Вікторе Івановичу! Прошу поправити, якщо помиляюсь.
За результатами перевірки моєї скарги до прокуратури на підроблену довіреність представника позивача КПУЖГ ДІМ Солом`янського РУ ГУ МВС України прийняв постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Ця постанова була оскаржена до прокуратури Солом`янського району і до Солом`янського суду. В суді скаргу розглядатиме суддя Губко.
Нова обставина - я отримала листа зпрокуратури Солом`янського района з повідомленням, що постанову ДІМ Солом`янського РУ ГУ МВС України скасовано, матеріали відпоавлені для додаткової перевірки.
Які мої дії в суді будуть більш правильними і доцільними?
1. Написати до суду заяву про відкликання (або залишення без розгляду) скарги в зв`язку з тим, що прокуратура Солом`янського району зазначене питання вже вирішила. Проблема - не знаю, на яку статтю КПК посилатися для відкликання скарги.
2. Написати до суду пояснення про те, що прокуратура Солом`янського району зазначене питання вирішила. В поясененні просити суд скасувати постанову про відмову в порушенні справи і повернути матеріали для проведення додаткової перевірки у відповідності до статті 326-2 КПК України.
Діяти згідно п.1 - мені здається більш правильним, але немає статті кодекса для обгрунтування.
Діяти згідно п.2 - допустимо, але є ризик створення колізії, якщо суддя Губко не захоче скасувати постанову.