'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.


Відповідь

Ім'я:
Email:
Тема:
Іконка повідомлення:

Вкладення:
(Clear Attachment)
(Вкладення)
Restrictions: 4 per post, maximum total size 24000KB, maximum individual size 8000KB
Verification:

підказка: натисніть alt+s для відправлення або alt+p для перегляду повідомлення


Повідомлення в цій темі

Автор: Юрій Васильович
« : 26 Березня 2017, 23:47:07 »

З'ясували, ОСББ існує.
Тепер треба з'ясувати ОСББ утримує будинок, або хтось ( то хто?)  надає послугу з утримання будинку.
Автор: Геннадий П
« : 26 Березня 2017, 11:01:45 »

Доброе утро Юрий Васильевич. Спасибо за ответ. Я нашел на сайте Минюста регистрацию ОСББ. Только  вот там много пунктов, некоторые не заполнены. Есть такой пункт: -" Дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи – у разі, коли державна реєстрація юридичної особи була проведена після набрання чинності Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців"." . Стоит дата 31.10.16. Это и есть дата регистрации? Есть: - "Ідентифікаційний код юридичної особи". Я так понимаю уже по этим данным можно со 100% вероятностью говорить, что ОСББ зарегистрировано как юрлицо, - так?
Теперь о Решении о осуществлении управления домом своими силами. ОСББ имеет право не сообщать об этом собственникам письмом или в виде объявления в подъезде? Т.е я хочу понять, если собственника интересует этот вопрос он обращается в ОСББ и получает ответ, если не интересует то ОСББ не обязано его информировать.
И еще, если я выясню, что ОСББ принял решение о управлении домом своими силами, мне нужно сообщать об этом Горисполкому с просьбой дать мне разрешение оплачивать услуги ОСББ ( Горисполком ведь фактически ( своим ответом на мой запрос) дал мне указание платить Управящей Компании ).
Теперь насчет довідки про забезпеченість житлово-комунальними послугами о которой Вы мне написали. УСЗН обязано принять эту справку и перечислять субсидию в ОСББ? Что если инспектор, как в пршлый мой приход, позвонит в УК и там ему ответят, что УК еще продолжает обслуживать дом?
Автор: Юрій Васильович
« : 25 Березня 2017, 15:00:55 »

1. Так.
2. Так. Рішення про здійснення управління будинком ОСББ своїми силами (оплата в ОСББ) чи передачу будинку в управління Ук ( оплата може бути в УК).
3. та 4. В організації, що здійснює управління будинком взяти довідку про забезпеченість житлово-комунальними послугами ( послуга з утримання будинку) і надати її в УПСЗН.
Автор: Геннадий П
« : 25 Березня 2017, 00:51:42 »

Юрий Васильевич,  я Вас правильно понял - горисполком по сути дал мне ответ, которому я не могу доверять и использовать в качестве оправдания в случае претензий со стороны ОСББ?
Второе, мне нужно : 1. На сайте Минюста убедится, что ОСББ зарегистрировано как юрлицо.
                                       2. Найти в ОСББ пратокол собрания на котором принято решение ( какое должно быть принято решение чтобы быть уверенным, что ОСББ в праве требовать от меня оплату?).
                                       3. Проверить заключил ли ОСББ договор с УСЗН.
                                       4. Проверить подтверждает ли УСЗН,  то что ОСББ обслуживает дом и субсидия будет перечисляться  им т.е ОСББ, а не УК Приморская.
 Вы знаете, у меня такое ощущение, что я сел голой жопой на муровейник. При всем при этом чиновники Горисполкома, УСЗН , УК Приморская и ОСББ  могут ничего не опасаясь давать мне ответы которые ничем их не обязывают. А ведь я даже не собственник. По сути сам собственник неправильно оценивает происходящее, дает мне неправильные указания за которые потом отвечать мне. Наверное в зоне у заключенного пожизненно больше прав, чем у меня.
Автор: Юрій Васильович
« : 24 Березня 2017, 21:23:34 »

Відповідь ні про що. Будинок може ще перебувати на балансі в ККП УК Приморская, а утримання будинку може здійснювати ОСББ....
Попросіть ОСББ ознайомити Вас з протоколами зборів. Перевірте в реєстрі на сайті Мінюсту чи ОСББ, як юридична особа, зареєстроване?
Автор: Геннадий П
« : 24 Березня 2017, 19:39:20 »

Здрастуйте Юрій Васильович. Наконец получил ответ от Горисполкома, после того как отправил запрос через Урядови контактный центр. Дословно : - " В настоящее время дом ... находится на балансе комунального коммерческого предприятия УК Приморская, в связи с чем оплата за жилищные услуги осуществляется в ККП УК Приморская. ".
Т.е мне так и не ответили на вопрос когда создано ОСМД и снят ли дом с обслуживания УКомпанией.
Дом В НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ находится на балансе УК. И теперь, что мне каждый месяц писать письма с вопросом: - а как на настоящеё время,  дом еще находится на балансе УК или нет?
Автор: Юрій Васильович
« : 20 Лютого 2017, 15:34:38 »

