'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Усі виплати Мін’юсту по справах ЄСПЛ доступні в публічному доступі  (Прочитано 5247 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Усі виплати Мін’юсту по справах ЄСПЛ доступні в публічному доступі

Вся інформація щодо прийнятих рішень Європейського суду з прав людини та здійснених виплат з боку Мін’юсту по цих рішеннях доступна кожному громадянину.

Отримати відповідні дані щодо прийнятих рішень можна на сайті ЄСПЛ за посиланням:
https://hudoc.echr.coe.int/eng#
і сайті Верховної Ради України за посиланням:
http://zakon0.rada.gov.ua/laws/main/c798.

Отримати відповідні дані щодо виплати коштів згідно з рішенням ЄСПЛ можна на публічному сайті Міністерства фінансів України за посиланням https://spending.gov.ua/transaction
ввіши код ЄДРПОУ Міністерства юстиції 00015622 та вибравши період оплати.

Міністерство юстиції наголошує, що жодних боргів за рішеннями ЄСПЛ відносно громадян України наша держава не має. Виплати по більше ніж 5 000 справ виконані згідно з рішеннями ЄСПЛ у передбачений українським та міжнародним законодавством порядок та строк.

Як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції ще у 2014 році взяло на себе зобов’язання ліквідувати заборгованість у справах ЄСПЛ. І цього року виконало це зобов’язання. У 2014 році виплатили 169,8 млн грн, у 2015 році – 640 млн грн, у 2016 році – 612,3 млн грн, у 2017 році – 56,9 млн грн.

Суми справедливої сатисфакції та сплати за рішеннями національних судів проводяться в порядку надходження рішень з ЄСПЛ та по мірі надання заявниками та іншими особами необхідної інформації для виконання платежу. Отже, необхідності в формуванні окремого реєстру на сьогодні немає, оскільки немає черги по сплатах і абсолютно вся інформація з цього приводу є у відкритому доступі.

Законодавчої вимоги вести реєстр даних сплат немає також. Однак, якщо на відповідні дії є суспільний запит, Мін’юст готовий розглянути можливість створення такої бази даних окремо.
https://minjust.gov.ua/news/ministry/usi-viplati-minyustu-po-spravah-espl-dostupni-v-publichnomu-dostupi
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email