'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Касація. Справа дописувачки Талла  (Прочитано 14096 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

focus

• *
    • Перегляд профілю
Re: Касація. Справа дописувачки Талла
« Reply #15 : 02 Липня 2013, 23:22:50 »

Талла!  я не пойму одне!

-Ви платили раніш позивачу кошти за надані послуги?чи правильнго зрозумів , що ви частково оплачували послуги?
-чи визнаєте ви позовні вимоги? заборгованість маєте?

чому ж  вирішили подавати касацію? раз маєте борг?

Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
« Reply #16 : 02 Липня 2013, 23:39:27 »

До позовноі заяви не додано жодного документу, який би підтверджував, що КП є балансоутримувачем будинку. І в самій заяві про це ні гу-гу, при цьому в заяві чітко написано, що КП є виконавцем послуг, а не балансоутримувачем. Це суттєво, оскільки право звернення стягнення має лише балансоутримувач. Отже, КП не має права стягувати з вас борг. Тому задоволення його позову це порушення норм матеріального права, зокрема ЗУ Про ЖКП.
Ще й нагло пишуть у позовній заяві, що учасниками відносин ЖКГ є виконавець і споживач.
Приховують від суду балансоутримувача ;D ;D ;D
У позовній заяві не вказано, за який період борг.
Розрахунок боргу взагалі не відомо за що. У шапці розрахунку написано розрахунок боргу, але не вказано за що саме, може то за оренду приміщення? Дивимось у шапку самої таблиці, а там також не написано за що саме, просто Нараховано. Таблиця якась дурна, в ній взагалі неможливо розібратися, якийсь борг поточного періоду, борг основного період. У бухгалтерії хіба є такі терміни?
На другому листку є один місяць, у якому взагалі нічого не нараховано, при цьому сплачено більше 300 грн, але борг при цьому не зменшився, а збільшився. Це як?
Документ не те, що не відповідає ЗУ "Про бухоблік і фін.звітність в україні", а взагалі суперечить здоровому глузду.

Першим ділом перевірте розрахунок на калькуляторі (хоча там взагалі нічого розібрати не можна), але один рядок я вам вже вказала, як мінімум починаючи з нього йдуть арифметині помилки, що при правильному підрахунку не приведе до суми, виставленої як борг. Оскільки інших розрахунків у справі немає, отже, звідки взялася саме така сума не підтверджено навіть неналежними доказами, тому касація має скасувати обидва рішення і направити справу на новий розгляд у 1 інстанцію.

Далі, де довідка про інфляцію по кожному місяцю? Десь у роз'ясненнях ВССУ (за підписом Луспеника!!!) написано, що при стягненні інфляційних має бути вказано індекс інфляції по кожному місяцю, і інфляційні вказані окремим стовпчиком по кожному місяцю. У цій дебільній таблиці цього також немає.

Як на мене, то зі змісту того, що ви виклали, вже достатньо підстав для скасування обох рішень за касаційною скаргою. тим паче, якщо посилатися на роз'яснення касаційної інстанції з приводу інфляційних.

Посилайтесь також на те, що суд неправильно встановив обставини справи, оскільки ви у квартирі не зареєстровані і не проживаєте, а також не є наймачем, отже, не можете мати боргу по квартплаті.

« Останнє редагування: 03 Липня 2013, 00:14:23 від Nimfa »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #17 : 03 Липня 2013, 00:07:13 »

Видалив особисті дані.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #18 : 03 Липня 2013, 00:19:48 »

І ще. Згідно ЗУ Про ЖКП стягувати борг можна лише з тих споживачів ЖКП, які відмовляються від оплати, а ви згідно їх розрахунку, виконаному у палаті №6, не відмовлялися від оплати ЖКП, що підтверджується періодичними проплатами.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #19 : 03 Липня 2013, 00:44:14 »

А де рішення першої інстанції?
Що там суд вирішив?
У позові не вказано на чию користь стягнути борг.
Але є прохання зарахувати суму на рахунок КП ГІОЦ, хоча КП ГІОЦ не зазначено третьою особою і взагалі про нього ніде в позові не зазначено.
Не зазначено яка (які) саме послуги, по якому (яким) тарифу (тарифам), який об'єм надано. Нема рішення про затвердження тарифу.
« Останнє редагування: 03 Липня 2013, 07:54:13 від Юрій Васильович »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #20 : 03 Липня 2013, 01:10:45 »

А де рішення першої інстанції?
А навіщо, якщо АСК його 100% просто списав з рішення 1-ї, тому достатньо і рішення АСК  ;D
Не зазначено яка (які) саме послуги, по якому (яким) тарифу (тарифам), який об'єм надано. Нема рішення про затвердження тарифу.
Цей розрахунок по своїй дебільності переплюнув усі розрахунки, які досі викладалися на форумі.
Ось за такі "позови" і такі "розрахунки" треба взагалі визнавати дипломи юристів недійсними або у вузів відбирати ліцензії за таких випускників.  :o
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #21 : 03 Липня 2013, 01:34:42 »

Автор: Nimfa:
Цитувати
А навіщо, якщо АСК його 100% просто списав з рішення 1-ї, тому достатньо і рішення АСК
АСК не повторюе резолютивну частину Шевченківського райсуду
Цитувати
ухвалила:

Апеляційну скаргу відповідача ОСОБА_1 відхилити.

Рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 18 січня 2013 року у справі за позовом КП «Центр обслуговування споживачів Шевченківського району» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги залишити без змін.
А цікаво що саме в резолютивній частині написано.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #22 : 03 Липня 2013, 02:21:09 »

1.Талла, у вашій заяві про скасування заочного рішення ви самі визнаєте, що КП є балансоутримувачем
Цитувати
Однак, як балансоутримувач будинку, повинен був дотриматися вимог ст. 29 Закону, якою передбачено, що договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою.
Та пишете про темін позовної давності, який у вашій справі не сплив, оскільки ви його своїми проплатами весь час переривали.
2.Не зрозуміло, так переглядалося заочне рішення чи було відмовлено у перегляді?
« Останнє редагування: 03 Липня 2013, 02:34:04 від Nimfa »
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #23 : 03 Липня 2013, 10:10:07 »

Шановна Німфо, я тільки нещодавно почала потрошки розбиратися в термінах, заяву складала інша людина і я деклька разів перечитавши та внесши деякі (незначні) корективи погодилася з заявою на перегляд. Перегляд справи був. Я вчора, нажаль не змогла відсканувати (виключно технічні проблеми) документи, сьогодні всю решту викладу обов'язково. Я хочу уточнити, де все-таки треба забирати рішення апел. суду, осікльки заяву я подавала в Шевченківський р-н. І чи треба за касаційну заяву платити мито. Ще прочитавши всі документи справи, мене все-таки цікавить, чому вони не зверталися до мене за адресою моєї реєстрації, оскільки вони мали (і в документах справи він є) договір на купівлю квартири де вказана моя адреса та прізвище. Цей договір у них був, я його надавала зразу після купівлі квартири і другий раз під час залиття, для оформлення документів, і чи є саме це порушення? Справа ще й в тому, що повідомлення про суд, який виніс заочне рішення я не отримувала, оскільки саме в той час з 15 грудня по 20 січня я не приходила у цю квартиру та не була в Києві взагалі. Як би мені повідомлення прислали за адресою реєстрації, мені би про нього хоча б повідомили і я би була присутньою в суді.
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #24 : 03 Липня 2013, 11:03:46 »

Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #25 : 03 Липня 2013, 12:55:54 »

Я хочу уточнити, де все-таки треба забирати рішення апел. суду, осікльки заяву я подавала в Шевченківський р-н.
Забирати в АСК. Терміново!!! Ви зразу ж після закінчення судового засідання мали залишити у канцелярії АСК заяву на видачу копії повного рішення. Забирайте терміново, бо потім вам скажуть, що направили її вам поштою, і ви будете невідомо скільки її чекати, поки не спливе термін на подання касації.
І чи треба за касаційну заяву платити мито.
Треба. Скільки саме прочитайте у законі про судовий збір.
мене все-таки цікавить, чому вони не зверталися до мене за адресою моєї реєстрації, оскільки вони мали (і в документах справи він є) договір на купівлю квартири де вказана моя адреса та прізвище.
це зараз вже не має ніякого значення. може саме для того, щоб було заочне рішення. Але судячи з якості їх позову і доказів, які вони подали, вони тупі барани, не здатні думати, а здатні лише шахраювати.
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #26 : 03 Липня 2013, 19:59:25 »

Автор: focus
Цитувати
Талла!  я не пойму одне!
-Ви платили раніш позивачу кошти за надані послуги?чи правильнго зрозумів , що ви частково оплачували послуги?
-чи визнаєте ви позовні вимоги? заборгованість маєте?
чому ж  вирішили подавати касацію? раз маєте борг?

Я цей борг не визнаю, оскільки мене ЖЕК двічі затопив і не компенсував мені жодних витрат, хоча є рішення РДА... Це досить довга історія. Я вважаю, що не маю платити ні борг ні інфляційні витрати+3% ні їх судові витрати. Оскільки ремонт я робила і роблю за власні кошти, в тій квартирі не маю змоги проживати, оскільки ЖЕК позбавив мене як власника житла права на користування. Ви вважаєте, що цього не достатньо? Я розумію, що це лише емоції...
« Останнє редагування: 03 Липня 2013, 22:29:06 від Юрій Васильович »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #28 : 03 Липня 2013, 22:26:40 »

Мене дивує Ваша позиція

судячи з  ваших відповідей я зрозумів що ви раніш платили, оплачували послуги, (частково). і не визнєте борг, "оскільки мене ЖЕК двічі затопив і не компенсував мені жодних витрат"

Те що вас хтось затопив, немає жодного стосунку до  послуг , і як наслідок боргу.

фактично Ви оплачуючи частково послуги, визнали факт наявності  правовідносин, а отже і боргу,

ну і як наслідок не має нічого дивного, що суд не скасував заочне рішення
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #29 : 04 Липня 2013, 01:03:11 »

Можливо, ви праві, але як щодо нарахування втрат від інфляції та 3%, вас це не дивує? Я сплачувала саме ті витрати, які я визнавала і не знаю звідки з"явилася ця сума боргу. По-перше КП ЦОС не є балансоутримувачем, він не надав жодних правомірних доказів, не дивлячись на мої запити, так і не дав інформацію про структуру боргу. Ви у викладених мною документах вбачаєте якісь переконливі докази зі сторони ЦОС? Наскільки мені відомо, суд має бути безстороннім і не брати до розгляду неналежних доказів.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email