'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gro-za

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 569
31
Судовий наказ / Re: Судовий наказ
« : 07 Січня 2012, 12:53:06 »
В тому і біда, що не звернуться дружними рядами з позовними заявами. Більшість - побіжить до ощадбанку...
Кєсарю - кєсарєво, слєсарю - слєсарєво!

32
Близько року тому при звірянні показів лічильника (нового, із можливістю дістанційного зняття даних) співробітник Київєнерго звернув увагу, що лічильник несправний , та сказав, що треба терміново з'явитись на дільницю та написати відполвдну заяву "бо інакше буде пеня".
Про розбіжності у показах, або наявність заборгованості мене повідомлено не було.
Близько місяця назад співробітник Київєнерго оглянув лічильник і сказав що він справний, і що я маю сплачувати за його показами.

Я попросив надати відповідний документ із зазначенням дати коли лічильник полагоджено та початкових значень на цей момент.

А нещодавно отримав лист із цією інформацією, де крім цього було зазначено, що я маю заборгованість (близько 170 грн.) у разі непогашення якою "буде вжито заходів".

Прохання до досвідчених, прояснити:
Який термін повідомлення мене про виникнення заборгованності?
Які документи я можу запросити у КиЇвенерго на підтвердження виникнення та обгрунтування заборгованності?
Якщо заборгованість виникла через те, що ЖЕК не перерахував мої кошти, сплачені за електроенергію, хто має займатися цією проблемою? Споживач чи Киівенерго?
Якщо це платня за ремонт або експертизу лічильника, чи маю я сплачувати за це?
Можливо, ще е якісь варіанти із вашого досвіду.
Прохання допомогти.
Дякую.
ЖЕК не зобов'язаний розраховуватися за електроенергію замість мешканців. Вам слід керуватися Правилами користування електроенергією (ПКЕЕН), затвердженими НКРЕ. І спірні питання вирішувати виключно в письмовій формі, а у разі неможливості - шляхом звернення до суду. Додаткову інформацію можна знайти на сайті Київенерго.

33
Це дуже добре, але те що ви не поцікавились інструкцією, відгуками інших користувачів, це лише ваша проблема. І завищена ціна чі ні, то є проблема виробника, адже в умовах ринкової конкуренції, це їх право. От і виходить те, що хтось користується небажанням магазинів розбиратися в судах і займається тим самим шахрайством.
Моя вам порада, перш ніж купувати, прочитайте інструкцію, а не шукайте винних там де їх нема.
В темі про компанію ВОЛЯ, я абсолютно згоден з неякісним рівнем обслуговування, а тут (я інженер) я бачу лише те, що людина не розібравшись купила принтер. І теперь в будь який спосіб намагається повернути гроші.
Дякую за поради. Я навіть більший інженер, ніж Ви. Не в тім справа. І гроші за неякісний товар мені повернули в обмін на непридатний товар, але не тому, що ми з Вами інженери, а один з нас крім того є доктором технічних наук в даній галузі. А тому, що  Закон "Про захист прав споживачів" зобов'язує ... Тобто фірма-продавець після проведеної експертизи в сервісному центрі визнала себе винною, всупереч Вашій неправомірній позиції. Тепер продовжую користуватися стареньким принтером Lexmark z735, картридж якого перезаправляється без особливих проблем, хоч в Інтернеті можна знайти немало нарікань і на цю модель на кшталт принтер "не розпізнає" картридж після дозаправки. І в мене таке буває, але з часом само по собі проходить.
Стосовно компанії "ВОЛЯ" - все по старому. Поштовий сервер "глючить", хоч деякий час після скарг діяв задовільно. Доводиться виходити на "Яндекс-пошту для Волі-кабеля". Незручно, але вихід є.

34
Сьогодні продзвонювала Упр.захисту прав споживачів. Сказали напишіть їм заяву на ім'я директора, дочекайтесь відповіді, а далі ми прийдемо до них з перевіркою. Я так зрозуміла, що це мені нічого не дасть. Адже мій картридж все кудись поїхав.
Дійсно, претензії слід пред'являти "не відходячи від каси". Управління захисту прав споживачів нічим не допоможе, бо документальні докази відсутні. Справа безнадійна.

