'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Сплата за опалення у багатоквартирному будинку.  (Прочитано 22462 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Проблема в тому, що на той момент, коли власники квартир отримують правовстановлючі документи на свої окремі квартири, балансоутримувач вже є.
Не завжди. Наприклад, по моєму будинку на 250 квартир, який було побудовано у 1985 році, я отримав наступну відповідь РДА: "окремого рішення про передачу будинку на баланс немає". І я впевнений, що така ситуація по майже всіх старих багатоквартирних будинках.

Тому Ваше кривляння (
Цитувати
"двє большіє разніци"
) тут недоречне.
Це звичайна транслітерація одеської говірки:
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BB%D1%96%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Не завжди. Наприклад, по моєму будинку на 250 квартир, який було побудовано у 1985 році, я отримав наступну відповідь РДА: "окремого рішення про передачу будинку на баланс немає". І я впевнений, що така ситуація по майже всіх старих багатоквартирних будинках.
У старих, т.з. комунальних ( не відомчих, по відомчим окрема мова) будинках взагалі не може не бути балансоутримувача. А окремого рішення може і не бути. Бо поняття балансоутримувач в розумінні жкп з'явилось лише в 2004р.   До того ж балансоутримувача призначати ( як виконавця чи управителя) не потрібно. Ще, балансоутримувачем могла бути громада в особі ОМС, а якесь КП чи УЖГ могло здійснювати лише управління...
Взагалі кожний випадок потрібно розглядати окремо.
Цитувати
Це звичайна транслітерація одеської говірки:
Я знаю, що то таке - транслітерація ( посилання на Вікіпедію можно було не наводити). Очевидно Ви не знаєте, що використання транслітерації підпадає під порушення Правил форуму. А саме п.п. 4, 5.   Врахуйте на майбутнє. Вважайте це зауваженням.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

ВСУ сказав,  що попередній власник ( або уповноважена ним особа, тобто попередній балансоутримувач по договору з попереднім власником) і надалі залишається балансоутримувачем поки не передасть будинок наступному балансоутримувачу за процедурою,  визначеною законодавством.
Щось я не знайшов у цій постанові ВСУ про "попередній балансоутримувач по договору з попереднім власником". У мене великі сумніви, що раніше такі договори складались. І не призначали їх, і окремих рішень могло не бути...

З приводу транслітерації - зауваження сприймаю, але якщо справді транслітерація знадобилась би, то що - це також було б порушенням правил форуму? Це ж не спотворення слів, не розвага, а необхідність (у деяких випадках).
« Останнє редагування: 10 Листопада 2015, 18:14:31 від Олександр_2015 »
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Ось тільки це є:

Цитувати
багатоквартирний будинок існує, а особи, що має права та несе обов'язки балансоутримувача, немає (власники квартир балансоутримувачами бути не можуть за визначенням, а договір з будь-якою юридичною особою не укладався)

Цитувати
функції балансоутримувача до приватизації квартир виконував попередній власник будинку
але довести свій статус балансоутримувача у суді він не зможе - вірно?
Записаний

vovanchik

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Щиро дякую усім за увагу до моєї теми, за відповіді та поради, але, як останні повідомлення стосуються теми по опаленню?
ЩО ПОРАДИТЬ СПІЛЬНОТА ФОРУМУ ЩО ДО ПОДАЛЬШИХ ДІЙ У ДАНІЙ СИТУАЦІІ? ПРОШУ ВАШИХ НАСТАНОВ !!!
До речІ, РОЗУМІЮЧИ!, про що йдеться, тоб-то, на чому акцентується увага, в будинку створено ІНІЦІАТИВНУ ГРУПУ, ЗІ СТВОРЕННЯ ОСББ!
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Выложите запит и ответ!
Запит 2001 року у Дарницьку РДА щодо балансоутримувача, управителя, виконавця ЖКП - див. вкладення.

