'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: борги ЖКХ- судовий наказ  (Прочитано 9254 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #30 : 21 Серпня 2016, 00:05:50 »

Ваш ЖСК выполнил требования ЦПК.
Відповідно до ст. 96 ЦПК України судовий наказ може бути поданий у разі, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Позовна заява, відповідно до ст. 118 ЦПК України, щодо вимог зазначених у ст. 96 ч.1 цього Кодексу може бути подана тільки в разі відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом.

На підставі вищенаведеного, за відсутності в доданих до позовної заяви ухвали суду про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом, є підставою вважати позовну заяву неподаною, та повернути її позивачу із всіма доданими до неї додатками.
Теперь ждите от них иск. По всем их действиям следует, что они не отстанут.
Собирайте доказательства не предоставления ж-к услуг или их выполнение не в полном объеме.
Соперничать с юристами будет нелегко.
Цитувати
закономерный вопрос- эти 5 месяцев это хитрый план или просто грубая ошибка?
Более вероятно, что ошибка юристов. Возможно юристы специально оставили ошибку по срокам в расчете  в будущем еще поработать с ЖСК по иску.
Какой может быть "хитрый план" лишиться возможности получить долг по СП.
Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #31 : 02 Грудня 2016, 12:36:13 »

...Теперь ждите от них иск. По всем их действиям следует, что они не отстанут....
Так и получилось. ЖСК подал позовне провадження в суд 24.10.2016. В канцелярии дали номер и на этой неделе сказали, что ухвал суда в базе даных нет. При этом работник суда сказал странно уже прошло пять недель, может они вынесли уже ухвалу а в базу не внесли. Подошел к помощникам судьи. Они тоже смотрели по компютерной базе, говорят ухвалы там нет. Возникает резонная идея направить бумажный запрос в суд чтобы избежать ситуации когда ухвала есть, в базу забыли внести и по почте не дошла. Или подождать еще пару недель? Внизу примерный текст (взял с интернета). Единственно не уверен по предложению "Вiдповідь на iнформацiйний запит я хочу забрати наручно". Понятно что так лучше. Но делают ли так в суде?
Спасибо
----
Дарницький районний суд м.Києва
Моє прізвище, ім’я, по батькові
що проживає за адресою:
тел. _________;
е-mail:___________

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Відповідно до статті 34 Конституції України, статей 3, 4, 5, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», статей 5, 9, 28, 29, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу надати мені таку інформацію:

1. ухвали на цивільну справу (позовне провадження (єдиний унікальний номер справи №: 753/******/16-ц від 24.10.2016) позивач ЖБК Арсеналець-**, відповідач я-**** Станіслав ****про стягнення заборгованості, суддя Вовк Євген Ігорович)

Вiдповідь на iнформацiйний запит я хочу забрати наручно

Ознайомлений(а) з вимогами Закону України “Про доступ до публічної інформації” щодо відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк копій документів обсягом більш як 10 сторінок.___________

(підпис)

«____» __________ 20__ р. _________ ________________

(дата) (підпис) (прізвище, ініціали)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #32 : 02 Грудня 2016, 15:03:14 »

Якщо Ви вже маєте № справи і інформацію що Ви є відопідачем по цій справі, Ви можете подати заяву про ознайомлення з матеріалами справи (надання копій) на підставі ЦПК.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #33 : 02 Грудня 2016, 15:15:34 »

Бывает, что ухвалы не видно в реестре из-за ошибки в фамилии.

Цитувати
Копії ухвали та документів надсилаються поштою, рекомендованим відправленням, разом із супровідним листом, підписаним суддею. Обов'язок надсилання поштової кореспонденції покладається на канцелярію суду, а не на суддю, який відкрив провадження у справі.
http://uazakon.ru/ukr/tspk/127/default.htm
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #34 : 02 Грудня 2016, 17:50:21 »

Цитувати
Обов'язок надсилання поштової кореспонденції покладається на канцелярію суду, а не на суддю, який відкрив провадження у справі.
Це так... Але спочатку копія ухвали з додатками та супровідний лист за підписом судді повинні надійти в канцелярію від  судді. Дописувач вірно звернувся
Подошел к помощникам судьи. Они тоже смотрели по компютерной базе, говорят ухвалы там нет.
Я не думаю, що вони шукали в ЄДРСР, бо справа у них повинна була бути у паперовому вигляді та у вигляді "набраних" матеріалів у робочих комп'ютерах.
« Останнє редагування: 02 Грудня 2016, 18:14:57 від Юрій Васильович »
Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #35 : 06 Грудня 2016, 17:51:38 »

Якщо Ви вже маєте № справи і інформацію що Ви є відопідачем по цій справі, Ви можете подати заяву про ознайомлення з матеріалами справи (надання копій) на підставі ЦПК.
Дякую. Вчора зранку подав заяву (прикріпив її скан до цього постингу). Взагалі в інших державних установах як правило мені б передзвонили (написали повідомлення по ел. пошті) з інформацією коли я маю прийти для ознайомлення. В мене склалося враження, що з судом цього може й не бути. Тобто, якщо декілька днів не буде реакції з суду, мені з копією заяви потрібно підходити до помічників судді, де власне і знаходиться судова справа в даний момент?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #36 : 06 Грудня 2016, 18:09:50 »

Чекати не треба. Підійдіть до помічників судді.
Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #37 : 07 Грудня 2016, 16:55:16 »

Чекати не треба. Підійдіть до помічників судді.
Підійшов сьогодні в суд пред'явивши копію заяви з вхідним номером. Почалася суперечка оскільки в інтерпретації помічника судді я не являюсь відповідачем а значить і відповідна стаття кодексу не діє (оскільки я не відповідач то і не маю право вимагати). Відповідачем я стану коли буде ухвала суду про відкриття справи. Я стояв на тому раз номер є значить і справа існує. А яка справа без відповідача-позивача? В кінці кінців вони почали шукати справу і не знайшли оскільки з їх слів суддя повернув справу для усунення недоліків. Тепер вони чекають відповіді або пять днів після отримання їх листа позивачем.
Тобто нічого крім словесних пояснень від них не отримав :)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #38 : 07 Грудня 2016, 20:13:52 »

В кінці кінців вони почали шукати справу і не знайшли оскільки з їх слів суддя повернув справу для усунення недоліків. Тепер вони чекають відповіді або пять днів після отримання їх листа позивачем.
Тобто нічого крім словесних пояснень від них не отримав :)
То в них бардак у справах... Справа ймовірно не дооформлена лежить...
Про залишення заяви без руху і надання строку для усунення недолікіів постановляється ухвала. Копія направляється позивачу. Оригінал підшивається у справу, яка залишається у судді. якщо недоліки будуть вчасно усунуті, суддя відкриє провадження і Вам направить ( принаймні, повинен направити) копію ухвали про відкриття провадження з  копією позовної заяви. Не усунуть - поверне позовну заяву позивачу ( Вас не сповіщатиме).
Вам покищо нема чого хвилююватись, але "держати на контролі" ситуацію потрібно.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email