'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Солом. р/с. Суддя Мельник. Мирова угода Як ми укладали Типові договори про надання ЖК-послуг.  (Прочитано 18261 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ми - це я, Куля Віктор Іванович, моя донька Дєнкова Ірина Вікторівна, моя невістка Смирнова Ольга Вікторівна. Подали спільний позов до КП "Індустріальне" Солом'янської районної у м. Києві ради  про укладення Типових договорів, затверджених постановами КМУ № 560 та № 630. Вимагали також відшкодування моральної шкоди по 5 тис. грн. на кожну сім'ю. У попередньому судовому засіданні дійшли до Мирової угоди, яка у наступному засіданні була затверджена ухвалою суду.
Файли з копіями відповідних документів додаються.
« Останнє редагування: 08 Березня 2010, 16:01:59 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Продовження теми. У прикріплених файлах - копія ухвали суду про затвердження мирової угоди.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Зображення сторінок укладених договорів знаходяться в архівних файлах "Договори - ч1.zip" та "Договори - ч2.zip". Перший з файлів прикріплений тут, другий - у наступному повідомленні.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Зображення сторінок укладених договорів знаходяться в архівних файлах "Договори - ч1.zip" та "Договори - ч2.zip". Перший з файлів прикріплений до попереднього повідомлення, другий - тут.
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

А напомните как выглядел ваш позов! :P
Записаний

Георгий

  • Активний Дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 647
  • City: Київ
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Ось і позов, гадаю це він.

До Солом’янського районного суду м. Києва,
вул. Шутова, 1, м. Київ, 03113

Спільний позов на захист прав споживачів

Позивачі:
1. Куля Віктор Іванович, вул. Боткіна, 4, кв. 18, м. Київ, 03055, тел./факс 457-40-72, http://gro-za.io.ua
2. Дєнкова Ірина Вікторівна, вул. Смоленська, 5/1, кв. 22, м. Київ, 03057, інші засоби зв’язку відсутні.
3. Смирнова Ольга Валентинівна, вул. В. Гетьмана, 46-а, кв. 261, м. Київ, 03058, інші засоби зв’язку відсутні.

Відповідач: Комунальне підприємство «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради,
вул. Виборзька, 42, м. Київ, 03057

27 червня 2008 р.

ПОЗОВНА ЗАЯВА на захист прав споживачів на укладення договорів про надання житлово-комунальних послуг

1. Зміст позовних вимог:

1.1. Зобов’язати директора Комунального підприємства «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради Красного Івана Васильовича укласти з Кулею Віктором Івановичем договір про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення відповідно до Правил надання зазначених послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. № 630, по формі та за змістом затвердженого цією постановою Типового договору, з істотними умовами, визначеними у ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

1.2. Зобов’язати директора Комунального підприємства «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради Красного Івана Васильовича, укласти з Дєнковою Іриною Вікторівною договір про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення відповідно до Правил надання зазначених послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. № 630, по формі та за змістом затвердженого цією постановою Типового договору, з істотними умовами, визначеними у ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

1.3. Зобов’язати директора Комунального підприємства «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради Красного Івана Васильовича, укласти зі Смирновою Ольгою Валентинівною договір про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення відповідно до Правил надання зазначених послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. № 630, по формі та за змістом затвердженого цією постановою Типового договору, з істотними умовами, визначеними у ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

1.4. Зобов’язати директора Комунального підприємства «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради Красного Івана Васильовича, укласти з Кулею Віктором Івановичем договір про надання послуг з утримання будинку, споруд та прибудинкової території за адресою вул. Боткіна, 4 у м. Києві по формі та за змістом Типового договору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 р. № 560, з обов’язковими додатками по п. п. 2 і 3 Типового договору, з визначенням вартості кожної складової частини тарифу відповідно до Порядку формування тарифу, затвердженого цією постановою, з забезпеченням прозорості усіх його складових в розрахунку на 1 кв.м загальної площі квартири, яка належить позивачу, з істотними умовами, визначеними у ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

1.5. Зобов’язати директора Комунального підприємства «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради Красного Івана Васильовича, укласти з Дєнковою Іриною Вікторівною договір про надання послуг з утримання будинку, споруд та прибудинкової території за адресою вул. Смоленська, 5/1 у м. Києві по формі та за змістом Типового договору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 р. № 560, з обов’язковими додатками по п. п. 2 і 3 Типового договору, з визначенням вартості кожної складової частини тарифу відповідно до Порядку формування тарифу, затвердженого цією постановою, з забезпеченням прозорості усіх його складових в розрахунку на 1 кв.м загальної площі квартири, яка належить позивачу, з істотними умовами, визначеними у ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

