Судові справи > Цивільні справи

Справа КП Дирекція vs Устінов (позов без розгляду)

(1/1)

Перо:
Після завершення справи Устінов vs КП Дирекція, КП ГІОЦ (перерахунок, стягнення моральної шкоди)
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8212.0.html
та скасування судового наказу:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8211.0.html

КП Дирекція вирішила подати власний позов про стягнення заборгованості за ЖКП, на що ухвалою Солом'янського райсуду м. Києва від 17.06.2013 р. відкрито провадження у справі:


Перо:
Відповідачем були подані у справу заперечення на позов, подальше клопотання про долучення доказів, заяву про застосування позовної давності, а також клопотання про зупинення провадження у цивільній справі до вирішення справи адміністративної юрисдикції за моїм позовом до КМР, КМДА:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5153.0.html

Перо:
Проте, при вирішенні клопотання про зупинення провадження суддю Кізюн взагалі не цікавило -чи законними є тарифи, на підставі яких позивачем заявлено вимоги про стягнення боргу; крім того Кізюн в ухвалі від 29.08.2013 р. вказала, що позивач не посилається на розпорядження КМДА (що, однак, спростовується змістом позову), а керується іншими підставами позову:



Але спрацювало заявлене клопотання про повернення позову. Воно, хоча й було відхилене, однак після стадії дослідження доказів (а точніше їхньої відсутності з боку позивача) Кізюн несподівано залишила позов КП Дирекція без руху, надавши КП Дмрекція час на усунення недоліків. ;)

Перо:
Ухвалою суду від 03.09.2013 р. позов залишено без розгляду, оскільки позов було заявлено за період, який не охоплювався скасованим судовим наказом і цей недолік не усунуто:


--- Цитувати ---Справа № 2- 3615/13

760/11098/13-ц

У Х В А Л А

03 вересня 2013 року Соломянський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Кізюн Л.І.

при секретарі:        Слепусі О.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги,-

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги за період з 01 жовтня 2008 року по 01 березня 2013 року у розмірі 15 111, 70 грн., трьох відсотків річних - 810, 32 грн.  та інфляційних нарахувань - 1010, 56 грн.

У судовому засіданні встановлено, що до позову не додано копії ухвали про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом за весь, зазначений у позові період, у зв'язку з чим ухвалою Солом'янського районного суду м. Києва від 29 серпня 2013 року позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення зазначених недоліків протягом двох днів.

Представник позивача зазначених судом недоліків не усунула, у судове засідання не з'явилася, подала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Представник відповідача вважав за можливе залишити позовну заяву без розгляду у зв'язку з тим, що позивачем не усунуто зазначені судом в ухвалі про залишення позовної заяви без руху недоліки.

Суд, заслухавши представника відповідача, вважає, що позовну заяву потрібно залишити без розгляду.

Так, згідно з вимогами ст. 207 ч. 1 п. 8 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, та не було сплачено судовий збір і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк.

Оскільки провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 ЦПК України і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк, то позовну заяву потрібно залишити без розгляду.

Враховуючи викладене і керуючись ст. 207 ЦПК України,

у  х в а л и в :

Позовну заяву Комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги - залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали до Апеляційного суду м. Києва через районний суд.


                  Суддя                                                                                          Л. І. Кізюн
--- End quote ---

http://reyestr.court.gov.ua/Review/33261798

Перо:
Продовження "високих відносин" тут:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9592

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

Go to full version