Відповідь РДА - "окремого рішення про передачу будинку на баланс немає".
А повну відповідь Ви не виклали... Цікаво бачити всю відповідь,  а не частину, яка не спростовує наявність балансоутримувача...
але, як останні повідомлення стосуються теми по опаленню?
Так буває... Можно виділити в окрему тему... Але це ж Ви просили Олександр_2015 викласти документи. Викладені документи і висновки по них можуть бути прокоментовані як відвідувачами,  так і адміністрацією форуму.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Щось я не знайшов у цій постанові ВСУ про "попередній балансоутримувач по договору з попереднім власником".
У постанові сказано:
Цитувати
Якщо ж немає особи, якій будинок може бути переданий на баланс, попередній власник (територіальна громада та уповноважені нею юридичні особи) змушені продовжувати виконувати функції балансоутримувача.
Я спеціально  для Вас розшифрував ( хоч це й так було зрозуміло ) слова "попередній власник (територіальна громада та уповноважені нею юридичні особи)".
попередній власник  це територіальна громада ( в особі  ОМС)
уповноважені нею юридичні особи це  підприємство визначене ОМС балансоутримувачем або управителем ( з передачею йому на баланс житлового фонду)
Ось тільки це є:
Цитувати
багатоквартирний будинок існує, а особи, що має права та несе обов'язки балансоутримувача, немає (власники квартир балансоутримувачами бути не можуть за визначенням, а договір з будь-якою юридичною особою не укладався)
А чому Ви початок пропустили:
Цитувати
законодавче визначення терміну "балансоутримувач", дане в статті 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", допускає можливість існування різних ситуацій, у тому числі таких,
Тобто це  теоретично можлива ситуація яка має  практичне вирішення
Цитувати
За відсутності вирішення в цьому Законі питання про те, хто саме має ці права й обов'язки, застосуванню підлягає частина перша статті 11 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", зі змісту якої випливає, що функції балансоутримувача до приватизації квартир виконував попередній власник будинку. Він повинен на вимогу об'єднання власників багатоквартирного будинку передати житловий комплекс на баланс об'єднання. Якщо ж немає особи, якій будинок може бути переданий на баланс, попередній власник (територіальна громада та уповноважені нею юридичні особи) змушені продовжувати виконувати функції балансоутримувача.
Цитувати
функції балансоутримувача до приватизації квартир виконував попередній власник будинку
але довести свій статус балансоутримувача у суді він не зможе - вірно?
Скористувавшись цим рішенням ВСУ,  уже може. Практично це залежатиме від кваліфікації його юристів.

Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Відповідь 19-10-2011 Дарницької РДА  на запит - Окремого рішення про передачу будинку на баланс немає:
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Відповідь 19-10-2011 Дарницької РДА  на запит - Окремого рішення про передачу будинку на баланс немає:
І не треба.
Записаний

vovanchik

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Сегодня получил ответ на запрос от Евро-Реконструкции...выкладываю...и прошу помощи в дальнейших действиях.
Манипуляции с площадями - подтвержденный факт!
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Якщо у різних частинах будинку встановлено окремі теплолічильники, то для здійснення розрахунку загальна площа будинку не потрібна. Розрахунок проводиться по кожному окремому загальному лічильнику окремо. В розрахунку застосовують тільки ту площу, яку "обслуговує" лічильник.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Ви можете в приміщенні балансоутримувача переглянути техпаспорт будинку і порахувати площі.
Записаний

vovanchik

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Дякую Юрій Васильович! Але навіщо їх рахувати, якщо 28 УНР, власноруч написали ТУ, та ще й з  круглою печаткою?
У телефонній розмові з розрахунковим відділом Євро- Реконструкції, мені було запропоновано у зв'язку з тим, що 28УНР  не завів до бази ГІОЦ 1277 м.кв. опалювальних площ та взагалі квартир, своїх ТОВ" РОГИ ТА КОПИТА", написати колективне звернення мешканців, щодо перерахунку за послугу з ЦО, за два опалювальних періоди 2013/2014рр та 2014/2015рр.
У свою чергу Євро- Реконструкція, запросила у 28УНР дані, стосовно опалювальнох площ та  опалювальних МЗК, про що йдеться у відповіді пункт 5.
Колективне звернення буде оформлене,я гадаю, люди підпишуться, а як притягнути 28УНР до кримінальної відповідальності?
До речі 28УНР, після цих подій запросив  представника Євро- Реконструкції, для того щоб той засвідчив факт демонтованих радіаторів у цих, якби  мовити "неопалювальних" квартирах!

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Але навіщо їх рахувати, якщо 28 УНР, власноруч написали ТУ, та ще й з  круглою печаткою?
А Ви впевнені, що тепер це правда? Це раз...
У Вас не один лічильник у будинку. Потрібна не загальна площа  будинку, а площі по кожному окремому загальному лічильнику окремо. Це два...
Записаний

vovanchik

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Лічильників - 2, на 1-3 під'ъзд, та на 4-й., це  твердження Євро-Реконструкції.
Навіть якщо припустити, що знову брехня, то вже інша справа, але Євро-Реконструкція погодилась навіть із тим, що вони не правильно розраховували МЗК!
Із розмови я вияснив і наступне: теплоносій -1, кількість спожитого тепла будинком фіксують 2 лічильника і похибка при розрахунку на весь будинок майже відсутня, тобто обсяг за період 2013/2014 = 726,5467Гкал/навіть без МЗК! 14411,5м.кв = 0,05041..Гкал/м.кв. * 103.3м.кв = 5,2078 Гкал. за весь сезон!!!, замість намальованих 9,37717Гкал.!
А якщо порахувати з МЗК = 2388,3 м.кв ...+ 14411,5м.кв=16799.8м.кв!!! 726,5467Гкал/16799.8м.кв * 103.3м.кв = 4.4675Гкал.
МЗК підлючені до тих самих лічильників і окремо не обраховувались...відповідь на запит по МЗК!
До речі лист від Євро-РеконструкціЇ надійшов по почті тільки сьогодні, винімаючи листа, я був здивований,що він вскритий! Ключі від скриньок є тільки у нашого жека...
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email