Ю.В сегодня получил в УСЗН расчет субсидии с января 2017, в строке куда отправляется субсидия за содержание дома - стоит Управляющая Компания.
УПСЗН... 
ОСББ з УПСЗН повинно укласти договір...  В цьому році УПСЗН щось з укладанням договорів заттримуються.... Навіть з  тими ОСББ, з якими співпрацюють вже давно.  Тому там можуть бутти і якісь неузгодженості. Краще дійсно почекати на офіційну відповідь.
Автор: Геннадий П
« : 20 Лютого 2017, 15:06:44 »

Так ОСББ могло і "найняти" КП. Спочатку все треба з'ясувати...
Ю.В сегодня получил в УСЗН расчет субсидии с января 2017, в строке куда отправляется субсидия за содержание дома - стоит Управляющая Компания. Решил переспросить, они посмотрели по своей книге, и сказали, что никакого ОСББ в моем доме нет, если-бы было, то якобы им должны были сообщить. Затем они (сотрудники УСЗН) позвонили в УК ( тому человеку которая занимается там ОСББ) и она им сказала, что за январь платить в УК, а дальше не ясно. Понимаю, что УК может и обманывать, поэтому не буду платить пока не получу ответ от ОМС(власть как никак).
 
Автор: Юрій Васильович
« : 17 Лютого 2017, 21:41:47 »

Так ОСББ могло і "найняти" КП. Спочатку все треба з'ясувати...
Автор: Геннадий П
« : 17 Лютого 2017, 08:58:07 »

Ю.В благодарю теперь я думаю  я понял.
Жду ответ от ОМС о том когда УК сняла дом с эксплуатации. Кстати уборщица с УК продолжает убирать снег и лестничные марши в подъезде и их водопроводчик выходил пару дней из подъезда(после чего потеплели батареи) . Вряд-ли они делали бы это, если сняли дом с эксплуатации. Ну, - ответ все расставит на свои места (где-то через месяц в лучшем случае).
Автор: Юрій Васильович
« : 16 Лютого 2017, 18:02:54 »


Пане Геннадий П, Вам відповім трохи згодом.
Вибачте за затримку...
Ю.В. я не хочу, чтобы Вы подумали, что я Вас " достаю". Я правда хочу разобраться.  Письмо Министерства тоже не Закон, но оно объясняет как применять Закон.
 Что касается Постанови 301, то она определят порядок списания домов с баланса ОМС. В результате чего составляется - акт. Эта Постанова 301 не отменяет Правил, а Правила не противоречат Закону. Если в Законе чего-то не учли или трактовка неоднозначна, то пишут Правила или Постановления( чтоб не тянуть с внесением и утверждением поправок).
Шановний, пане Геннадий П. 1. Правила та Постанови пишуть не для "Если в Законе чего-то не учли или трактовка неоднозначна" (виправити недоліки закону можна лише іншим законом, скасувати закон можна теж законом або рішенням КСУ), а на виконання закону. 2. "Правила управління..." було  видано на 6 років раніше за ЗУ № 417. Тож ці правила ніяк не можуть "трактовать" цей  закон і ЗУ "Про ОСББ", який має  50% тексту, внесеного законом №  417... 3. Ви читали лист! А самі правила Ви читали?  Дуже сумніваюсь... "Правила..." регламентують порядок надання/отримання послуги з управління будинком. Через місяць,  після появи  "Правил...", КМУ на підтримку до них видав Постанову № 484,  якою затвердив "Договір про надання послуги з управління...". Так от, отой  Акт,  що згадується в  листі, то є додаток  до того договору.  Згідно до  "Правил...", згідно до "Договору про надання послуги з управління..." будинок в управління передає власник (співвласники) що ЗАМОВЛЯЄ  ПОСЛУГУ З УПРАВЛІННЯ.
Вы мысль улавливаете?
Велич маразму у листі Вам зрозуміла?  КП (колишній балансоутримувач) - по  суті "ні хто" передає в управління - тобто ЗАМОВЛЯЄ ДЛЯ СЕБЕ ПОСЛУГУ З УПРАВЛІННЯ БУДИНКОМ - ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ - тобто по факту  ВЛАСНИКУ будинку.  :o  :(  >:(  ;D
Тому процедура, описана в листі, була юридично нікчемною навіть до появи ПКМУ № 301, а  не тільки  після...
Автор: Юрій Васильович
« : 16 Лютого 2017, 15:33:55 »

для меня важно понять какие у меня есть права в отношении  ОСМД, если я прописан в квартире с 1973г,  но не приватизировал ее...
В отношении ОСМД ОСББ - никаких. Кстати, институт прописки в Украине - ликвидирован.

