'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вікторе Івановичу! Прошу поправити, якщо помиляюсь.  (Прочитано 3576 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна Academia

• Гість

Вікторе Івановичу! Прошу поправити, якщо помиляюсь.
За результатами перевірки моєї скарги до прокуратури на підроблену довіреність представника позивача КПУЖГ ДІМ Солом`янського РУ ГУ МВС України прийняв постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Ця постанова була оскаржена до прокуратури Солом`янського району і до Солом`янського суду. В суді скаргу розглядатиме суддя Губко.
Нова обставина - я отримала листа зпрокуратури Солом`янського района з повідомленням, що постанову ДІМ Солом`янського РУ ГУ МВС України скасовано, матеріали відпоавлені для додаткової перевірки.
Які мої дії в суді будуть більш правильними і доцільними?
1. Написати до суду заяву про відкликання (або залишення без розгляду) скарги в зв`язку з тим, що прокуратура Солом`янського району зазначене питання вже вирішила. Проблема - не знаю, на яку статтю КПК посилатися для відкликання скарги.
2. Написати до суду пояснення про те, що прокуратура Солом`янського району зазначене питання вирішила. В поясененні просити суд скасувати постанову про відмову в порушенні справи і повернути матеріали для проведення додаткової перевірки у відповідності до статті 326-2 КПК України.
Діяти згідно п.1 - мені здається більш правильним, але немає статті кодекса для обгрунтування.
Діяти згідно п.2 - допустимо, але є ризик створення колізії, якщо суддя Губко не захоче скасувати постанову.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Якщо прокуратура задовольнила Вашу скаргу, то можете в суд просто не з\\\'являтися, не посилаючись ні на які кодекси. Тоді суддя Губко А.О. залишить Вашу заяву без розгляду.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Та з`явитись доведеться, бо призначені до розгляду по черзі дві скарги. І по хулінганству, і по довіреності.
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Тетяно, якщо судитесь за ЦПК, то ось наші поради.
Не з’явитися — це процесуальна дія. Можете навіть підійти до судді і попередити, що не з’являтиметесь, бо хочете, щоб позов було залишено без розгляду. (А на засідання у іншій справі можете того ж дня з’явитися.)
Або просто напишіть заяву про залишення без розгляду без усяких мотивацій:
Заява
про залишення позову без розгляду
У відповідності до п. 5 ч. 1 ст. 207 ЦПК України прошу залишити без розгляду мій позов до... про....
Дата Підпис

Якщо заяву про залишення позову без розгляду не подати, суддя постановить ухвалу про залишення позову без розгляду через одне засідання (п. 1.3 ст. 207). А подасте — то на наступному.
Залишення позову без розгляду залишає за відповідачем право знов звертатися з таким самим позовом.

Майте на увазі, що інша процесуальна дія — відмова від позову (п. 2.2 ст. 122 ЦПК, ст. 174 ЦПК) означає, що Ви офіційно відмовились від претензій і більше з цього приводу звернутися з позовом не зможете. Її треба уникати і знати, що судді і протилежна сторона намагаються схилити позивача саме до такої дії. Тому краще на засідання не з’являтися, подавши або не подавши заяву про залишення без розгляду.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість
Шановні Ольга та Л. П.!
« Reply #4 : 30 Листопада 2009, 20:40:55 »

Шановні Ольга та Л. П.!
Аби ж по ЦПК! Процесуальну дію "Заява про залишення позову без розгляду" вже протестувала. Працює.
А в моїй ситуації - тестування КПК. І - слів нема.
Стаття 99-1. Постанову дільничого інспектора про відмову в порушенні кримінальної справи дозволяється оскаржити до суду. Або до прокуратури. Ніде немає заборони звертатись до обох інстанцій.
Стаття 236-2. За результатом розгляду скарги суддя може
1) скасувати постанову про відмову в порушенні справи і повертає матеріали для проведення додаткової перевірки;
2) залишити скаргу без задоволення.
І все. І будемо чекати або дублювання рішення, або створення колізії.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Залишить скаргу без задоволення. Чим це Вам погано? Вже має повідомлення про скасування постанови ДІМ. Суддя не зможе відновити дію цієї постанови. А залишити скаргу без задоволення може, однак у даному випадку на подальший розгляд справи в РУ ГУ МВС це не вплине.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Знову дякую. Очевидні речі - а без роз`яснення ніяк
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email