'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ЖБК після скасування судового наказу (договору немає)  (Прочитано 27834 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

що знахабнілі голови просто залякують і ніяк не обгрунтовують.
В суде каждая сторона излагает свою позицию как считает нужным. Суд по представленным доказательствам, материалам определяет кто и чем обосновал свои требования или доказательства. Это в теории. Нас "должников" жмут и давят, но бывают исключения. Важно, чтобы Вы излагали письменно свои возражения, доказательства, ходатайства, заявления и т.д. Это в последующем можно использовать при апелляции и кассации. Ваши диалоги на с/з записанные на ауди, ни кто слушать не будет (не тот случай), а письменные заявления можно прочитать, на них можно ссылаться. Они лежат в деле.

Цитувати
До того ж журнал звернень можуть не вести.
Важно получить отметку на своем экземпляре заявления о приеме заявления и регистрации, а что там у них....
Цитувати
Побутових питань багато, а чого добиватись в суді - невідомо.
У Вас времени целый месяц. Почитайте форум, это поможет определиться с мыслями. Тогда обсуждение будет более предметным.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Щоб не збільшувати витрати часу убрав кілька додатків, тобто факт у запереченнях присутній (звертався такого-то з такого-то приводу, отримав (чи не отримав відповідь), але посиланняна копію прибрав і додатком.
Додатки ( докази, копії документів) треба подавати, а вивчати їх суд зі сторонами будуть трохи згодом.
Цитувати
Швидкість засідання приголомшує. Неналежний власник не спрацював. Представник позивача додав якісь матеріали, а у мене їх немає. Представник згадує воду, тепло, ГАЗ!!!, гарячу воду, а у мене документів позивача немає. 
Швидкість, то для почаківців. Потрібно спокійно на початку засідання заявити судді, що у Вас є заяви і клопотання і потім спокійно по черзі їх озвучити. Стосовно нових документів від позивача заявити, що Вам потрібен час нна ознайомлення з ними і просити засідання перенести/відкласти на іншу дату ( бажано мати вже  завчасно заготовлене письмове клопотання (шаблон) дописати дату  і надати суду, відмовить - буде доказ,  що Вам не дали навіть ознайомитися  з доказами позивача).  Особливо час потрібен,  коли надано якісь бухгалтерські документи, розрахунки.  Слід наполягати на тому, що їх ще потрібно перевірити, бо позивач може і помилитися.
Про неналежного відповідача потрібно заявити письмово. Позивач повинен звернутися з заявою про заміну відповідача. Не заявить, суд може відмовити у позові. Не відмовить,  буде підстава для апеляції.  Замінить відповідача - справа почнеться з самого початку і у Вас буде можливість  краще підготуватися. Трохи "плутає карти" Ваш  договір на газ, бо вВи поогоджуєтесь здійснювати платежіі по послузі у цій квартирі.  Але той договір  можна взагалі ввизнати недійсним. Який дурень уклав договір з  НЕ ВЛАСНИКОМ квартири?  Питання риторичне... ;D
Позивач повинен надати розрахунки ( а не "згадувати") по кожній послузі окремо. Ви надаєте пплатіжки за газ. Сума боргу зменшується. Але це не все... Раз сума  боргу зменшується, потрібен новий розрахунок по 3% і інфляції!
Записаний

Чечако

• Гість

Шановні добродії!!! Потроху заспокоююсь.
Цитувати
Про неналежного відповідача потрібно заявити письмово. Позивач повинен звернутися з заявою про заміну відповідача. Не заявить, суд може відмовити у позові. Не відмовить,  буде підстава для апеляції.
Заява була надана письмово. Суддя її зачитав і сказав щось подібне до того, що не буде міняти відповідача по цивільній справі. Можливо я щось недочув, чи переврав. Але заява подана і відмова отримана. Трохи згодом подивлюсь матеріали і, сподіваюсь, прочитаю підстави.

