'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов на укладення договорів та листування з КП УЖГ  (Прочитано 33235 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Шановний Андрію. Знайшла точку, де (мені так здається) розірвалася у Вас логічна ниточка.
Райрада не є органом місцевого самоврядування. Для Києва органом місцевого самоврядування - Київрада. І частину повноважень вона делегувала райрадам.
...
І ще один момент. Останні місяць - два було офіційне тлумачення "виконавчого органу органу місцевого самоврядування" для Києва. От тільки не пам`ятаю - де опубліковане. Може, Віктор Іванович підкаже...
Не зовсім вірно. Районні у місті ради відповідно до ст. ст. 5, 11, 46, 51, 52, 53, 54, 60, 61  ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" входять до системи місцевого самоврядування. Такі ж норми знаходимо в ЗУ "Про столицю України - місто-герой Київ: ст. ст. 7 - 11. Про виконавчі органи місцевого самоврядування було рішення КС України, але досить давно. Проте його неважко знайти.
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Подав сьогодні позов до ЖЕКу, який викладав у попередніх дописах. Дівчина, яка його приймала, назвала його "незвичним" - щось по формі не сподобалося, але, що саме, вона не сказала.
Отже і для мене почалося судове життя  :)
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Андрію!Вітаю! Чекаємо скан-копію ухвали про відкриття провадження у справі (скажу по секрету, що це річ не самоочевидна, такої ухвали ще домогтись треба буде)  ;D
А потім ця тема направиться до "Судових справ".
Удачі Вам!
« Останнє редагування: 16 Квітня 2011, 19:01:24 від Тетяна Academia »
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

скажу по секрету, що це річ не самоочевидна, такої ухвали ще домогтись треба буде
Про всяк випадок спитаю. Домогтися треба буде як реакція на певне повідомлення від суду, чи треба буде до повідомлення кудись бігти і щось робити?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

скажу по секрету, що це річ не самоочевидна, такої ухвали ще домогтись треба буде
Про всяк випадок спитаю. Домогтися треба буде як реакція на певне повідомлення від суду, чи треба буде до повідомлення кудись бігти і щось робити?
Ухвала про відкриття провадження або про відмову чи про усунення недоліків повинна бути постановлена протягом строків, встановлених ЦПК. За цим варто прослідкувати. Іноді за браком коштів чи внаслідок бездіяльності канцелярія направляє подібні ухвали з великим запізненням, або зовсім не направляє, хоч супровідний лист може бути підшитий до справи. Тому варто поцікавитися, якому судді Ваша справа передана для вирішення питання, який номер їй присвоєний, а далі через помічника судді дізнатися про наявність/відсутність ухвали.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Як пройшов тиждень від дати реєстрації позову - відвідайте канцелярію у цивільних справах в суді. Запишіть прізвище судді та номер справи. Можуть сказати , що номеру немає. Тоді в кабінеті судді або в загальній кімнаті секретарів шукаєте секретаря чи помічника цього судді. У них з`ясовуєте номер справи чи його відсутність, наявність ухвали про відкриття провадження (тоді знатимете номер та дату попереднього с/з, зразу просите виписати повістку) чи ухвали про усунення недоліків (тоді отримуєте її в обмін на розписку та в термін, зазначений в ній, усуваєте недоліки).
Нинішні законодавці значно скоротили терміни проходження справи по цим етапам, тому варто перевірити все самому, щоб не пропустити строки.

Два зауваження:
- цивільна канцелярія по телефону довідок про рух справи зазвичай не дає. Може правильно, а може й ні. Вимагають авторизації при вході  ;) (паспорт, інший документ сторони або  представника у справі).
- в цивільних канцеляріях можуть активно дурити народ фразою "У нас неприймальні години". Увага - приймальні години існують, щоб в канцелярії підготували, підписали у судді, видали сторонам на руки копії судових рішень з мокрими печатками. Давати відповіді на питання щодо руху справи, ознайомлення з матеріалами повинні робити протягом всього робочого дня.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Дякую за поради.
Сьогодні відвідав суд. Справою займатиметься суддя Савицький. Номер справи 2-16307/10. По справі ще нічого не робилося. Секретар сказала зайти через тиждень.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Дякую за поради.
Сьогодні відвідав суд. Справою займатиметься суддя Савицький. Номер справи 2-16307/10. По справі ще нічого не робилося. Секретар сказала зайти через тиждень.
Можу зазначити, що Вам повезло. Суддя вирішує подібні спори професійно і неупереджено. Можете зробити самостійний висновок з матеріалів Головної сторінки.
Записаний

