Судові справи > Кримінальне судочинство

Ігнорування Постанови ВСУ від 28.11.2011 року суддями: злочин за ст. 375, 382 КК

(1/6) > >>

Дятел:
Дана тема виокремлена з цієї:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7323.0.html

Постанова Верховного Суду України від 28.11.2011 р. по справі № 21-246а11, про яку йдеться:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7554.0.html


--- Цитата: Перо від 23 Лютого 2012, 13:22:46 ---....Не виконання цих вимог, відповідно до ч. 2 ст. 360-7 ЦПК є підставою для подачі повідомлення в порядку ст. 97 КПК і ст. 48 ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" до Генерального прокурора за фактом скоєння судом (суддею) злочинів, передбачених ст. ст. 375, 382 КК.
--- End quote ---
А можно "козу"?

ДОБАВЛЕНО:
Нашел "козу" обращения в генпрокуратуру, и переделал её с учетом пожеланий ПЕРО!
Вот такое получилось. (click to show/hide)Генеральна прокуратура України
01011 м. Київ, вул. Різницька 13/15 т. 280-10-20

Заявник:
Іванов Іван Іванович
11111 м. ХХХ, вул. УУУ ХХ кв. ХХ т. ХХХ-ХХ-ХХ

 
Повідомлення про злочин.
(В порядку ст. 95 КПК України.)

Статтею 360-7 Цивільного-процесуального кодексу України та статтею 244-2 Кодексу адміністративного судочинства України (у подальшому КАСУ) (Обов'язковість судових рішень Верховного Суду України(у подальшому ВСУ)) передбачено, що Рішення ВСУ, прийняте за результатами розгляду заяви про перегляд судового рішення з мотивів неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах, є обов'язковим для всіх суб'єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить зазначені норми права, та для всіх судів України. Суди зобов'язані привести свою судову практику у відповідність з рішенням ВСУ. Рішення ВСУ, прийняті за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстав, передбачених статтею 237 цього Кодексу, підлягають опублікуванню на офіційному веб-сайті ВСУ не пізніш як через десять днів з дня їх прийняття. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, установлену законом.
Статтею 382 Кримінального кодексу України передбачено, що умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню вчинене службовою особою, - є кримінальним злочином, та караються штрафом  до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Статтею 375 Кримінального кодексу України передбачено що постановлення  суддею  (суддями)  завідомо  неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, - є кримінальним злочином, та карається обмеженням  волі  до  п'яти  років, або  позбавленням волі до  восьми років.
ВСУ в порядку ч. 1 ст. 237 КАСУ розглянув заяву ПАТ “Київенерго” по справі №21-246/11 та 28 листопада 2011р. виніс постанову, якою встановив, що розпорядження голови КМДА підлягають державній реєстрації в органах юстиції, а ті акти, які не пройшли процедуру державної реєстрації – є незаконними. Дана постанова розміщена на сайті ВСУ за адресою в Інтернеті  http://www.scourt.gov.ua/clients/vs.nsf/81b1cba59140111fc2256bf7004f9cd3/469e20c138308c1ec2257966002906f5?OpenDocument
Суддя Петров П.П. розглянув справу №Х за позовом АААА до ББББ про ВВВВ та ХХ.ХХ.2012р. виніс по ній рішення. У цю справу мною було надано як доказ роздруківку постанови ВСУ від 28.11.2011р. з сайту ВСУ.
У своєму судовому рішенні суддя застосував акти голови КМДА, які не пройшли процедуру державної реєстрації, передбачену відповідними нормами законодавства, і які відповідно до постанови КМУ № 731 від 28.12.1992р. є такими що не набрали чинності, мотивувавши своє рішення тим, що дані акти були оприлюднені у встановленому законом порядку, а відтак вони були чинними у відповідний проміжок часу, а у разі якщо хтось (зокрема Я) вважав їх незаконними, то він мав можливість оскаржити ці розпорядження до суду. Фактично даний суддя навмисно проігнорував доказ наданий мною, а саме постанову ВСУ від 28.11.2011р., та не привів свою судову практику у відповідність із цим судовим актом.
Таким чином Петровим П.П., не зважаючи на приписи законів, навмисно не було виконано рішення ВСУ, а відтак такі дії містять ознаки злочину передбаченого ст. 382 Кримінального кодексу України невиконання судового рішення, із кваліфікуючою ознакою передбаченою частиною другою цієї статті. Окрім того даним суддею фактично було винесено завідомо неправосудне судове рішення (у зв’язку із навмисним не приведенням своєї судової практики у відповідність із постановою ВСУ від 28.11.2011р.), що має ознаки злочину передбаченого ст. 375 Кримінального кодексу України постановлення суддею завідомо неправосудного рішення.
Згідно із статтею 4 Кримінального процесуального кодексу України прокурор  в  межах своєї  компетенції  зобов'язаний порушити  кримінальну справу в кожному випадку виявлення ознак злочину,  вжити всіх передбачених законом  заходів до встановлення події злочину,  осіб, винних у вчиненні злочину, і до їх покарання.
Положеннями статті 94 Кримінального процесуального кодексу України, передбачено, що приводом для порушення кримінальної справи є зокрема – заяви і повідомлення про злочин.