35
ОАС м. Києва прийняв 02 листопада 2011 р. більщ ніж дивну постанову у справі № 2а-13832/11/2670, якою відмовив у задоволенні позову Блащука В.Ю.до КМДА про зобов'язання опублікувати в газеті "Хрещатик" резолютивні частини постанов Шевченківського районного суду м. Києва у справах № 2а-166/07 та №2а-412/07, а також постанови Київського Апеляційного адміністративного суду у справі № 22а-412/07. Тепер, за логікою суддів, частина 11 ст. 171 КАС України є, так би мовити, диспозитивною, а не імперативною. ще відвертіше - мертвою. "Умертвили" її судді Шарпакова В.В., Качур І.А. та Келеберда В.І.  Правда, останній зазначену постанову з невідомих причин не підписав. Вважаю, що у В.Ю. є шанс скасувати цю постанову після оскарження в апеляційному порядку, а у разі відмови у задоволенні скарги залищиться касаційна інстанція. Не виключена можливість звернення і до Верховного Суду України. Питання принципове, бо КМДА та Київрада тепер можуть і надалі безвідповідально ігнорувати норми процесуального права

36
Тільки лишається одна проблемка. Будинок на балансі в КП Дирекція, а котельню зобов"язали повернути на баланс до КП УЖХ
Все тече, все міняється... КП УЖГ втратило повноваження балансоутримувача житлового фонду на користь Дирекції. То тепер очевидно їй доведеться виконувати постанову суду. В іншому випадку маємо перспективу посудитися з Дирекцією. Тим часом вона намагалася мене покарати судовим наказом про стягнення міфічних боргів. Судовий наказ скасований. Втім у Дирекції залишилося право подати позовну заяву, з котрою вона чомусь не поспішає. А я займаю вичікувальну позицію. Якщо відкриється цивільна справа у позовному провадженні, то контраргументами проти вимог Дирекції будуть: 1) раніше укладені договори з КП "Індустріальне"; 2) цитовані тут судові рішення стосовно автономної котельні. Між іншим, Дирекція також чомусь не поспішає з реформуванням, хоч у нинішньому стані вона нелегітимна, бо в її найменуванні зазначена районна у місті Києві рада, яка вже не існує. Як мінімум потрібно вносити зміни в державному реєстрі, статуті та інших документах, що без засновника чи його правонаступника здійснити неможливо.

37

Якщо  сума так званого боргу більша за три роки, і ви ніразу не платили, то у заяві про скасуання накасу, напишіть, що ви не погоджуєтеся з вимогами стягувача, оскільки вимоги про стягнення боргу заявлені з пропуском позовної давності. дані обставини свідчать спір про право, оскільки ви у наказному провадження позбавленні можливості заявляти клопотання, заяви про застосування загальної позовної давності.
За останні 3 роки все сплачено. В такому разі не можна посилатись на строки давності? Також не було вказано звідкіля взявся борг 3791,18 грн до 2007 року. І вказати вони наврядчи зможуть бо того ЖЕКу перед яким заборгованість вже в принципі не існує. Яким чином це можна використати?
Для скасування судового наказу необхідна наявність лише однієї обставини, а саме спору (спірних відносин), і це потребує обґрунтування в заяві, наприклад  доданими документами типу актів-претензій або іншої переписки подібного змісту. Решта міркувань - зайві. Вони можуть бути необхідними у позовному провадженні, якщо стягувач звернеться з відповідним позовом, а суд прийме його до розгляду. Судовий наказ  скасовується  ухвалою суду повністю. Часткове скасування не передбачене ЦПК.

