Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Вікторе Івановичу, дякую за швидку відповідь!Акт - претензія потребує більших зусиль, часу та знань. Тому я вирішила саме через заяву спробувати покращити наше становище. Якщо це не допоможе, доведеться займатися актами та претензіями."Закон..." тільки що продивилась, але не зрозуміла, на кого треба було писати заяву. Якщо головний інженер не має повноважень, то хто ж тоді їх має? Якщо Вам буде цікаво, відпишусь, коли повернемось від головного.Дякую!!! Переписка з неуповноваженою особою не цікава, бо не має юридичних наслідків. Повноваження діяти від імені ЮРИДИЧНОЇ особи має її керівник. То спочатку слід дізнатися, чи ЖЕК зареєстрований у якості юридичної особи (повинен мати Свідоцтво про державну реєстрацію), а далі хто є керівником. Хоч останнє у випадку направлення акта-претензії не так важливо, а от перше - обов'язкова умова.
Вікторе Івановичу, а для Акта - претензії потрібно, щоб були укладені договори? Ми їх не маємо і поки що я не готова до процедури укладення, як я зрозуміла, це не так вже й просто. А може ще наш ЖЕК і не має "Свідотцтва..."
Вікторе Івановичу, дякую Вам за корисні поради Інженер заяву прийняла, наш примірник проштемпелювали, вписали туди дату та вхідний номер. Сказали, що відповідь отримаємо, тільки не сказали, коли. Будемо чекати.До речі, інженер сказала, що ЖЕК наш - юридична особа. Що наш будинок повністю підготований до переходу в ОСББ, а ЖЕК тільки й чекає, коли ми, нарешті, почнемо цим займатися. Коли я запитала, чи можемо ми укласти договори, то і з цим ніяких проблем. Так вона СКАЗАЛА, а як насправді - не відомо, бо ніхто з сусідів досі цим не займався.
Вікторе Івановичу, а чим мені допоможуть оті "Типові договори...", чи не ускладнять вони ще більше моє життя? Мені вже здається, що простіше заплатити їм оті борги, хай вони їми...
До речі, з газовиками я вже спілкувалась щодо сплати безпосередньо їм. Якщо встановити лічильник, то проблем немає. Але лічильники у них чималенькі, в нашій міні-кухні не зовсім доречні. До того ж, процедура встановлення (включаючи проект) до нового року коштувала 1500 грн, що теж зупиняє. Однак, вони мені не відмовили категорично в прямій оплаті, а якщо в мене на руках будуть уже два договори, то, можливо і ЖЕК посприяє в укладенні третього?
Здравствуйте, dimaden! Статьи прочитала. Поняла так, что сама могу принести свой вариант договора и что все договора нужно заключать через "балансоутримувача". В нашем случае это ЖЭК? И это он потом должен заключить договора со всеми остальными исполнителями? А почему тогда Вы сами ходили в Киевгаз? Или с ЖЭКом заключается только "ДОГОВІР про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій", а остальные договора нужно заключать с теми, кто предоставляет услуги?Спасибки!
Но просьба остается в силе: если умеете, сделайте, пожалуйста, прямые ссылки на эти документы, включая и договора с Киевэнерго и Киевгазом.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 20 травня 2009 р. N 529 Київ Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій { Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 937 ( 937-2009-п ) від 03.09.2009 }
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 21 липня 2005 р. N 630 Київ Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення { Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 1268 ( 1268-2007-п ) від 31.10.2007, N 933 ( 933-2009-п ) від 03.09.2009, N 151 ( 151-2010-п ) від 17.02.2010 }