Враховуючи викладене, заявник вважає що є всі підстави для порушення кримінальної справи, та притягнення судді Петрова П.П. як обвинувачуваного по ній.

Звертаю увагу прокурора: це не звернення громадянина, а повідомлення про злочин, яке має розглядатись в порядку встановленому ст. 97 КПК України.

Про кримінальну відповідальність за подання неправдивого доносу обізнаний.


ХХ.ХХ.2012р.                _________________Іванов І.І.

Перо:

--- Цитата: Дятел від 05 Квітня 2012, 20:56:06 ---
--- Цитата: Перо від 23 Лютого 2012, 13:22:46 ---....Не виконання цих вимог, відповідно до ч. 2 ст. 360-7 ЦПК є підставою для подачі повідомлення в порядку ст. 97 КПК і ст. 48 ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" до Генерального прокурора за фактом скоєння судом (суддею) злочинів, передбачених ст. ст. 375, 382 КК.
--- End quote ---
А можно "козу"?

--- End quote ---

Я пока заявлений об именно таких преступлениях не подавал. Составьте самостоятельно на имя Генпрокурора, от кого (адрес, тел.), обязательно указав в порядку ст. 97 КПК і ст. повідомлення про злочин. Изложите -кем, когда и при каких обстоятельствах решение ВСУ было проигнорировано. И на основании ст. ст. 4, 97 КПК просить возбудить уголовное дело по ст. ст. 375, 382 КК. Обязательно указать, что решение ВСУ было проигнорировано умышленно, поскольку судье было о нем известно. Я помогу "причесать" заяву.

Дятел:
Почему-то не получается в других темах редактировать свои сообщения....
В этой теме получилось отредактировать, и я добавил то что "сам пан склепав" ;)
(правда не совсем сам, но всеже )

Причесывайте :)

stepan:

--- Цитата: Дятел від 08 Квітня 2012, 11:28:22 ---Почему-то не получается в других темах редактировать свои сообщения....
В этой теме получилось отредактировать, и я добавил то что "сам пан склепав" ;)
(правда не совсем сам, но всеже )

Причесывайте :)

--- End quote ---

--- Цитувати ---Про кримінальну відповідальність за подання неправдивого доносу повідомлений.
--- End quote ---
А хто Вас повідомив про крим. відповідальність?

--- Цитувати ---Звертаю увагу прокурора: це не звернення громадянина, а повідомлення про злочин, яке має розглядатись в порядку встановленому ст. 97 КПК України.
--- End quote ---
Може просто - "Прошу, в порядку ст.97..."

--- Цитувати --- Фактично даний суддя навмисно проігнорував доказ наданий мною
--- End quote ---
А якщо б суддя не навмисно порушив закон, то він що не повинен був відповідати за це?

Юрій Васильович:

--- Цитувати ---Почему-то не получается в других темах редактировать свои сообщения....
--- End quote ---
Час на редагування обмежений. Можливість "Редагування" передбачена для виправлення помилок, описок і т.п., що виникли під час набору повідомлення. Після закінчення відведеного часу редагування "Користувачем" не передбачене ( вимушений захід через спроби викривлень змісту раніше викладених повідомлень). Для внесення змін у повідомлення, що вже не редагується, звертайтесь до адміністрації сайту. У разі, якщо внесення змін адміністрація вважатиме за потрібне, редагування виконає модератор чи адмін сайту.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version