1.6. Зобов’язати директора Комунального підприємства «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради Красного Івана Васильовича, укласти зі Смирновою Ольгою Валентинівною договір про надання послуг з утримання будинку, споруд та прибудинкової території за адресою вул. В. Гетьман, 46-А, корпус 2 у м. Києві по формі та за змістом Типового договору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 р. № 560, з обов’язковими додатками по п. п. 2 і 3 Типового договору, з визначенням вартості кожної складової частини тарифу відповідно до Порядку формування тарифу, затвердженого цією постановою, з забезпеченням прозорості усіх його складових в розрахунку на 1 кв.м загальної площі квартири, яка належить позивачу, з істотними умовами, визначеними у ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

1.7. Стягнути з Комунального підприємства «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради моральну шкоду, нанесену систематичним ухиленням від укладання договорів про надання житлово-комунальних послуг, на користь Кулі Віктора Івановича, Дєнкової Ірини Вікторівни, Смирнової Ольги Валентинівни сумарно у розмірі 15 000,00 грн., порівну кожному з позивачів.

2. Виклад обставин, якими позивачі обґрунтовують свої вимоги:

До проведення реформування підприємств у житлово-комунальній сфері позивачі регулювали свої правовідносини з єдиним у Солом’янському районі м. Києва унітарним Комунальним підприємством по утриманню житлового господарства (КП УЖГ) Солом’янського району м. Києва. Однак, внаслідок здійсненого реформування, КП УЖГ з 01.04.2008 р. втратило повноваження балансоутримувача і управителя житлового фонду та виконавця житлово-комунальних послуг, а його майно поділене між новоутвореними комунальними підприємствами Солом’янської районної у м. Києві ради. Позивачі зверталися до директора новоутвореного КП «Індустріальне» з офертами про укладення Типових договорів, однак відповіді про згоду не отримали. Тому виникла необхідність вирішити спір у судовому порядку.

3. Зазначення доказів, що підтверджують викладені вище обставини:

Законом України «Про житлово-комунальні послуги» встановлено, що відносини у цій сфері повинні здійснюватися виключно на договірних засадах (ст. 19). Обов’язок підготувати і укласти договори про надання житлово-комунальних послуг згідно з типовим договором покладений цим Законом на виконавця послуг (ч. 2 ст. 21 Закону), та балансоутримувача (ч. 1 ст. 29 Закону), причому останній може уповноважити на укладення договору іншу особу. У разі, якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем.

Балансоутримувач житлових будинків – Комунальне підприємство «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом’янської районної у м. Києві ради уклало 31 березня 2008 р. з виконавцем послуг КП «Індустріальне» Договір на утримання житлових будинків і прибудинкових територій, пунктом 3.15 якого передбачено зобов’язання виконавця укласти із споживачами договори на надання комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов їх виконання згідно з Типовими договорами.

Прикінцевими положеннями Закону України «Про житлово-комунальні послуги» обов’язок розробити типові договори, передбачені цим Законом, покладений на Кабінет Міністрів України. Постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630 затверджені «Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» та «Типовий договір про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2005 р. № 560 затверджені «Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» і «Типовий договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій». Пунктом 2 цього Типового договору передбачено, що його невідкладною (стилістична помилка, слід читати «невід’ємною») частиною є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються до договору. Третім пунктом Типового договору передбачено, що виконавець надає послуги відповідно до затвердженого органом місцевого самоврядування рішення про структуру тарифів, періодичність та строки виконання робіт, копія якого додається до договору.

Доказом про те, що відповідач ухиляється від свого обов’язку підготувати та укласти з позивачами відповідні Типові договори, є його відповідь від 06.06.2008 р. № 86 на пропозицію від 09.04.2008 р. № 31, яка надана з запізненням проти строків, встановлених частиною 5 ст. 26 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Відповідно до ч. 5 ст. 26 Закону процедура погодження договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін. Однак, із відповіді за підписом директора КП Красного І.В. вбачається, що проекти Типових договорів будуть лише підготовлені та надіслані позивачу та його родичам (учасникам цього спільного позову) на протязі 14-ти днів. Новий строк також сплинув, але проекти договорів так і не надійшли. Після відвідування КП «Індустріальне» перед звернення до суду з цим позовом з’ясувалося, що зазначені проекти навіть не підготовлені. На повторну оферту від 18.06.2008 р. № 71 щодо переукладення договорів про надання житлово-комунальних послуг директор КП «Індустріальне» також не відповів.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про захист прав споживачів»» (ст. 22) захист прав споживачів, передбачених законодавством, здійснюється судом. При задоволенні вимог споживача суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної (немайнової) шкоди. Стаття 23 Цивільного кодексу України встановлює право особи на відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок порушення її прав. Розмір грошового відшкодування моральної шкоди визначається судом залежно від характеру правопорушення, глибини фізичних та душевних страждань, погіршення здібностей потерпілого або позбавлення його можливості їх реалізації, ступеня вини особи, яка завдала моральної шкоди, а також з урахуванням інших обставин, які мають істотне значення. При визначенні розміру відшкодування враховуються вимоги розумності і справедливості.

