'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ТЕПЛОЕНЕРГО - Залишення позову без РОЗГЛЯДУ та без РУХУ?  (Прочитано 1965 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Hawk

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 6
    • Перегляд профілю

Доброго дня!

Прошу допомоги у наступній ситуації.

Є квартира в якій я прописаний (далі ПРОПИСАНИЙ), а власником (далі ВЛАСНИК) є мій батько, який в ній не прописаний і не проживає. З липня 2014 року, коли замість ЖЕКів  постачальниками послуг з централізованого опалення стали місцеві ТЕПЛОЕНЕРГО, рахунки нами не оплачувались.

Нижче для зручності привожу хронологічний порядок подій (дати та цифри умовні, оскільки на суть не впливають):

1.   01.01.2016 - Судовий Наказ (далі СН) за заявою ТЕПЛОЕНЕРГО де боржником вказано ПРОПИСАНОГО. Період стягнення з 07/2014 по 12/2015. Сума стягнення 1000 грн.
2.   01.02.2016 – Заява про скасування СН, в якій серед іншого сказано, що належним боржником є ВЛАСНИК, а не ПРОПИСАНИЙ (зокрема і особовий рахунок в ТЕПЛОЕНЕРГО відкритий саме на ВЛАСНИКА)
3.   01.03.2016 – Ухвала суду про скасування СН
4.   01.04.2016 – пропозиція ПРОПИСАНОМУ від ТЕПЛОЕНЕРГО підписати договір на надання послуг.
5.   01.05.2016 – відповідь ПРОПИСАНОГО з відмовою від підписання договору, в якій серед іншого знову звертається увага на те, що договірні відносини слід встановлювати з ВЛАСНИКОМ.
6.   01.06.2016 – відкриття СПРАВИ за позовом ТЕПЛОЕНЕРГО щодо стягнення заборгованості за послуги з ПРОПИСАНОГО в сумі 1000 грн (відповідає сумі у скасованому СН)
7.   01.07.2016 – Заява ТЕПЛОЕНЕРГО про залучення співвідповідачем ВЛАСНИКА
8.   01.08.2016 – ТЕПЛОЕНЕРГО збільшує позовні вимоги на суму 2000 грн – за період з 01/2016 по 07/2016. Ціна позову тепер 3000 грн.
9.   01.09.2016 – ВЛАСНИК надає письмові Заперечення, Клопотання про залишення без розгляду (К-РОЗГЛЯД) та Клопотання про залишення без руху (К-РУХ).
10.   01.10.2016 – Ухвали суду про відмову в задоволенні обох клопотань.

Текст в обох Клопотаннях однаковий, відрізняється лише прохальною частиною. Той же текст є одним з пунктів заперечень.

Сам текст:

(click to show/hide)

Відмову у задоволенні клопотань суддя мотивував тим, що потрібно було з викладених в них мотивів оскаржувати відкриття провадження у справі. Самих Ухвал про відмову в задоволенні К-РОЗГЛЯД та К-РУХ наразі на руках не маємо, та й сенсу в них наразі не бачимо, оскільки вони окремо не оскаржуються, про що суддя нагадав.

Під час судового засідання 01.10.2016 нами також було усно озвучено третій варіант клопотання – про залишення без РУХУ в частині позовних вимог на 1000 грн (оскільки до позову долучено ухвалу про скасування СН, хоча і з неналежним боржником) та без РОЗГЛЯДУ в частині збільшених позовних вимог на 2000 грн (не долучено жодної ухвали за наслідками розгляду заяви на видачу СН).

Питання до форумчан наступні:

1.   Наскільки правомірною ви вважаєте відмову судді задовольнити К-РОЗГЛЯД, К-РУХ та третього усного клопотання?
2.   Беручи до уваги, що текст клопотань дублюється в запереченнях ВЛАСНИКА, чи повинен суддя залишити справу без РУХУ чи без РОЗГЛЯДУ повністю або частково при винесенні РІШЕННЯ, зважаючи що прохальній частині заперечень ВЛАСНИКА є лише прохання «Відмовити у позові повністю»?
3.   Чи є потреба заявляти ще якісь клопотання з приводу залишення без РУХУ та без РОЗГЛЯДУ, чи в цьому плані ми вже зробили все що могли (звичайно окрім повторних клопотань того ж змісту)?
4.   Чи все ж таки чекати РІШЕННЯ і якщо наші аргументи  в ньому не будуть відображені, посилатись на порушення судом норм ЦПК вже в апеляційній скарзі?

Наперед вдячний за відповіді!
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Позов до неналежного відповідача є підставою для відмови у позові, а не підставами залишити без задоволення подані клопотання. Ухвала про відкриття провадження може бути оскаржена лише з підстави порушення підсудності справи. Повторні клопотання можна заявляти, але вже з інших підстав. У даному випадку відсутність наказного провадження щодо власника (якщо судом позов до нього буде задоволено) буде підставою для зазначення цього власником в апеляції на рішення суду: його скасування, із залишенням позову без розгляду.   
Записаний

Hawk

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 6
    • Перегляд профілю

Перо, дуже Вам вдячний за відповідь!
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email