38
Пропоную всім не заплутувати просте питання. КП ГІОЦ тут ні до чого. Взагалі його рахунки незаконні та не підлягають оплаті згідно з отриманими мною судовими рішеннями в інших справах та ще й з огляду на порушення кримінальної справи проти керівників КП ГІОЦ за незаконну фінансову діяльність. Я особисто та мої родичі оплачуємо за ГВП, ХВП та ЦО на поточний рахунок КП "Індустріальне". Договір з ним укладений також добровільно-примусово, внаслідок вирішення спору в судовому порядку. Однак після цього суперечки з іншим кп - "Дирекцією з управління та обслуговування житлового фонду" ліквідованої Солом'янської районної у м. Києві ради також мали місце. Дійшло до ухвали про видачу на користь "дирекції" судового наказу, який благополучно скасований.
А на питання про те, чому ЖЕО в м. Києві не погоджуються брати квартирні теплолічильники на пбонентський облік, існує проста вдповідь. Київенерго стягує з них плату за теплову енергію як за товар, а не за послуги з ЦО та ГВП. А мешканці є споживачами комунальних послуг, але не товару, і платять (якщо платять за послуги. Мало того, обсяги теплової енергії Київенерго для ЖЕО встановлює розрахунковим методом, завищуючи їх в 2-2,5 раза проти фактичних. Тому ЖЕО перебувають на грані банкрутства. Який вихід для них? Кожна копійка дорога.  Будемо оббирати мешканців. Але й це не просто. Більшість мешканців, не маючи договорів з ЖЕО, оплачують рахунки КП ГІОЦ. Останній має договір з КП "Дирекція", а не з фактичними виконавцями послуг. І їм нічого не перепадає. Дивуюсь, за рахунок чого існують КП "індустріальне", "Батиївське", "чоколівське", Залізничне та інші в м. Києві. Дирекція також не поспішає гасити їх штучні борги перед Київенерго. Тобто заплутала все влада, утворивши фінансово неспроможні комунальні підприємства. Таких у Києві аж шість (крім Дирекції"). Після чого влада умила руки, ліквідувавши районні в місті ради.   А Київрада зайнята своїми питаннями - дерибаном землі, до комунальних підприємств (щодоо їх реформування та легітимного підпорядкування) руки не доходять. Як влучно відмітила Тетяна Academia, маємо "абсурдопедію".

39
Сегодня было предварительное слушанье по одному из моих дел....
Ранее судья удовлетворила мое "клопотання" про вытребование сабжевой справы...
Копию дела не прислали.... Но эта судья беседовала с Савицким по телефону, и он ей сказал, что дело в апеляционном суде, и постанова силу не набрала......
Сегодня было ухвалено призупиниты розгляд моей справы до набрання чынности постановы себжевой"
Сказала что это может занять год, полтора, и больше :(
На слушаньи судья посоветовала: написать клопотання на имя головы апелляционного суда Денисова, примерно такого содержания:
"просимо прискорити розгляд справы (такойто) для видновлення провадження в (сякойто) справи"
Сказала если ТАМ в суде соберется несколько таких клопотань (от разных людей и по разным справам), то голова суда возмет как говорится "на карандаш", и процесс возможно ускорится :)
А Чи не можна викласти літературною мовою, а не суржиком?

40
УВАГА! "Новий поворот у справі № 2а-57/09, "и мотор ревёт ..."
Своїми ухвалами від 31 березня 2011 р. суддя ВАСУ Чалий С.Я. відкрив касаційні провадження за скаргами третіх осіб Олійника Д.В., КІКОТЬ Т.І., Марченка К.М., Григоренко О.Г., Гордієнко Т.П.на постанову КААС від 24.02.2011 р. у справі № 2а-57/09 за позовом Кулі В.І. до київського міського голови, КМДА, Київради про визнання актів невідповідними законодавству, зобов'язання утриматись від вчинення дій.
Натомість скарга ОСББ "Мотор" залишена без руху, наданий строк до 29 квітня 2011 р. для усунення недоліків (див. вкладені файли). 
Відповідні ухвали надійшли до мене поштою.
Прийміть мої поздоровлення і побажання успіху в оскарженні ухвали колегії КААС під головуванням одіозного судді Парінова А.Б.!
Якщо у когось є інформація про засоби зв'язку з ОСББ "Мотор" прохання повідомити його представника про викладену ухвалу.

41
То з якою метою був поданий позов Д.В. Олійника з огляду на відому судову практику? Щоб опорочити мій позов?

