'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: суд с теплосетью  (Прочитано 4897 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

katrin-darin

  • Гість
суд с теплосетью
« : 23 Квітня 2010, 15:36:16 »

Меня зовут Екатерина,Вы уже оказали мне помощь в пользовании сайтом (по телефону),надеюсь выручите и с предстоящим мне судом с теплосетью.
   Итак,по делу:26.03.2010 г.я получила с суда письмо с уведомлением о том,что теплосеть подала на меня в суд , с целью стягнення заборгованності в сумме 3109,62грн.
В этом письме находилась :ухвала,додаток до ухвали,позовна заява,платёжка об оплате ИТО на моё имя,копия решения городского совета о предоставлении отсрочки  оплаты гос.пошлины(мита) теплосетью,ведомость начислений оплаты за тепловую энергию по моей квартире и копию обязательства на погашение стоимости услуг ТЕЦ.(которое не указывается в додатках позовнои заяви).Теперь подробнее про обязательство:оно было заключено мной и теплосетью 11,08,2008г. С целью оформления субсидии.К сожелению сейчас у меня нет возможности воспользоваться сканером,дабы выслать Вам копию самого обязательства.Но могу сказать,что сумма долга указанна за период с 2001года по 08,2008года,а в обязательстве строка «с____»-пропущенна,а указанно только «по 08,2008г.»Зато есть пункт о том ,что «В соответствии с п.1 ст.264 ГК Украины,данное обязательство прерывает течение срока исковой давности.».
Никаких реквизитов,кроме печати ТЕЦ данное обязательство не имеет.
Никаких договоров с теплосетью я не заключала,и о предоставлении их услуг не просила,но всё таки иногда их квитанции олачивала.
Своими силами,проштудировав интернет,я решила бороться с теплосетью,но т.к. я далеко не юрист,выглядит это всё пока туманно,а предварительное слушанье назначено на понедельник 26.04.2010г.
1.Что лучше подать встречный иск(как его составить) или тот «набор»,который я сочинила(заява відповідача,клопотання відповідача,заперечення проти позову)?
2.Можно ли вообще не брать во внимание то обязательство о котором я говорила выше?
3.Как можно использовать то,что я мать-одиночка,нахожусь сейчас на 8-м месяце беременности и в отпуске по уходу за ребёнком до трёх лет.То есть мой доход сейчас ниже прожиточного минимума, о чем я взяла соответствующие справки из органов обеспечения.
4.Где как можно просить суд все расходы по суду и ИТО перенести на позивача?
5.Не поздно ли все мои письменные требования передать суду и позивачу непосредственно перед началом слушанья?
Просмотрте вложенный файл.
Очень жду Ваш ответ!
Записаний

katrin-darin

  • Гість
Re: суд с теплосетью
« Reply #1 : 23 Квітня 2010, 15:41:00 »

В Ізюмський міськрайонний суд
Харківської області
64300,Харківська область,м.Ізюм,
Вул.Соборна,буд.52

ЗАЯВА ВІДПОВІДАЧА
Як вбачається з позовної заяви, позивач просить суд стягнути з відповідачів на свою користь суму 3109 грн 62 коп., мотивуючи свою вимогу, що він нібито надавав відповідачам якісь послуги.
Відповідно до ст. 257 Цивільного кодексу України, загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки. Отже, позивач, на порушення приписів ст. ст. 256, 257 Цивільного кодексу України, висунув до відповідачів вимоги в обсязі, в якому він висувати такі вимоги не має підстав (незалежно від обґрунтованості самих вимог як таких). Відповідно до ч. 4 ст. 267 Цивільного кодексу України, сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови у позові.
Враховуючи вищезазначене та керуючись ч. 3 ст. 267 Цивільного кодексу України, ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України,
ПРОШУ СУД:
застосувати позовну давність відносно заявлених позовних вимог і відмовити позивачеві у позові.
 .
Відповідач   
       






