'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: "Лишний" газ Украины  (Прочитано 1425 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alexalex

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 373
    • Перегляд профілю
"Лишний" газ Украины
« : 24 Жовтня 2014, 12:46:50 »

Баланс "Нафтогаза" содержит "лишние" 6,6 млрд кубометров топлива только за отопительный сезон - основное время гешефт-профита. Общая цифра - почти 8 млрд кубов. Коррупционная разница между тарифами достигает 40 млрд грн.
http://www.epravda.com.ua/rus/publications/2014/10/24/500610/
Записаний

alexalex

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 373
    • Перегляд профілю
Re: "Лишний" газ Украины
« Reply #1 : 25 Листопада 2014, 00:12:20 »

Газові вампіри. Хто висмоктує український газ?
http://gazeta.ua/articles/economics/_gazovi-vampiri-hto-vismoktuye-ukrayinskij-gaz/592122
Як правило, компанії, що присмокталися до "Укргазвидобування", були зареєстровані за кордоном. Бути іноземним інвестором в Україні добре: тут тобі і режим сприяння, і кращий захист твоїх прав. Але що заважає українському громадянину (а особливо можновладцю) зареєструвати компанію за кордоном? Не здивуюся, якщо кінцевими бенефіціарами цих компаній виявляться українські громадяни, наприклад, Ставицький, Бойко чи інші "кавалери ордену золотого батону".
"Укргазвидобування" (тоді ще дочірня компанія НАК "Нафтогаз") в особі першого заступника директора Тамразова О.Г. передає у власність ТОВ "ТНГК" в особі директора Лісничого А.А. товар, який має назву "Нематеріальний актив "Право користування свердловинами
Найбільш цікавий трюк відбувається із внесенням часток інших персонажів. Свої частки вони вносять кредитними коштами. А поручителем при кредитуванні виступає... та сама державна компанія. Псевдопартнерам навіть не треба дбати про повернення кредитів, державна компанія усе сама поверне. Тобто, якщо розібратися, державна компанія сама себе фінансує кредитними коштами.

Така схема недобросовісного державно-приватного партнерства застосовувалася й фірмами, що взяли в оборот "Укргазвидобування". Кредити, взяті в російських банках, фірми-партнери не повертали, а тягар їх обслуговування та повернення лягав на державну компанію. Таким чином, внесок приватного бізнесу в спільну діяльність був більш ніж сумнівним.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email