Цитувати
Трохи "плутає карти" Ваш  договір на газ, бо Ви поогоджуєтесь здійснювати платежіі по послузі у цій квартирі.
Тут якраз усе чітко. Договір на газ укладено з власником, а не зі мною. Скандалю я, фіксую я, пропоную вихід із ситуації я, а коли усі питання погодженні, то власник, А НЕ Я, підписує договір. Той договір потрібен був для прикладу, що є хоча б один укладений договір згідно закону про ЖКП. Хоча картина повторюється. Прозорості немає, розрахунку тарифів немає, складових послуг немає і вже потрібно скандалити, бо ціни зростають.
Шановному пану Gelo. При использовании другого браузера российский медведь с хаканьем не появился. Может всплывет при закрытии.
Трохи згодом викладу свої заперечення, заяви, клопотання (мене ще "тіпає" від згадок). Після роботи залишається мало часу і чимало справ. Усі сподівання були на те, що я встигну підготувати такий документ, який охопить усі можливі порушення позивача і усі можливі посилання на ЗУ на мою користь.
Щодо відчуття мішка для боксу. Скоріш за все, на таких як я, голова, чи той, хто того голову наставляє, відпрацьовує технології вибивання грошей всупереч вимогам Законів. Мабуть з допомогою адвокату можна було б підняти усі порушення, заяви, скарги і покарати матеріально... Але будуть покарані  такі самі сусіди як я, а не голова. Інколи виникає відчуття, що ЖБК свідомо підводять до роззорення (створюють умови і програють суди "кому потрібно"), але ніякого документального підтвердження немає. А у цій справі вже намалювалась величезна сума і у мене виникла таке несподіване питання. Чи можна запропонувати (і як), що усе,що буде доведено з цієї суми, то я сплачу, а що позивач не доведе, чи помилково нарахував, то сплатить мені він? Або позивач запропонує, нарешті, перейти у правові відносини і не вимагає зайвого. І тоді буде вагомий привід замислитись позивачу, бо "мішок для боксу" може відповісти і потрібно зважувати наслідки.
І ще одне. У неділю я з іншого комп"ютера через провайдера Ланет не зміг під"єднатися до Gro-Za.pp.ua  До іншого сайту Gro-Za  - без проблем, а до цього - ніяк. Чи є якийсь альтернативний, або додатковий канал спілкування?
Щиро дякую за усе. Завтра спробую викласти заперечення та інше без персональних даних.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Потроху заспокоююсь.
Успокаивайтесь и переходите к делу.
Цитувати
Шановному пану Gelo. При использовании другого браузера российский медведь с хаканьем не появился.
Решил проблему антивирусником.
Цитувати
Мабуть з допомогою адвокату можна було б підняти усі порушення, заяви, скарги і покарати матеріально... 
Стоимость адвоката, это серьезно. При этом еще неизвестно будет ли решение суда в Вашу пользу. Кстати, адвокат может получить другой гонорар от Председателя. :o
У Вас тоже получится наказать материально... только будьте внимательны к советам юристов форума. Здесь мелочей не бывает.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Договір на газ укладено з власником, а не зі мною.
Це добре.  Копію  договору до заперечень!
Ще ми забули, що з квіітня 2014р. ЗУ "Про ЖКП"  зобов'язує укладати договори і сплачувати по ним напряму виробникам послуг ЦО,  ГВП, ХВП, воодовідведення. А не В ЖБК. Готуйте уточнення до заперечень і включайте цю обставину до заперечень.
Не витрачайте час і сили  на  доведення  тези "в  ЖБК все не  так". Суду це не цікаво. Є конкретні позовні вимоги. Вам потрібно використовувати ті обставини і докази, які впливають на розмір т.з.  "боргу".
Записаний

Чечако

• Гість

Шановні добродії! Викладаю ЗАПЕРЕЧЕННЯ, дві заяви, та клопотання без персональн. даних. Додатки не додаю - багато замальовувати, хоча, якщо щось зацікавить, то я викладу.

Цитувати
Ще ми забули, що з квіітня 2014р. ЗУ "Про ЖКП"  зобов'язує укладати договори і сплачувати по ним напряму виробникам послуг ЦО,  ГВП, ХВП, воодовідведення. А не В ЖБК. Готуйте уточнення до заперечень і включайте цю обставину до заперечень.