В Ізюмський міськрайонний суд
Харківської області
64300,Харківська область,м.Ізюм,
Вул.Соборна,буд.52
Суддя
КЛОПОТАННЯ ВІДПОВІДАЧА
У зв’язку з тим, що позивач не надав доказів, що підтверджують викладені у позовній заяві обставини, відповідач, керуючись ст. ст.27, 57-60, 64, 130-132 ЦПК України, просить суд витребувати у позивача наступні документи:
1. Документи, що підтверджують встановлення уповноваженим органом тарифів, визначених у доданих до позовної заяви розрахунках заборгованості відповідача, а також докази виконання зазначених у цьому документі робіт (надання послуг) и визначеному обсязі. Зазначені документи необхідні для визначення достовірності цих розрахунків та наведених в них посилань на тарифи та об’єми нібито наданих послуг.
2. Оригінали (для огляду у судовому засіданні) та належним чином засвідчені копії (для долучення до матеріалів справи) наступних документів: установчих документів позивача, свідоцтва про державну реєстрацію позивача, документу щодо призначення на посаду керівника позивача, ліцензій та дозволів на здійснення відповідної діяльності, отриманих позивачем за період заявленого ним надання послуг відповідачеві. Зазначені документи необхідні для підтвердження існування позивача у заявлений ним період, наявності в нього права на здійснення зазначеної у позовній заяві діяльності з надання відповідних послуг, а також наявності у відповідних представників позивача прав звернення до суду від імені позивача.
3. Виписку банку з поточного рахунку позивача про залишки коштів станом на момент подачі позову. Цей документ необхідний для підтвердження обставин, викладених позивачем у заяві про звільнення від оплати судових витрат, щодо скрутного фінансового стану та неспроможності позивача сплатити відповідні грошові суми.
   
Відповідач                                                                                                            22.04. 2010 р.
                                               (підпис)






В Ізюмський міськрайонний суд
Харківської області
64300,Харківська область,м.Ізюм,
Вул.Соборна,буд.52
Суддя



Заперечення проти позову.

Суть заперечення:
1. 1. Щодо виклику до суду :
Повістку про виклик до суду не отримана Відповідачем, що не відповідає вимогам Цивільно-процесуального кодексу України (далі – ЦПК України), а саме: п.2 ч. 1 ст. 75 ЦПК України:
1.Судова повістка про виклик у суд повинна містити:
6)зазначення, чи викликається особа в судове засідання чи у попереднє судове засідання, а у разі повторного виклику сторони у зв'язку з необхідністю дати особисті пояснення - про потребу дати особисті пояснення;
4. Якщо разом із судовою повісткою надсилаються копії відповідних документів, у повістці особі, якій вони надсилаються, повинно бути зазначено, які документи надсилаються і про її право подати заперечення та відповідні докази на їх підтвердження.
 Щодо відповідності позову вимогам процесуального закону.
Вважаю, що пред’явлений мені позов подано без додержання вимог ст. ст.. 119 та 120 ЦПК України, тому що у відповідності до п.6 ч.2. ст..119 ЦПК України, позовна заява повинна містити:
6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину; п.1 ст.120 ЦПК України 1. позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.
Ст. 526 Цивільного кодексу України (далі – ЦК України) передбачено , що зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та норм закону.
Ст. 208 ЦК України передбачено, що до правочинів, які належить вчиняти у письмовій формі належить договір про надання послуг, зокрема про надання житлово-комунальних послуг, як це передбачено ст..19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
Незважаючи на це, позивач не долучив до заяви жодного доказу про надання ним послуг, за які він потребує сплати, не надав до копії позовної заяви відповідача всіх документів, що до неї додаються, а саме:
- Документи, що підтверджують установлення уповноваженим органом тарифів, визначених у доданій до позовної заяви «Ведомости начислений оплат за тепловую энергию с учетом периода платежа»,а також докази виконання зазначених у цьому документі, po6iт (надання послуг) у визначеному обсязі. Зазначені документи нeo6xідні для визначення достовірності цих «Ведомостей...» та здійснених у них розрахунків та посилань. Так як, згідно ст. 60 п.4 Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.
-Належним чином засвічені копії (для долучення до матеріалів справи) таких документів:
установчих документів позивача, свідоцтва про державну реєстрацію позивача, ліцензії та дозволів на здійснення відповідальної діяльності, отриманих позивачем за період заявленого ним надання послуг відповідачем. Зазначені документи необхідні для підтвердження існування у позивача у заявлений ним період, наявності в нього права на здійснення зазначеної у позовній заяві діяльності з надання відповідних послуг, а також, наявності у відповідних представників позивача прав на звернення до суду від імені позивача.
-Документ, що підтверджує про звільнення відповідача від сплати держмита у 2010 році. Цей документ необхідний для підтвердження обставин, викладених позивачем у заяві про звільнення, від оплати судових витрат.

Крім того, позивач не надав основний документ Договір зі споживачем, тобто з Відповідачем, про надання послуг з теплопостачання. Позивач не зміг цього зробити, бо такого договору не існує.
Позивач, посилаючись на Закон України «Про житлово-комунальні послуги» №1875-IV від 24.06.2004р.(на далі – Закон ЖКП) та «Правила надання послуг з центрального опалення, постачання, холодноїта, гарячої води і водовідведення» (на далі – Правила), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N 630, що регулюють відносини між виконавцем послуг (КП ХТМ) та споживачами, які отримують ці послуги, сам не дотримав вимог цих Законодавчих Актів.
Згідно Закону ЖКП
Розділ I Ст. 1. Визначення термінів
виконавець - суб'єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальної послуги споживачу відповідно до умов договору; (Договору між позивачем та відповідачем не існує, тому позивач не може бути виконавцем)
якість житлово-комунальної послуги - сукупність нормованих характеристик житлово-комунальної послуги, що визначає її здатність задовольняти встановлені або передбачувані потреби споживача відповідно до законодавства.

