Судові справи > Виконавче провадження

Арешт квартири ДВС за ЖК борг.

<< < (2/9) > >>

Юрій Васильович:

--- Цитувати ---особа мала пай, і отримала ордер
--- End quote ---


--- Цитувати --- Стаття 19. Майно кооперативу та джерела його формування

     Для досягнення мети своєї діяльності  кооператив  набуває  та використовує майно, фінансові та інші ресурси.
     Джерелами формування майна кооперативу є:
     вступні, членські  та  цільові  внески  його  членів,  паї та додаткові паї;
     майно, добровільно передане кооперативу його членами;
     кошти, що надходять від провадження господарської діяльності;
     кошти, що  надходять  від створених кооперативом підприємств, установ, організацій;
     грошові та майнові пожертвування,  благодійні внески, гранти, безоплатна  технічна  допомога  юридичних і фізичних осіб,  у тому числі іноземних;
     інші надходження, не заборонені законодавством.

     Кооператив є власником будівель, споруд, грошових та майнових внесків його членів,  виготовленої продукції,  доходів,  одержаних від її  реалізації  та  провадження  іншої  передбаченої  статутом діяльності,  а  також  іншого майна,  придбаного на підставах,  не заборонених законом.

     Володіння, користування та розпорядження  майном  кооперативу здійснюють   органи   управління   кооперативу  відповідно  до  їх компетенції, визначеної статутом кооперативу.

     Стаття 19-1. Права членів кооперативу на його майно

     Член житлово-будівельного, дачно-будівельного, гаражно-будівельного, житлового,   дачного,  гаражного  чи  іншого відповідного кооперативу має право володіння,  користування,  а за згодою  кооперативу - і розпоряджання квартирою, дачею,  гаражем, іншою будівлею,  спорудою або приміщенням кооперативу, якщо він не викупив це майно.
     У разі викупу квартири, дачі, гаража, іншої будівлі, споруди або  приміщення  член  житлово-будівельного,  дачно-будівельного, гаражно-будівельного, житлового, дачного, гаражного кооперативу чи іншого  відповідного кооперативу стає власником цього майна. Право власності  на  таке  майно  у  члена кооперативу виникає з моменту державної реєстрації цього права відповідно до закону.
{  Частина  друга  статті  19-1  із  змінами,  внесеними згідно із Законом N 402-VII ( 402-18 ) від 04.07.2013 }

     Положення цієї статті не  застосовуються  до  об'єктів  права власності  кооперативів,  діяльність яких регулюється спеціальними законами.
{  Закон  доповнено  статтею  19-1  згідно  із  Законом  N 1448-VI ( 1448-17 ) від 04.06.2009 }
--- End quote ---
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1087-15

Pavel:
інформація про нерух. майно (квартира) яке належить особі відсутня в БТІ. Особа є власником особ. рахунку та членом ЖБК.
Куда потрібно звернутися ДВС, щоб отримати інформацію про нерух. майно що є в особи??? де можна взяти ордер який видався на квартиру???
Сума боргу дає право держ. вик. накласти арешт на квартру і реалізувати її відповідно до законодавства!крім квартири інше нерух майно відсутнє!

Юрій Васильович:

--- Цитувати --- Стаття 18. Свідоцтво про право власності на нерухоме майно

     1. Свідоцтво  про  право  власності  на  нерухоме  майно,  що підтверджує  виникнення  права  власності при здійсненні державної реєстрації прав на нерухоме майно, видається:

     1) фізичним   та   юридичним   особам    на    новозбудовані, реконструйовані об'єкти нерухомого майна;

     2) членам житлового, житлово-будівельного, дачного, гаражного чи іншого відповідного  кооперативу,  які  повністю  внесли  свої пайові внески;
...............
2. Свідоцтво  про   право   власності   на   нерухоме   майно підписується державним реєстратором і засвідчується печаткою.
{  Частина друга статті 18 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5037-VI ( 5037-17 ) від 04.07.2012 }
--- End quote ---



--- Цитувати --- Стаття 19. Підстави для державної реєстрації прав та їх   обтяжень

     1. Державна реєстрація прав проводиться на підставі:

2) свідоцтв про право власності на  нерухоме  майно,  виданих відповідно до вимог цього Закону;
--- End quote ---
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1952-15

Поки не отримано свідоцтво про право власності, член жбк є лише власником паю у кооперативі.

Pavel:

--- Цитата: Юрій Васильович від 23 Квітня 2014, 23:37:35 ---Поки не отримано свідоцтво про право власності, член жбк є лише власником паю у кооперативі.
--- End quote ---

Якщо він є лише власником паю у кооперативі, то чи може ДВС (є суд наказ) накласти ареш на квартиру якою він володіє і користується, і реалізувати її щоб погасити заборгованість???

Перо:

--- Цитата: Pavel від 24 Квітня 2014, 00:08:55 ---Якщо він є лише власником паю у кооперативі, то чи може ДВС (є суд наказ) накласти ареш на квартиру якою він володіє і користується, і реалізувати її щоб погасити заборгованість???

--- End quote ---

"Это вряд-ли..." (с). Не реєструйте право власності. В такому випадку держвиконавець отримає відповідь від реєстраційної служби про відсутність нерухомого майна у боржника. Крім того, передусім накладається арешт на рухоме майно, зокрема описуються речі боржника.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version