Ця обставина мені не зовсім зрозуміла. Типові договора, згідно з ЗУ "Про ЖКП", готує КабМін. І до 2014.04 були окремі Типові договори для послуг з постачання питної води, гарячої води та теплопостачання, газу, електроенергії, послуг з обслуговування будинку та прибудинкової території. І усі договори повинні були приведені у відповідність до 2006.01.01 інакше втрачають чинність. Нижче наведено початок статті в Інтернеті, у якій наводились зразки заяв до постачальників. 

http://glavred.info/archive/2009/08/11/112132-8.html
Кличко призывает киевлян не платить за ЖКУ, пока с ними не заключат договор
11.08.09 // 11:21
Блок Виталия Кличко призывает киевлян не платить за жилищно-коммунальные услуги, пока с ними не заключат договор.
«Если ЖЭК и поставщики услуг по снабжению холодной и горячей водой и отоплением не заключили с Вами договор о предоставлении услуг – платить за них не нужно. И это не чья-то прихоть, а требование закона», – сообщили Главреду в пресс-службе Блока Кличко...

На початку 2012 року я звернувся до Водоканалу, Київенерго, Київгазу з пропозицією укласти прямі індивідуальні договора. Всі, крім КиївГазу відповіли, що постачальники не визначені (Є їх відповіді). А з КиївГазом у тому ж 2012році було укладено договір. Тож з квітнем 2014 року- незрозуміле уточнення ЗУ "Про ЖКП".

Цитувати
Не витрачайте час і сили  на  доведення  тези "в  ЖБК все не  так". Суду це не цікаво. Є конкретні позовні вимоги. Вам потрібно використовувати ті обставини і докази, які впливають на розмір т.з. "боргу".

Я не намагаюсь довести, що "в ЖБК все не так". Я намагаюсь поставити під сумнів загальні збори та їх протоколи рішень і, як висновок, поставити під сумнів Статут, перелік послуг, розрахунок тарифів, тарифи. Можливо, для цього дійсно потрібно не згадувати, що все не так, а готувати зустрічний позов і викласти усе, що є? Але які вимоги потрібно виставити - укласти договір? Можливо, це взагалі хибний шлях, але чому, як потрібно, на чому робити акцент? Практичного досвіду не вистачає, а досвід отриманий в судах може обійтись занадто дорого. 
До речі, правління ЖБК, збирало по 50грн. на аудит діяльності попереднього голови (десь у 2012 році). Витяги з того аудиту зачитували на зборах. Скоріш за все, якщо б отой аудит витребувати, то, можливо, можна було б стверджувати, що фактично мене, та інших примушували платити не за ЖКПослуги, а сплачувати благодійні внески, або добровільну пожертву на фінансування злочинної діяльності. Але те, що для навіть середнього правознавця - звичайні повсякденні речі, для мене - ціле відкриття.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

По- перше, запам'ятайте - відсутність договору за умов фактичного отримання послуги не стане для суду підставою для відмови у стягненні боргу.
По-друге, коли Вам вказують на зміни у законі, то порібно цей закон читати
Цитувати
Стаття 29. Особливості укладання договорів у багатоквартирному будинку
3. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та виконавцями цих послуг.
{Статтю 29 доповнено новою частиною згідно із Законом № 1198-VII від 10.04.2014}
Стаття 19. Учасники договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг
4. Виконавцем послуг з централізованого опалення та послуг з централізованого постачання гарячої води для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання з постачання теплової енергії (теплопостачальна організація).
{Статтю 19 доповнено новою частиною згідно із Законом № 1198-VII від 10.04.2014}
5. Виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.
{Статтю 19 доповнено новою частиною згідно із Законом № 1198-VII від 10.04.2014}
Київенерго та Київводоканал вже неодноразово запрошували споживачів укладати договори.
По електропостачанню див. ПКМУ № 1357 
Цитувати
3. Споживання електричної енергії  здійснюється  на  підставі
договору  про  користування  електричною енергією між споживачем і енергопостачальником,   що   розробляється    енергопостачальником згідно з  Типовим  договором про користування електричною енергією (додаток 1) і укладається на три роки.