Оформлення претензій споживачів до виконавців
1. У разі порушення виконавцем умов договору споживач має право викликати його представника для складення та підписання акта-претензії споживача, в якому зазначаються строки, види, показники порушень тощо.

Керуючись тим, що між позивачем та відповідачем не має договірних відносин. Але рахунки нараховувались в повному обсязі.

Стаття 20. 3. Закону ЖКП. Споживач зобов'язаний:
1) укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору;
Стаття 21. 2. Закону ЖКП. Виконавець зобов'язаний:
1) забезпечувати своєчасність та відповідну якість житлово-комунальних послуг згідно із законодавством та умовами договору, в тому числі шляхом створення систем управління якістю відповідно до національних або міжнародних стандартів; { Пункт 1 частини другої статті 21 в редакції Закону N 882-VI ( 882-17 ) від 15.01.2009 }
Стаття 32. Закону ЖКП. Плата за житлово-комунальні послуги
1. Плата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно відповідно до умов договору.

Стаття 18.Закон України «Про захист прав споживачів» вiд 12.05.1991 № 1023-XII Документ 023-12, остання редакцiя вiд 06.03.2010
1. Продавець (виконавець, виробник) не повинен включати у договори із споживачем умови, які є несправедливими.
2. Умови договору є несправедливими, якщо всупереч принципу добросовісності його наслідком є істотний дисбаланс договірних прав та обов'язків на шкоду споживача.

Договір повинен бути укладений за дотримання усіх умов Гл. 20 ст..179-184 Господарського Кодексу України, Гл.52 ст.626-632 Цивільного Кодексу України та іншіх законодавчих Актів України.
3. Щодо розрахунку суми боргу наданого позивачем.
Права споживачів у сфері жиліщно – комунальних послуг зазначені та захищені у Законі України «Про захист прав споживачів» вiд 12.05.1991 № 1023-XII Документ 023-12
Згідно Закону споживач - фізична особа, яка придбаває, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, безпосередньо не пов'язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов'язків найманого працівника;
Статтею 6 Закону установлено право споживача жиліщно- комунальних послуг з вимагати у виконавця (постачальника),щоб якість наданних послуг відповідала усім нормативним документам (ГОСТов, техумовам, санитарних норм та правил та інш.), умовам договорів, а також інформації по послугам, наданою ії виконавцем або виробником.
Статтєю 15 Закона… установлено право Споживача на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про послугу –іі вартості, порядка надання, якіснич та кількісних показниках та розмір зниження сплати за послуги у зв’язку з погіршенням цих показників, та порядку прєд’явлення вимог та інше.
Статьей 17 Закона… забороняється примушувати споживача отримувати (сплачувати) послуги неналежної якості.
Згідно Закону ЖКП
Стаття 16. Порядок надання житлово-комунальних послуг
1. Порядок надання житлово-комунальних послуг, їх якісні та кількісні показники мають відповідати умовам договору та вимогам законодавства.
Згідно Правил,
Права та обов'язки споживача
Ст.. 29. Споживач має право на:
1) зменшення розміру плати у разі:
надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання; { Абзац другий підпункту 1 пункту 29 в редакції Постанови КМ N 151 ( 151-2010-п )
від 17.02.2010 }
8) внесення за погодженням з виконавцем у договір змін, що впливають на розмір плати за послуги;

У якості доказу, що підтверджує на думку позивача факт наявності заборгованості та визначену ним ціну позову, є Розрахунок суми боргу на суму 3109 (три тисячі сто дев”ять) гривень 62 копійки.
Однак, цей розрахунок не може вважатися належним і відповідним доказом, оскільки не підтверджується первинними документами бухгалтерського обліку про витрати виконавця послуг по даному будинку, нормативно-правовими актами про затвердження тарифів на послуги з централізованого опалення, не містить технічного паспорту квартири з даними про опалювальну площу квартири, , та інших показників, які впливають на визначення розміру щомісячної плати за теплопостачання, і які є підставою для формування тарифів відповідно до Постанов КМУ від 21.07.2005 р. № 630 та від 10.07.06 р №955.
Позивач також не надав доказів про покази загально-будинкового лічильника теплової енергії, які відповідно до постанови КМУ від 21.07.2005 р. № 630 є єдиною підставою для нарахування плати за послуги з централізованого опалення.
Стягнення плати за централізоване опалення без урахування показів приладів обліку теплової енергії зазначеним нормативним актом заборонено
4. Щодо строку позовної давності
У доданій до позовної заяви «Ведомость начислений оплат за тепловую энергию с учетом периода платежа» період платежу вказан з січня 2001 року – по лютий 2010 року
На підставі ст..257 Цивільного Кодексу України (на далі ЦК)
1. Загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки.