В. І., право на подачу позову є не тільки у Вас. А практика, як бачимо, поширена з 19.10.10 р. і 14.12.10 р. Провадження за моїм позовом відкрито суддею Гайдук 21.06.10 р. (раніше). До речі, якщо б у Вашій справі оголошення було опублікована раніше, вже б Гайдук мій позов залишила без розгляду.
Дмитре Васильовичу! Справа не в пріорітетах, а у нашій спільній зацікавленості скасувати незаконні розпорядження Черновецького. Звісно, антирезонанс цьому не сприяє. Крім того, давайте порівняємо дві дати: Вашу 21.06.10 р. (раніше ?) і мою 15.01.2010 р. (невже пізніше ?). Претензія не до судді Гайдук , а до Вас. Невже Вам було невідомо, що провадження у справі № 2а-851/2010 відкрито до того, як відкрилося провадження за Вашим позовом?

42
Новини / Re: Дід Вітя у пресі.
« : 12 Квітня 2011, 14:05:55 »
ВАВАНчику! Я Вам не дід, а Ви мені не онук. Онука я дійсно маю, та й онуку також. Але у них інші, гарні імена - Максим Юрійович, Марія Олександрівна, вони інтелігентні, добре виховані, завжди ведуть себе пристойно, у тому числі при спілкуванні в Інтернеті. Я горджуся ними, приходжуся дідом лише їм. Діти/внуки лейтенанта Шмідта мені не потрібні. До речі, радив би Вам ознайомитися з текстом  російської народної пісні. яка починається словами: "Миленький ты мой - возьми меня с собой! Там в краю далёком буду тебе ...". Це якраз той випадок ...

43
подскажите пожалуйста адвоката или адвокатскую фирму в городе Днепропетровске...По вопросам ЖКХ и судовых дел с Жеком..

спасибо
Адвокат необхідним буває лише в кримінальних справах. У цивільних справах та в адміністративному судочинстві учасниками процесу можуть бути представники сторін без формального підтвердження кваліфікації. І ще не факт, що адвокат, залучений у якості представника, буде корисним. Насправді представник повинен бути добре обізнаним у законодавстві, що стосується сфериі ЖКГ, бажано, щоб він мав фахову підготовку в таких галузях, як бухоблік, економіка  підприємств сфери тепло- водопостачання, утримання будинків та прибудинкових територій, добре орієнтувався в тонкощах процесуальних кодексів, мав навички коректної поведінки в судовому асіданні, умів виконувати розрахунки вартості тих чи інших фактично отриманих послуг. Не кожен юрист з адвокатським посвідченням буде відповідати цим вимогам. Вибираючи представника запропонуйте йому переглянути цей Форум та виступити на ньому, перегляньте відгуки на його повідомлення, Запропонуйте надати Вам для ознайомлення матеріали подібних судових справ з його участю. сформулюйте власне враження від його дій. А потім вирішуйте. Якщо це новачок у цивільному чи адміністративному процесі, то толку від його участі у Вашій справі не буде, поки не набереться практичного досвіду.
Бажаю Вам успіхів у захисті своїх прав та інтересів!

44
Здається, всі райради працюють за однаковими штампами. По Солом`янському району, в моїх справах на укладання договорів відповідач подавав подібного змісту рішення.
І наскільки може таке рішення замінити державний акт?
Тетяно Іванівно, а чи не здається, що райради в м. Києві з деяких пір не існують?

45
У даному випадку використана ними діяльність Д.В. Олійника (дописувач у цьому Форумі під псевдонімом "Перо". Хотілося б побачити коментар Дмитра Васильовича. Я далекий від думки, що він свідомо посприяв КМДА у розвалі справи за моїм позовом. Тоді що ж за кадром?
Ілюстрації зазначеної


Ві. І., дивиться ці пости:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5454.msg19018.html#msg19018
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5454.msg22779.html#msg22779
"За кадром" судова практика щодо "однорідних позивачів". Але у даном випадку, ми не є "однорідними позивачами", тому ухвала Савицького буде скасована.

Так для чого тоді Д.В. Олійник, будучи обізнаним з судовю практикою, подавав свій позов? Щоб опорочити позов Кулі В.І., чи підіграти представнику КМДА?
Щоб закрити полеміку пропоную Дмитру Васильовичу приєднатися до моєї апеляційної скарги. Усім бажаючим - також!

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 569

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email