'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Синусоида облэнерго  (Прочитано 6261 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Синусоида облэнерго
« Reply #15 : 01 Травня 2014, 10:25:13 »

До уваги споживачів, які бажають користатися вище розрекламованою біллінговою системою!
Для можливості користуватися такими системами, потрібна реєстрація на відповідному сайті. Під час реєстрації обов'язковою умовою є підтвердження споживачем свого обов'язку дотримання реєстраційної угоди та/або правил користування системою. Тож УВАЖНО ЧИТАЙТЕ РЕЄСТРАЦІЙНУ УГОДУ та/або ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ! МОЖЛИВІ ПРИХОВАНІ "ПАСТКИ"!

Так на одному з подібних сайтів ( як на тому, що вказаний у цій темі, я не дивився - там немає ( принаймні на теперішній час) підприємств які надають мені послуги ) я знайшов у реєстраційній угоді умову : якщо споживач через сайт вносить до бази даних підприємства покази свого лічильника, то цим він погоджується з тим, що виставлений йому підприємством рахунок є правильним і зобов'язується його оплатити. Тобто, якщо Вам в рахунок допишуть якийсь борг поза межами строку позовної давності, то Ви вже його признали і зобов'язалися оплатити.  Звісно це маячня. Звісно це можна не визнавати і оскаржувати. Але це ще потрібно вміти... І нащо витрачати зайвий час і свої нерви.
Я надіслав запит (через "Контакти"), навіщо ця норма існує в реєстраційній угоді сайту? Фірма, володар сайту, є лише "передаточным звеном" і її ні як не обходять розрахунки платежів підприємствами надавачами послуг. Тобто фірма начебто не повинна мати зацікавленості ( зацікавленість підприємств зрозуміла), то навіщо все це? Ну і що "біллінгатори"? А ні гу-гу. Як писав/співав В.С. Висоцький: "А в ответ тишина..."

На жаль продукти технічного прогресу поки що більше служать на користь комунальників, ніж споживачів. Беззастережно користуватися ними можуть лише споживачі, що не мають спірних "боргів", мають 100% надання послуги і 100% правильне нарахування плати за послугу.
Це стосується і використання для оплати  послуги терміналів, де ні суму точно з копійками внести, ні вказати період за який вноситься платіж не можливо. Що потім використовується недобросовістливими суддями як оплата в рахунок боргу і переривання строку позовної давності.
Записаний

mega-billing.com

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Синусоида облэнерго
« Reply #16 : 14 Травня 2014, 13:44:51 »

ПКЕЕН затверджені не Постановою НКРЕ, а Постановою КМУ.
Так, дякую

Зобов'язання споживача передавати покази лічильника у будь-який інший спосіб не правомірно і може застосовуватися лише на добровільній основі. 
Ніхто не зобов'язує споживача передавати показання тим чи іншим способом. Це є рекомендація. Якщо споживачеві зручніше передавати показання через квитанції - це його особиста справа.
Трохи складніше, коли за особовим рахунком э переплата та споживачу нічого сплачувати...
але він може оплачувати і 1 грн, передаючи показання таким чином.

ПКЕЕН не передбачає ні якого іншого способу передачі показів лічильника споживачем, окрім заповнення платіжної квитанції
Я взагалі не побачив де в ПКЕЕн регламенується яким способом споживач повинен передавати показання. Підкажіть, будь ласка.


УВАЖНО ЧИТАЙТЕ РЕЄСТРАЦІЙНУ УГОДУ та/або ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ!
Повністю згоден і вважаю, що це стосується будь-яких угод, договорів. Обов'язково читайте.

На жаль продукти технічного прогресу поки що більше служать на користь комунальників, ніж споживачів.
Навіщо ж всіх "под одну гребёнку"? ..
Якщо споживач може не виходячи з дому отримати всі дані за якими раніше треба було йти тільки до постачальника - це вже величезний плюс. Якщо він бачить звідки взялася кожна копієчка боргу, може контролювати роботу контролера (вибачте за тавтологію)... - це чи не на користь споживача?..
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email