Відмовляючи позивачам в укладенні обов’язкових Типових договорів на надання житлово-комунальних послуг, відповідач позбавив їх можливості користуватися правами, передбаченими Законом України «Про житлово-комунальні послуги», зокрема правом пред’являти претензії щодо надання неякісних послуг, на відшкодування зайво нарахованих платежів за центральне опалення, гаряче водопостачання, щодо неналежного утримання будинків, внутрішньо-будинкових мереж, прибудинкових територій, стан яких після реформування підприємств житлово-комунальної сфери різко погіршився. В свою чергу, постійні відмови відповідача задовольнити справедливі претензії позивачів змушують їх витрачати вільний від інших обов’язків час на складання претензій та скарг, на звернення за захистом до органів влади, переживати у зв’язку з безвихідністю становища, пов’язаного з неможливістю з вини відповідача оперативно вирішити життєво важливі питання забезпечення їх сімей якісними житлово-комунальними послугами. Позивачі заявляють про свої душевні страждання, яких вони зазнали і зазнають у зв’язку з протиправною поведінкою щодо них самих, членів їх сімей та близьких родичів. Доводити наявність душевних страждань за цих обставин немає потреби, вони очевидні. Так, досить звернути увагу лише на один спір, який не знайшов до цього часу справедливого вирішення. У будинку № 5/1 на вул. Смоленській, де проживає Дєнкова І.В. зі своє сім’ю та з матір’ю Кулі В.І., на протязі декількох років судової тяганини до цього часу не усунені дефекти внутрішньо-будинкової мережі гарячого водопостачання, внаслідок чого у ранішні години доби послуга з ГВП не надається належним чином, саме у той час, коли вона є найбільш необхідною. Слід також зазначити, що прибудинкові території усіх трьох будинків, де мешкають позивачі, не утримуються належним чином, однак балансоутримувач постійно вимагає сплачувати кошти за послуги, які не надаються. Усім трьом споживачам не повертаються зайво нараховані кошти за житлово-комунальні послуги, причому директор КП «Індустріальне» вважає, що проводити грошові розрахунки за ненадані чи неякісні послуги, не відноситься до кола його службових обов’язків. Якби договори були укладені, то перелічені негативні наслідки бездіяльності підприємств житлово-комунальної сфери могли б усуватися у безспірному порядку.

Визначену у позові суму відшкодування моральної шкоди порівну у розмірі 5 000,00 грн. кожному позивачу на їх думку слід вважати розумною і справедливою тому, що менший розмір не може служити достатньою компенсацію немайнових втрат позивачів та був би по суті заохоченням для подальшого продовження відповідачем його протиправних діяльності та бездіяльності, яким слід покласти край справедливим і законним судовим рішенням.

На підставі викладеного вище, просимо:

1. Прийняти цей позов для розгляду у порядку цивільного судочинства.
2. Задовольнити позовні вимоги 1.1-1.7 у повному обсязі.
3. Звільнити учасників спільного позову від сплати державного мита на підставі ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів» (в редакції 2006 р.).
4. Покласти усі судові витрати на відповідача, у тому числі витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового розгляду справи, звільнивши від них позивачів.

До цієї позовної заяви додається її копія для відповідача.

Позивачі: ___________________ Куля В.І.
___________________ Дєнкова І.В.
___________________ Смирнова О.В.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ось і позов, гадаю це він.

До Солом’янського районного суду м. Києва,
вул. Шутова, 1, м. Київ, 03113

Спільний позов на захист прав споживачів

Позивачі:
1. Куля Віктор Іванович, вул. Боткіна, 4, кв. 18, м. Київ, 03055, тел./факс 457-40-72, http://gro-za.io.ua
2. Дєнкова Ірина Вікторівна, вул. Смоленська, 5/1, кв. 22, м. Київ, 03057, інші засоби зв’язку відсутні.
3. Смирнова Ольга Валентинівна, вул. В. Гетьмана, 46-а, кв. 261, м. Київ, 03058, інші засоби зв’язку відсутні.

Відповідач: Комунальне підприємство «Індустріальне» Солом’янської районної у м. Києві ради,
вул. Виборзька, 42, м. Київ, 03057

27 червня 2008 р.

ПОЗОВНА ЗАЯВА на захист прав споживачів на укладення договорів про надання житлово-комунальних послуг

Так, це і є той самий позов.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email