Додатково у квитанціях на сплату комунальних послуг є примітка (зберігати – 3 роки). Після закінчення терміну у 1069 днів (три роки) чеки та квитанції про сплату було страчено, тому доказів про сплату відповідачем у термін більше ніж три роки не має. Тому вважаємо, що данні в відомості більш ніж встановлені строком позовної давності, є ті що не повинні розглядатись судом.

У зв’язку з вищевказаним вважаємо:
1. Позов позивачем було подано з порушеннями діючого Законодавства України.
2. Позивач не надав доказів про надання в належної якості послуг, та доказів про узгодження тарифів. Тому вважаю, що усі претензії позивача є безпідставними та суперечать законодавству.

Додатки:
1.Копію заперечення позивачу.
2.Копії сплачних поточних рахунків.
3.Справка про склад сім*ї.
4.Довідка про доходи
5.Копія  поданих  заяв та копії доданих до неї документів для надіслання Відповідач                                                                                             
     

Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: суд с теплосетью
« Reply #2 : 23 Квітня 2010, 19:13:46 »

Всі звернення до суду, про які Ви запитуєте, маєте право подавати. Які будуть наслідки - то інше питання. Щодо малозабезпеченості - це питання регулюється механізмом субсидій. Вам слід було звернутися з відповідною заявою до органу місцевого самоврядування.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: суд с теплосетью
« Reply #3 : 23 Квітня 2010, 19:17:59 »

Помилка - "жиліщно" - немає такого слова в українській мові. А по суті - маєте право подати усі ці документи до суду. Було непогано ще й подати зустрічний позов.
Записаний

katrin-darin

  • Гість
Re: суд с теплосетью
« Reply #4 : 24 Квітня 2010, 08:53:37 »

Уважаемый Виктор Иванович!В том то и моя проблемма,что я понятия не имею,как составить встречный иск,в котором можно было бы указать ещё ,что я хотела бы обрезать отопление ,и все расходы по суду перенести на позивача.
Буда Вам очень признательна,если Вы на основании изложенной мной информации,поможете составить мне встречный иск.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: суд с теплосетью
« Reply #5 : 24 Квітня 2010, 09:21:28 »

Уважаемый Виктор Иванович!В том то и моя проблемма,что я понятия не имею,как составить встречный иск,в котором можно было бы указать ещё ,что я хотела бы обрезать отопление ,и все расходы по суду перенести на позивача.
Буда Вам очень признательна,если Вы на основании изложенной мной информации,поможете составить мне встречный иск.
Зразки зустрічних позовів можете знайти на моїх сайтах. На жаль, технічною роботою, про яку Ви пишете, я не можу займатися. Прочитавши Ваші процесуальні документи, можу запевнити, що Ви самостійно можете підготувати зустрічний позов. Крім того, дистанційно такі питання не вирішуються. Потрібно "вжитися" в тему. А це трудомістка робота.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: суд с теплосетью
« Reply #6 : 24 Квітня 2010, 11:49:56 »

Цитувати
платёжка об оплате ИТО на моё имя,копия решения городского совета о предоставлении отсрочки  оплаты гос.пошлины(мита) теплосетью

Вы сейчас платить за ИТО не обязаны. Если теплосеть имеет отсрочку на оплату и пошлины и ИТО, то суд взыщет их своим решением по итогам рассмотрения дела либо с Вас (если иск удовлетворит) либо с теплосети ( если иск не будет удовлетворен). Если отсрочка только на пошлину, то тогда ИТО теплосеть должна была оплатить до подачи иска.
у Вас мало времени. если не успеете подготовить встречный иск то хотя бы заявите об этом намерении судье на заседании 26.04. возможно он даст Вам срок для его подготовки до следующего заседания.
в запрашиваемых документах укажите ещё "копію Рішення органу місцевого самоврядування про призначення виконавця послуги з централізованого опалення" - много случаев, когда теплосети не являются "виконавцями", а заявляют претензии именно как виконавці.

Цитувати
чеки та квитанції про сплату було страчено

наверное имелось в виду "Втрачено" (русск. - утеряно, утрачено) . а "страчено" это по русск. "казнено"
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: суд с теплосетью
« Reply #7 : 24 Квітня 2010, 11:54:56 »

посмотрите в запитаннях  "суд с теплосетью - Михаил" 
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4627.0.html
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email