayini-normativnih-dokumentiv-u-galuzi-b-nor24266.html

Що потрібно знати при роботі з нормативними документами. Корисні зауваження на сайті.

1. Ніякий перелік чи каталог юридично не визначає чінність документа.
Кожен нормативний документ вводиться в дію наказом органу, якому делеговані повноваження щодо стандартізації у галузі. У наказі вказано назву цього документа і дата (порядок) введення в дію. Скасовуєтся документ теж наказом в якому, також, вказується, що саме цей конкретний документ втрачає чінність з введенням в дію іншого документа, або втрачає чінність без заміни.
Накази на документ є першоджерелом для всіх, включаючи судові інстанції, для визначення чинності нормативного документа.
Будь-який перелік чи каталог діючих / недіючих нормативних документів, незалежно від видавця або затвердження його наказом, є суто довідковим виданням і не може бути використаний для доказу статусу дійсності нормативного документа.

2. В українському законодавстві немає юридичного поняття «офіційний документ» по відношенню до будівельних норм, стандартів тощо.
Згідно з листом-роз'яснення Мінюсту №7447-0-33-08-34 від 28.07.08 р. в українському законодавстві взагалі немає правового поняття «офіційний документ» по відношенню до нормативних документів, будівельних норм або стандартів. Офіційними документами визнаються тільки документи Президента України, Верховної ради, Кабінету міністрів.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

Go to full version