'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго дня, ночі, чи ранку Комітет - Лозова – Україна!  (Прочитано 2879 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nashe misto

• Гість

800 x 573, 48 кБ
Доброго дня, ночі, чи ранку Комітет - Лозова – Україна!

Насамперед мене звуть Муха Юрій. Я голова громадського об’єднання власників житла «Наше місто». Організація наша була створена у 2001 році активом міської організації Народного Руху України для вирішення питань реформування ЖКГ міста, екологічних проблем і інших питань з прискорення так званого громадського суспільства. Ми теж займалися створенням комітетів самоорганізації населення, але закон виявився недосконалим і населення не змогло створити достатній кворум для реєстрації вуличних комітетів. З громадським суспільством у нас погано бо і для цього потрібні немалі кошти. Доречи, я кожного місяця буваю у місті Лозова і прикрашаю Ваше місто рекламою та меблевим обладнанням, я директор і в одно час художник-дизайнер. Безліч об’єктів виконано для Вашого міста і стан міста мені відомий. Тому, я можу Вас запросити приїхати і власноруч переконатися на практиці, як це працює. «Наше місто» провело сотні сходів з проблем реформування ЖКГ і створення ОСББ і ніде ми не наполягали, що купка людей справиться з цим. Тому, я погоджуюся з Вашими твердженнями про 60% співвласників, які будуть долати ці складнощі необхідна річ. Тому ми завжди розглядали ОСББ, як первинний продукт самоорганізації населення для подолання безладу у ЖКГ і місті.

На питання, як вам вдалося не стати балансоутримувачем будинку. Відповідаю: При створенні ОСББ власники квартир відмовилися брати будинки на баланс у зв’язку з невиконанням закону про приватизацію житла. Не буду вдаватися у точний текст, але це стосується передачі житла у належному (відремонтованому) стані. Міськвиконком і сам розумів, що є ризики при створенні ОСББ і хтось не потягне це навантаження. Тому ось так і вийшло. А, тепер нам цей баланс і судом ніхто не нав’яже, через оті кляті правила з електропостачання. У попередньому повідомленні Віктору Івановичу, я частково пояснив, як це вдалося зробити (відремонтувати будинок і прикрасити його і двір), але краще один раз побачити, ніж сто раз почути. Можна тільки пожалкувати, якщо це прийдеться усе зруйнувати через додаткові вимоги монополістів «комунальних» послуг. Перейдіть на другу сторінку, я там вам відповідав, можливо некоректно (не вказав кому) і знайдіть у тому числі 12 пунктів. Хочу сказати, що зараз «Наше місто» активно не працює у цьому напрямку і ми взагалі думаємо навіщо працювати в умовах незрозумілого законодавства. Ми не Івани Сусаніни, завести людей і кинути... Ось і боремося до останнього, але у всякому разі голови ОСББ попередженні про можливе припинення діяльності ОСББ. Краще вчасно зупинитися, ніж взяти на себе відповідальність за рейдерське захоплення будинків. Однак, не все так погано і ми забезпечили років на 10-15 належний стан наших будинків майже за один рік роботи.

А далі буде видно. Якщо правила про загальнобудинковий прилад обліку електричної енергії будуть вішати ОСББ чи УЖКГ, це буде означати, що ми працювати відмовимося. РЕМ може встановити лічильник на межі … і таке інше, але нехай на нього дивиться з метою порівняння сумісних результатів (крадуть, чи не крадуть) для прийняття заходів по виявленню крадіїв. Ми вважаємо, що ніяких трьох сторонніх договорів не повинно бути і ОСББ не повинно компенсувати різницю у показниках ел. енергії між квартирними лічильниками, лічильником ОСББ і загально будинковим лічильником. Це просто не можливо виконати і нікому це не потрібно. Є ще один шлях, залишити структуру ОСББ у складі УЖКГ і заключити повний договір на обслуговання будинку з ним. У такому випадку можна буде платити ЖЕКу гроші за фактично виконану роботу по будинку і при домовій території. Про це я писав у попередньому повідомленні (ввести рахунок на кожний будинок) і платити УЖКГ по факту виконання робіт і послуг. Тоді і ОСББ можливо не потрібні, але потрібен за цим контроль у тому числі і громадський. Такого «дарунку» міська влада від нас не чекала. «Де ти взявся на нашу голову – скажуть мені на нараді». Коли така реакція – то можливо зачепив… Однак ні одні гроші не замінять нашого згуртованого ОСББ. Мій тел. 05632-96414 дом., 63507 роб, моб. 067-7684474. rakurs-m@bigmir.net

P.S.

На знімку дитячий майданчик, який найближчим часом буде встановлено у ОСББ «Підгірна-2» за моїм проектом і за спонсорської допомоги одного з наших власників і спонсорської допомоги фірми «MEGA DESIGN» і 6,0 тис. гривен виграних ОСББ на міському конкурсі грантів для об’єднань.
Записаний

Комітет

• Гість

Шановний пан Юрій, якщо Ви так часто буваєте у справах, у нашому місті, і якщо у Вас буде вільна хвилина, то запрошую Вас до себе у гості, м-н 1, буд 23, навпроти новозбудованого супермаркету АТБ, офіс мій Ви одразу побачите, біло-помаранчевий фасад з прапором, мій телефон 80663323678, зателефонуйте коли матимете інформацію про дату свого візиту до нашого міста.

Ігор.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ще раз хочу підкреслити - якщо ОСББ не взяло будинок на власний баланс, то усі претензії щодо розрахунків з постачальниками послуг будуть направлятися до балансоутримувача. Однак, балансоутримувач при бажанні може подати позов на ОСББ про відшкодування матеріальних збитків, заподіяних з вини цієї юридичної особи. Радив би наперед врегулювати відносини з балансоутримувачем шляхом укладення відповідних (Типових) договорів. Крім того, якщо ОСББ не є балансоутримувачем, то й тарифи на утримання будинку, споруд та прибудинкової території не має повноважень формувати, а тим більше - подавати на затвердження. Тобто у Вашому випадку відмінний стан прибудинкової території є результатом самодіяльності мешканців будинку, а не заслугою балансоутримувача. Тоді для чого створювали ОСББ з частковими функціями? Щоб утримувати апарати управління балансоутримувача плюс ОСББ? Але ж самодіяльність мешканців чиновниками ЖКГ ніколи не заборонялася, особливо, коли мешканці працюють, а чиновники заробляють. Можна було б і не морочити голову з ОСББ, а продовжувати самодіяльність мешканців.

На жаль, наше спілкування на цю тему для мене закінчилося повним нерозумінням, що ж у Вас відбувається. Почали заздравіє (ОСББ добре працює, і за 70 коп. з кв. метра щомісяця ідеально утримує будинок і територію), а закінчили за упокой (ОСББ не має повноважень балансоутримувача, але виконує його обов\\\'язки).

Прошу розтлумачити, що ж відбувається насправді.

Вибачте, що втручаюся у перемовини з Комітетом, але я вважаю Ваш виступ продовженням нашої з Вами розмови на цьому Форумі.
Записаний

Комітет

• Гість

Я так само не зрозумів, чому постачальники електроенергії висувають претензії до ОСББ, якщо останнє не є балансоутримувачем. Не зрозуміло :(
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Нарешті з останнього повідомлення зрозуміло, чому так сталося в Павлограді. Біда ОСББ пов\\\'язана з підписанням договору "на утримання" будинку, що еквівалентно утриманню на балансі. Хоч це й суперечить постанові Кабміну про порядок передачі житлового комплексу на баланс ОСББ.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email