Valery

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Як повідомляв раніше, наш ЖЕК розвісив по будинках об’яви з проханням звернутися для укладання договорів на жкп. В мене хоч і не закінчився ще розгляд справи у Апеляційному суді про укладання типових договорів, я (за радою шановного Віктора Івановича: «одне одному не мішає») сходив і ознайомився. Відповідно відразу ж приготував протоколи розбіжності. Взагалі сама процедура підписання мене не те щоби здивувала – а взагалі, можна сказати, ледь не вивела з себе: дає така досить солідна тіточка (з вищою освітою мабуть) якийсь відкопійований папірець шрифтом мабуть 5 пт, записує в нього мої дані і каже а тепер підписуй. «Добрий день!», а де ж підпис вашого директора, де дані по тарифах і т.п. «Та ми потім проставимо і вам повернемо». "-Ні, так діло не піде – я нічого не підписую. Ось лист і протокол розбіжностей, реєструйте як належно і чекаю підписаного екземпляру договору та протоколу розбіжностей". Поки що прийшла відповідь на протокол розбіжностей до договору на тепло-водопостачання. Тому зараз про цей договір: текст постанові КМУ №630 не відповідає – не враховані зміни які буле внесені у 2009 році.  Порадувало – р/р вказаний виконавця КП «Житлорембудсервісу» (думаю – десь вони самі проґавили). В протоколі розбіжностей: 1. привів текст у відповідність до постанови №630 зі змінами від 03.09.2009 р. № 933 та від 17.02.2010 р. №151; 2. вніс дані про наявність квартирноготепло лічильника. Відповідь на протокол розбіжностей – у вкладенні.
« Останнє редагування: 21 Вересня 2010, 11:28:37 від Valery »
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Сьогодні отримав ухвалу про відкриття провадження по справі (у вкладенні). Прохання поки що у судові справи не переносити, бо розгляд у середині грудня, а до того часу невідомо що з цим КП стане. Тож справа може бути короткою та неінформативною. Крім того у цій темі підняте трохи ширше коло питань.
Я згодився передати в ЖЕК їх копію справи. Мені дали квітанцію (у вкладенні) на якій повинні розписатися в ЖЕКу про прийняття копії. Зараз думаю, а чи достатьно просто розпису? Можливо дарма я взявся передавати справу? Порадьте, як діяти в цьому випадку?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Пане Андрію! Щодо передачі судових повісток відповідачам-юр. особам. Судді дійсно часто просять позивачів взяти на себе цей обов`язок, бо не вистачає коштів на поштові витрати. Доводиться братися, бо повідомити відповідача належним чином в наших інтересах.

В цій роботі можна діяти двома способами:
1. Більш затратний, але надійний та спокійний. Надсилаєте матеріали відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення. З матеріалами для передачі просите у секретаря судді повістку відповідачу, конверт (на ньому, на штампі отримувача - назва, адреса суду, ПІБ судді) та бланк повідомлення про вручення (також з реквізитами суду і судді, а у віконці спеціальних поміток - дата розгляду, номер справи). Саме це повідомлення, (коли воно повернеться і буде підшите до справи) стане доказом того, що відповідач повідомлений належним чином про дату і місце розгляду. Якщо конверт і повідомлення Ви не взяли - то купіть самі, а необхідні дані суду впишіть руками. Добре буде підготовлений, але не відправлений пакет та всі вкладення сфотографувати (собі доказ, що відправили). Для перестраховки можна цінним

2. Заносите в приймальню підприємства документи, знаходите відповідальну особу, у якої отримуєте підпис, передаєте ту "квитанцію" до суду. Тут є нюанси. Перечитайте ще раз ст.74-78 ЦПК.
Перший нюанс. ЦПК вимагає повідомляти сторони за допомогою повістки. Вона складається з 2 частин, одна лишається у відповідача, друга повертається до суду з підписом відповідальної особи.
Але у Ваших документах я не побачила повістки,тільки розписку, в якій зазвичай розписуються учасники процесу при перенесення с/з. (ст.191 ЦПК). А по ЦПК відповідач повинен отримати повістку, з копією позову.
Другий нюанс. Деякі секретарі на підприємствах відмовляються розписуватись на повістках, приймати справи, ганяють до юристів, чи начальників, чи ще кудись. Віктор Іванович повідомляв про такі випадки.
Тому спокійніше - поштою.

