'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання  (Прочитано 7181 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Кстати, с этим уже столкнулись кооперативы и так называемые ОСМД, в которые так и не удалось массово заманить граждан. Поставщики услуг работают в этом случае не с отдельными домохозяйствами, а с кооперативами или ОСМД целиком как с юридическими лицами. При наличии определенного долга их отключают, в том числе если суммарные показания индивидуальных счетчиков не дотягивают до показания домовых, поскольку поставщики ведут расчеты по домовым. В результате жильцы постоянно должны скидываться деньгами, чтобы удовлетворить коммунальный рэкет, аппетиты которого возрастают тем больше, чем больше его удовлетворяют, ибо это есть «закон джунглей». Точно также ОСМД «влетели» с субсидиями, поскольку государство задерживает их перечисление на счет ОСМД месяцами, ОСМД не могут перечислить их поставщикам, которые отключают от услуг.
Це лише за умови, що ОСББ САМЕ ПОГОДИЛОСЬ ВИСТУПИТИ  КОЛЕКТИВНИМ СПОЖИВАЧЕМ, що не є обов'язковим...
Цитувати
Ведь, например, квартирные счетчики электрической энергии с советских времен устанавливаются за счет энергоснабжающих организаций и остаются их собственностью. Квартирные счетчики воды сейчас устанавливаются за счет жильцов, но они являются их собственностью.
Пан "в глаза не видел"  ПКМУ № 1357
Редакція 1999 року
Цитувати
8. Прилади обліку електричної енергії (далі - прилади обліку) мають      бути      придбані,       встановлені,       підключені електропостачальником, а   їх   вартість   та  вартість  послуг  з встановлення оплачена:
     а) для новозбудованих будинків - забудовниками;
     б) у разі розділу обліку електричної енергії - організаціями, які здійснюють розділ обліку.
 12. У разі вибору споживачем іншого виду тарифу на електричну енергію електропостачальник видає споживачеві  технічні  умови  на встановлення  відповідного  приладу  обліку.  При  цьому  споживач
оплачує вартість нового приладу обліку  з  урахуванням  балансової вартості   та   амортизаційного   зносу   приладу   обліку,   який замінюється.
редакція 2016 року
Цитувати
8. Електроустановки побутового споживача повинні бути забезпечені засобом обліку електричної енергії для розрахунків за спожиту електричну енергію.

Послуги з облаштування електроустановки вузлом обліку побутовому споживачу надаються електророзподільним підприємством відповідно до укладеного договору про приєднання до електричних мереж або відповідно до укладеного договору про виконання додаткових робіт (послуг).

Надання побутовому споживачеві замовлених ним послуг з облаштування або реконструкції вузла обліку електричної енергії здійснюється за рахунок побутового споживача.

У разі розділення обліку електричної енергії оплата послуг облаштування вузла (вузлів) обліку електричної енергії здійснюється за рахунок осіб, з ініціативи яких проводиться відповідне розділення.

Облік електричної енергії, виробленої генеруючими установками приватних домогосподарств, а також розрахунки за неї здійснюються відповідно до порядку, затвердженого НКРЕКП, та укладеного договору про купівлю-продаж електричної енергії за “зеленим” тарифом.
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю
Re: О коммерческом учёте коммунальных услуг
« Reply #31 : 11 Вересня 2017, 17:44:07 »

З'явилось "роз'яснення" чиновників з приводу міфів щодо ЗАКОНУ УКРАЇНИ “ПРО КОМЕРЦІЙНИЙ ОБЛІК ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ ТА ВОДОПОСТАЧАННЯ” на офіційному урядовому порталі teplo.gov.ua
Цитувати
Для кращого розуміння розглянемо ситуацію на прикладі обліку води. Слід розуміти, що точність вимірювання квартирного лічильника води зазвичай нижча, ніж у будинкового. Тому закон передбачає такий базовий принцип розподілу: обсяг, визначений за допомогою загальнобудинкового вузла, буде  розподілятися між споживачами пропорційно до показань квартирних лічильників. Саме тому квартирні лічильники і названі в законі “розподільними”.
http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/107.html
Але ж це тільки для випадку:
Цитувати
у разі якщо приміщення всіх споживачів у будівлі оснащені вузлами розподільного обліку гарячої, питної води

« Останнє редагування: 11 Вересня 2017, 17:53:19 від Олександр_2015 »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email