Договір про  користування  електричною   енергією   (далі   - договір)   вважається  продовженим  на  рік,  якщо  за  місяць  до закінчення зазначеного терміну жодна  із  сторін  не  заявила  про розірвання договору або про внесення до нього змін.

Енергопостачальники,  що  здійснюють  постачання  електричної енергії   на  закріпленій  території,  не  мають  права  відмовити споживачу, об'єкти якого розташовані на цій території, в укладенні договору   про   користування  електричною  енергією.  (  Пункт  3 доповнено  абзацом  згідно  з Постановою КМ N 1607 ( 1607-2000-п ) від  26.10.2000;  із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 4 ( 4-2006-п ) від 11.01.2006 )
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Після ПКМУ № 529 вже є ПКМУ № 869 - 2011р.  Ви заперечення з заяви про скасування СН переробили?
Цитувати
Згідно ч.2 ст.95 ЦПК України, із заявою про видачу судового наказу може звернутися лише особа, якій належить право вимоги, але Позивач не навів належних доказів того, що ніби-то він таке право має. Замість доказів Позивач лише посилається на статтю 20 Закону України “Про житлово-комунальні послуги», яка, як і весь Закон, вимагає наявності договору, якого Позивач не надав.
То є зайвим. Ви вже не про СН пишите.
Цитувати
Крім того, у роздруку «Розрахунку ціни позову...» розрахунок 3% річних виконан невірно і, для наведених у роздруку сум нарахувань, завищений більш ніж у дванадцять разів (замість 684 грн. нарахували 8096грн.)
Потрібен Ваш розрахунок.
Цитувати
Заява про відмовлення у позові
Такою заявою є заперечення. А це клопотання про залишення без розгляду.
В клопотанні про витребування потрібно вказати список того, що треба витребувати і зазначити причини через які Ви не можете отримати їх самостійно (відмовляють, не відповідають). По кожному документу з переліку готуйтесь доводити їх необхідність ( що доводять, що спростовують і т.д.)
В заяві про позовну давність слід вказувати дати (коли виник борг, Коли був СН, коли позов і доякої дати борг виходить за межі позовної давності).
Записаний

Чечако

• Гість

Шановний Юрію Васильовичу! Ви праві на сто відсотків. І одразу помітили мій промах з СН. За основу було взято заяву про скасування СН і сліди залишилися. Мені також незручно, що Ви витрачаєте свій час на те, щоб ще раз підкреслити, що в суді посилаються на закони, а не на статті в Інтернеті, а також те, що і закони і постанови змінюються і, якщо я вже пірнув у ці хащі, то я повинен самостійно відслідковувати і відчувати ті зміни і постійно тримати руку на пульсі, а не провокувати (інакше мабуть не скажеш) Вас на цитування тих змін. Я також саме "зляпав" такі заяви і клопотання бо інакше не було б і їх.  Я взагалі не уявляю як можна за чотири дні усе це обробити. Але пан Gelo "заспокоїв" мене, коли написав, що суд вважає допустимим наявність трьох днів. Для тих, хто у цьому живе і насичений варіантами формулювань своїх вимог, заперечень, клопотань, подібні документи мабуть вистрілюють як з кулемета. Мабуть будь-який фахівець вважатиме мене за надзвичайний тормоз. Пробачте мені будь ласка.

Мені залишається лише перевіряти помилки і наполягати на застосуванні строку позовної давності? І все?
І взагалі не згадувати договори, односторонні правочини, сумнівну прибудинкову територію, протоколи, акт аудиту діяльності попереднього голови (який мені так і не надали). А також не згадувати протоколи загальних зборів, на яких начебто затверджувались зарплати, перелік послуг та їх складових, розрахунок тарифів і самі ті зарплати, переліки, розрахунки, усе це не згадувати - виконавець надав послуги, без договорів, на своїх умовах і вимагає ці послуги оплатити. 
Як казав Елам Харніш:"Ох і спритно вони тасують" (Час не чекає/Джек Лондон).

