Судові справи > Виконавче провадження

Строки подачі заяви про розстрочку виконання рішення суду

(1/6) > >>

Олександр_2015:
Щойно отримав від ТОВ "Євро-реконструкція" копію виконавчого листа та вимогу сплатити 3446,83 грн. до 25 січня 2017 року (якщо не сплачу, то вони звернуться до ДВС).

Значить мені треба було раніше писати до суду заяву з проханням про розстрочку на 1 рік?  ??? Чи й зараз ще не пізно? Чи тепер я можу писати таку заяву тільки до керівництва ТОВ "Євро-реконструкція"? По телефону вони мені порадили прийти до них з документами у понеділок, 23 січня (тоді буде їх представник, який написав цю вимогу до мене).

Gelo:
З А К О Н   У К Р А Ї Н И "Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію"  http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/554-15
Стаття 1.   Заборгованість   з  квартирної  плати  (плати  за утримання житла) та плати за комунальні  послуги  (водо-,  тепло-, газопостачання,  послуги водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот) (далі  -  житлово-комунальні послуги)

З А К О Н   У К Р А Ї Н И "Про реструктуризацію заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і комунальні послуги, що утворилася станом на 1 грудня 2006 року" http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/498-16
Стаття 1.  Установити,  що заборгованість з квартирної  плати (плати за  утримання житла) та плати за комунальні послуги (водо-, тепло-,  газопостачання,  послуги водовідведення,  електроенергія, вивезення  побутового  сміття  та  рідких нечистот) наймачів жилих приміщень та власників жилих будинків або  квартир,  яка  склалася станом  на 1 грудня 2006 року,

Олександр_2015:
А зачем это мне?

Gelo:

--- Цитата: Олександр_2015 від 20 Січня 2017, 14:26:52 ---Значить мені треба було раніше писати до суду заяву з проханням про розстрочку на 1 рік?  ???
--- End quote ---
Не рассрочку просить, а реструктуризацию. Чтобы не попасть в кабалу в помощь ЗУ. Можно обоснованно поторговаться по срокам. И условия договора о реструктуризации должны соответствовать ЗУ.

--- Цитувати ---Чи й зараз ще не пізно? Чи тепер я можу писати таку заяву тільки до керівництва ТОВ "Євро-реконструкція"?
--- End quote ---
Не поздно, пока не подан исполнительный лист в ДВС.

Юрій Васильович:

--- Цитата: Олександр_2015 від 20 Січня 2017, 14:26:52 ---Значить мені треба було раніше писати до суду заяву з проханням про розстрочку на 1 рік?  ??? Чи й зараз ще не пізно? Чи тепер я можу писати таку заяву тільки до керівництва ТОВ "Євро-реконструкція"?
--- End quote ---

ЦПК:
--- Цитувати ---Стаття 217. Визначення порядку і строку виконання рішення суду, забезпечення його виконання
1. Суд, який ухвалив рішення, може визначити порядок його виконання, надати відстрочку або розстрочити виконання, вжити заходів для забезпечення його виконання, про що зазначає в рішенні.
--- End quote ---

--- Цитувати --- НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР
до статті 217 Цивільного процесуального кодексу України
1. Суд, який ухвалив рішення, одночасно із ухваленням рішення може (тобто має право) вжити заходів, що стосуються його виконання, а саме: 1) визначити порядок його виконання, 2) надати відстрочку, 3) розстрочити виконання, 4) вжити заходів для забезпечення його виконання.
--- End quote ---
Тобто Ви могли просити суд про розстрочку ще в ході розгляду справи.
Ви можете це просити навіть у виконавчому провадженні:
--- Цитувати ---Стаття 33. Відстрочка або розстрочка виконання, встановлення чи зміна способу і порядку виконання рішення
1. За наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим (хвороба сторони виконавчого провадження, відрядження сторони виконавчого провадження, стихійне лихо тощо), сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання рішення. Рішення про розстрочку виконується в частині та у строки, встановлені цим рішенням.
--- End quote ---
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1404-19/page2?text=%F0%EE%E7%F1%F2%F0%EE%F7#w11


--- Цитата: Gelo від 21 Січня 2017, 04:24:29 --- Не рассрочку просить, а реструктуризацию.
--- End quote ---
А воно Стягувачу потрібно? В нього вже є судове рішення. І стягнути він бажає не лище суму боргу, а й судові витрати (які не оговорено законом про реструктуризацію). У разі відкриття ВП він гарантовано отримає або всю суму зразу, або по частинах впродовж деякого часу ( чим не реструктуризація, але без проблем можливого невиконання договору реструктуризації Боржником).

--- Цитата: Gelo від 21 Січня 2017, 04:24:29 --- Не поздно, пока не подан исполнительный лист в ДВС.
--- End quote ---
Не пізно і  після подання ВЛ до ДВС.  Можна і під час ВП.

--- Цитата: Олександр_2015 від 20 Січня 2017, 14:26:52 --- (якщо не сплачу, то вони звернуться до ДВС).
--- End quote ---
І Ви можете  наразитися ще й на сплату виконавчого збору.

--- Цитата: Олександр_2015 від 20 Січня 2017, 14:26:52 --- По телефону вони мені порадили прийти до них з документами у понеділок, 23 січня (тоді буде їх представник, який написав цю вимогу до мене).
--- End quote ---

--- Цитувати ---Що слід пам’ятати і як діяти, коли ви отримали  виконавчий лист?
 Якщо ви боржник, а скасувати рішення не у вашу користь уже не  можливо, то краще спробувати добровільно його виконати. Ви можете з позивачем у добровільному порядку укласти угоду про порядок  виконання судового рішення, якщо на це є його добра воля. Як правило, так і відбувається.

--- End quote ---
http://cd.zt.court.gov.ua/sud0625/informacia/text69

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version