ОСМД ОСББ - 
Глупости. ОСМД это перевод на русский яз. термина ОСББ (укр. яз.).
Закон "Про Об'єднання Співвласників Багатоквартирного Будинку" (укр. яз)
Закон "Об Объединении Совладельцев Многоквартирного Дома" (рус. яз.)
По Вашему утверждению НКРЕКП и УПСЗН не просто ненормативная лексика, "а матюки"?
Да что с Вами происходит? Не смешите... Держите себя в руках! 
Хватит выкручиваться, Вам администратор сделал замечание, а Вам все как с гуся вода:
Где и зачем мне выкручиваться. Если это факт, ОСББ на русском языке ОСМД, чего не желаете признать, ссылаясь на правило. Мне теперь, что... Вы не учитываете очевидное.
 1. Создатель форума составлял сокращения на укр. яз. около десяти лет назад...

Ну зачем врать?
Використання скорочень не зазначених в даному списку  прирівнюватиметься до використання  ненормативної лексики.
« Останнє редагування: 12 Березня 2014, 14:29:15 від Юрій Васильович »

Писать по-русски не запрещено (хотя нежелательно), но аббревиатура должна быть украинской - это требование администрации форума. Все это не из вредности, а для того, чтобы можно было эффективно применить функцию поиска по форуму - неужели это так сложно понять?


ШАНОВНЕ, ПАНСТВО! (УВАЖАЕМЫЕ, ГОСПОДА!)
ОХОЛОНЬТЕ!  (ОСТУДИТЕ ГОРЯЧИЕ ГОЛОВЫ!)

Пане Олександр_2015. Формально Ви праві!   Праві в тому, що використання на форумі не зазначених у переліку скорочень є порушенням "Правил форуму"... Проте перебираючи на себе (хоть і частково) функції модераторів форуму, Ви самі порушуєте вже іншу норму "Правил...".  Як наслідок,  маємо чвару між двома дописувачами.   Вимущений зробити Вам ЗАУВАЖЕННЯ ( Ви припустилися порушення п. 9 "Правил форуму").
Пане Gelo. Навіть якщо, застосоване Вами скорочення (абревіатура) поза межами форуму є загальноприйнятою і не є "матюком", а дії/висловлювання іншого дописувача мають ознаки порушення "Правил форуму",  це не дає Вам права припускатися порушень "Правил..." у відповідь, тим паче вживати образи ( рос.  - оскорбления) щодо свого опонента. Для адекватного реагування, оскарження існує функція "повідомити модератору". Вам оголошено ПОПЕРЕДЖЕННЯ http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9644.msg58340.html#msg58340 за порушення п.  6,  7 "Правил форуму". Це вже ДРУГЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ   за останні три дні! ПЕРШЕ: http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9775.msg58284.html#msg58284
Також роблю Вам ЗАУВАЖЕННЯ щодо порушень окремих частин п.п. 2 (Форум організований не для вільного спілкування на довільні теми.),   4 ( Наполегливо рекомендується при спілкуванні користуватися літературною державною мовою) ,   5 (Є неприпустимим використання жаргону, суржику, спотворення нормативної лексики, особливо в назвах тем. Матеріали форуму індексуються пошуковими системами, тому недотримання правил граматики призводить до неможливості швидко відшукати потрібну тему),   9)  (Також користувачам заборонено виконувати модераторські функції. Якщо Ви вважаєте, що хтось порушує правила, повідомте про це адміністрацію (кнопка "Повідомити модератора") "Правил...".

Звертаю Вашу увагу, панове, на неприпустимість такої поведінки на форумі. З огляду на  те, що це вже не перше Ваше "протистояння" в рамках форуму, Ви обоє маєте всі шанси отримати більш суворе покарання, окрім вже зазначених.
Автор: Юрій Васильович
« : 16 Лютого 2017, 13:40:34 »

1. Создатель форума составлял сокращения на укр. яз. около десяти лет назад. Появились новые, как НКРЕКП, УПСЗН или востребованные, но на рус.яз. ОСМД, но указанные сокращения не обновлялись.
Перелік скорочень редагувався
Цитувати
Редагувати повідомлення
« Останнє редагування: 12 Березня 2014, 14:29:15 від Юрій Васильович »
Ще й 3 роки не минуло...   Скорочення  УПСЗН/УТСЗН, ОСББ/ОСМД   на той час існували. І навіть більше 10-ти років до того  редагування, теж існували...   
Логика подсказывает, надо применять новые сокращения не дожидаясь внесения изменений в сокращения, верно?
Ні. Логіка підказує, що потрібно внести пропозицію адміністрації форуму про оновлення переліку скорочень. Відповідна тема є закритою  для вільного доступу не дарма! Пропозиції щодо застосування скорочень  (абревіатур) російською не розглядаються апріорі!
Автор: Gelo
« : 16 Лютого 2017, 07:19:29 »

[Gelo, так кто занимается демагогией, кто пишет глупости, кто врет, кто постоянно выкручивается? И что там про украинский, за что Вам обидно?  :o
ВИДАЛЕНО ] Главное написать..Правда?

ПОПЕРЕДЖЕННЯ!  Вами порушено п.  6,  7 "Правил форуму".
Автор: Олександр_2015
« : 16 Лютого 2017, 04:02:25 »

А сейчас по моему нынешнему месту жительства я автоматически зарегистрирован  (или прописка является регистрацией)?
Не бывает "автоматической регистрации" места жительства (в Украине).
Не существует никакой "прописки" (в Украине).

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email