І ще одне. Вам, мабуть, дали розписатися в розписці про дату розгляду с/з. А повістку видали? А дата/час в ній співпадають з тим, що в розписці? А печатка є? Бо така дрібничка в одній із справ Віктора Івановича привела до скасування заочного рішення, відводу судді та повторному розгляду справи (почитайте про легендарну мадам Панову та суддю Соколову).
І вже останнє про повістки. Після кожного с/з видану Вам повістку слід дати секретарю, попросити зробити на ній відмітку про перебування в с/з, поставити печатку. Приблизний зміст відмітки: "Такий-то перебував такого-то числа з такого по такий час в такому-то суді, суддя такий-то. Секретар, підпис".
« Останнє редагування: 21 Вересня 2010, 16:33:25 від Тетяна Academia »
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Дякую, Тетяно!
Як я зрозумів, розпису досить. Тож, якщо я занесу копію справи, і на квітанції розпишеться секретар, чи юрист ЖЕКу - я зроблю все правильно. Якщо ж вони відмовляться - надішлю поштою.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Дякую, Тетяно!
Як я зрозумів, розпису досить. Тож, якщо я занесу копію справи, і на квітанції розпишеться секретар, чи юрист ЖЕКу - я зроблю все правильно. Якщо ж вони відмовляться - надішлю поштою.
Копію не справи, а позовної заяви. Не на квитанції, а на копії повістки, або на відривній частині повістки, якщо вона видана. Якщо просто розпишуться, то це нічого не означає. Вхідна кореспонденція повинна реєструватися. Майте на увазі, підпису секретаря недостатньо хоч би й тому, що вона не має довіреності. Юрист, який представляє ЖЕО, має право отримати повістку, але знову ж таки при наявності довіреності. Важливо, щоб у будь-якому випадку підпис був розшифрований - ПІБ, посада, дата вручення, для передачі кому.
А краще - надіслати рекомендованим поштовим відправленням.
« Останнє редагування: 21 Вересня 2010, 18:24:06 від gro-za »
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Дякую, Вікторе Івановичу. Поки що повістки в мене немає, тож просто віднесу справу до юриста. Потім доведеться ще раз відвідати суд з квітанцією, та розібратися з повісткою. Може вони її самостійно ближче до засідання зібралися відправити. Дійсно був не готовий до такого розвитку справи.
Викладаю тут мій лист до балансоутримувача КП "Дирекція" та їх відповідь. Це продовження історії про листування з КП УЖГ з першої публікації у цій теми. Викладаю також свою відповідь на лист від КП УЖГ з першої публікації теми.
Не думав, що комусь знадобиться, але сьогодні отримав запит на цю інформацію від відвідувача форума телефоном. 
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

16.12.2010 відбудеться перше судове засідання по моєму позову до КП "ЖЕК "Нивки" щодо скасування нарахувань плати за утримання будинку та вирішення переддоговірних спорів. Засідання буде відбуватися з відповідачем у незрозумілому правовому статусі (якщо він взагалі з'явиться). Тому було заготовлене клопотання про припинення провадження аналогічне опублікованому http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4737.msg16261.html#msg16261.
Однак хотілося б отримати від цього засідання більшу користь, ніж просто зупинення провадження. Зокрема, факти, які треба встановити при розгляді справи не залежать від особи відповідача, а саме:
  • Наявність/відсутність законно виділеної прибудинкової території
  • Наявність/відсутність законних тарифів на утримання будинку
  • Документальне підтвердження витрат на утримання будинку за період позовної давності
Питання - це правильно оформити клопотанням про винесення ухвали про надання доказів, чи заявою про забезпечення доказів? Чи до встановлення належного відповідача такі речі взагалі не варто робити?
Так само із невизначеним статусом відповідача пов'язане наступне питання. Чи варто встановлювати факт тиску з боку КП на споживача (відключення електропостачання) якщо на момент встановлення цього факту відповідна юридична особа перестане існувати?
Буду вдячний за будь-які інші поради з приводу початку розгляду справи, бо тільки починаю отримувати відповідний досвід.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email