Нещодавно, я розумів надання послуг та виконання робіт, як процес у якому не має бути зайвих, тіньових посередників між виконавцем та споживачем. І не повинно бути таких моментів, коли тарифи встановлюються від стелі,а голова ЖБК встановлює собі оклад, без загальних зборів, не надає ніяких пояснень і вимагає сплачувати по тих ніяк не обгрунтованих тарифах. Мабуть, потрібно було збиратись з силами, вивчати закони і йти в суд оскаржувати і вимагати. А я голосував гривнею, тобто не платив. І звертався за роз"ясненнями. І заспокоював себе, що "усі жк послуги надаються виключно на договірних засадах" відповідно до ЗУ ПРО ЖКП і ЦК. Що усе загострено на те, що повинен бути договір. І мої заяви. А водоканал та київенерго відписались що виконавець не визначений і пропонують звертатися до того ЖБК, який лише вимагає гроші. У Типовому договорі на надання послуг по утриманню будинку та прибудинкової території немає послуг з постачання води, тепла, гарячої води, але на гроші за ці послуги претендують зараз-ЖБК, а згодом -виробник. Тобто, тепер виявляється, що можна і без договірних засад намалювати будь-які послуги, витрати і без договірних засад вимагати сплати цих витрат. Намалював собі прийом громадян і сиди ображай тих громадян і фіксуй їх реакцію. Громадяни не звертаються, але повинні сплачувати, бо трійка сидить. Принаймі так виглядає на побутовому рівні, хоча такий підхід напевно Вас, якщо не дратує, то вже втомлює.

І цьому не можна і не варто протистояти? Йти до контори Черновецького і укладати угоду на довічне утримання (мабуть такі тарифи і такий безлад створені саме з такою метою).

Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Я також саме "зляпав" такі заяви і клопотання бо інакше не було б і їх.  Я взагалі не уявляю як можна за чотири дні усе це обробити.  Для тих, хто у цьому живе і насичений варіантами формулювань своїх вимог, заперечень, клопотань, подібні документи мабуть вистрілюють як з кулемета.
Изучайте на форуме разные темы по Вашему вопросу. Смотрите составление  документов, не одного, а несколько однотипных. Это поможет избежать возможных ошибок при своем составлении документов. В темах встречаются рассмотрение различных процессуальные ситуаций во время с/з. Только без изучения ГПК этого будет мало.
Чтобы ходить в суд надо изучать по своему вопросу законы, постановления и ГПК. Переписывая с чужого и не ориентируясь в законодательстве, Вас в суде истец порвет и перетрет в порошок.

Еще раз... будьте внимательны к рекомендациям и советам юристов форума 

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Мені залишається лише перевіряти помилки і наполягати на застосуванні строку позовної давності? І все?
І взагалі не згадувати договори, односторонні правочини, сумнівну прибудинкову територію, протоколи, акт аудиту діяльності попереднього голови (який мені так і не надали). А також не згадувати протоколи загальних зборів, на яких начебто затверджувались зарплати, перелік послуг та їх складових, розрахунок тарифів і самі ті зарплати, переліки, розрахунки, усе це не згадувати - виконавець надав послуги, без договорів, на своїх умовах і вимагає ці послуги оплатити. 
Я такого не казав.  Я Вас попередив про можливість стягнення боргу і без договору, для того щоб це не стало несподіванкою у суді. Несподіванкою, яка порушить Ваш психологічний стан, чим завадить здійснювати захист своєї позиції з "холодною головою".   Звісно  від позивача потрібно вимагати доведення таких обставин, як тарифии,  зарплати, витрати, затвердження рішень збборів і т.д., і т.п.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
А у Вас борг є???
Заперечуйте факт боргу, оскільки факт надання послуг недоведено. Я вже не кажу про факт  споживання
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
А у Вас борг є???
Заперечуйте факт боргу, оскільки факт надання послуг недоведено. Я вже не кажу про факт  споживання
Про які послуги мова?
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
А у Вас борг є???
Про які послуги мова?

А причому тут послуги?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

А причому тут послуги?
А хто написав:
?
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email